Minnen och rena ytor..

Ja det går som klockan, framåt!
En halv container och en massa kassar med leksaker.
Tack för alla tips! Det har strömmat in mail till Tomas om möblerna. Jag får panik och dåligt samvete, jag kan ju inte sitta som någon fläskig majestät och bestämma ”vem som ska få köpa” inte heller vill jag att ni ska behöva ”buda över bråtet”
Funderar på att köra allt till en kvinnojour (som någon av er härinne oxå tyckte) så slipper jag ha ett gnagande samvete..

Ett nytt och rensat rum..

Titta vad jag hittade!!
För ett par årsedan brukade jag strosa runt i antikvariat och på loppisar och leta gamla tidningar.
När jag var pytteliten läste jag Goliath och Bobo..

….Och som 10+ prenumererade jag på Min häst och Penny..

Jag kom ihåg glädjekänslan då den låg i brevlådan och man läste de första sidorna med spänning över ett glas O’boy med Skogaholmslimpa och hushållsost.
VARFÖR jag försökt hitta mina gamla tidningar på äldre år, det är för att se om berättelserna är lika magiska.
”Galopphästen, ödestorpet, hästen som vart överkörd i slutet ! Åhh vad jag grät” Mulle, ridskolan, historian om flickan som vart fattig när hon bodde på ett häst’internat (hon fick slava, tills hennes ”försvunne” pappa dök upp, och sagan slutade lyckligt) haha
Har du något du gör, för att hitta tillbaka den äkta och sanna glädjen du kände som barn?
Går det? Eller är det som ungdomsförälskelsekänslan, krossad av realism och cynism?

2.95 kr !!!!???

Visst är det lite spännande att den 1 ägarens namn står på tidningen?

Annelie Svenson..
Tänk om du är en av oss!? Då ligger din gamla tidning hos mig 🙂
Jag tror tidningen är köpt i Uddevalla/Göteborgstrakten..


När det kommer till filmer har jag betat av de flesta, men har den här kvar..
Sen måste jag sniffa björnlim, köpa luktsuddgummi, äta kolabönor och campa på Löttorp
för att känna mig som ett barn igen 🙂
 1. Hej M!
  Jag har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat, så nu när jag gör det så passar jag på o tacka för en härlig blogg =)

  Jag håller precis på att separera från ett 6 år långt förhållande, och försöker få ihop ett helt nytt bohag. Med en anställning på 60% och 2 barn så har man inte mycket pengar att spela med, men man kämpar på o tillslut kommer man ut på andra sidan! Om du inte riktigt vet vad du ska göra med bordet och stolarna så kan jag lova att de skulle bli väldigt väl omhändertagna hemma hos mig, och jag skulle bli VÄLDIGT glad och tacksam för den hjälpen!

  Ha det bäst! // J

 2. åsa skriver:

  tack….du fick mej idag att rensa ur dotterns rum med flera säckar ”skit” o en bokhylla…nu går jag loss på köket nästa gång..dvs imorgon kväll 🙂 med smyg start idag

 3. Här har du en nostalgiker ut i fingerspetsarna! Ju äldre jag blir desto ”värre” blir det verkar det som. Kanske har det att göra med att man kommer längre och längre ifrån just barndomen/ungdomen ju äldre man blir och man vill liksom inte det…
  I februari, när jag fyllde 40, hade jag en liten tipspromenad för mina kompisar. Det var frågor som handlade om mitt liv (stal den idén från en annan kompis). Det var frågor om var jag konfirmerades, var jag döptes, på vilken skola jag gick gymnasiet osv. Den som vann fick ett nostalgipris. Jag hade gått runt och letat så mycket nostalgi jag kunde (och som plånboken tillät) så på Myrorna köpte jag tidningar jag läste förr, Starlet, Fantomen och Seriemagasinet. Det blev en Kittybok och en bok om Bröderna Hardy. Den första hundboken jag hade som liten hittade jag i några exemplar så jag köpte en till mig och la med en i priset.
  Sedan köpte jag godis som Strong, hockeysnus, tefaten, tabettaskar med salta katten osv. Dumleklubbor blev det också.
  Sedan köpte jag en burk Findus färdiga köttfärssås och ett paket Kungsörnens snabbmakaroner. Det var typ en av 3-4 rätter som pappa klarade av laga iordning när mamma jobbade…
  En burk citronfanta blev det också. Det var den godaste drickan att dricka när man var bakis…..
  Ja, syftet med vinsten var väl att allt som ingick hade anknytning till mig på något sätt (+ att vinnaren kunde ha en liten slapparsöndag…).

 4. sandra skriver:

  -Köp mellan stora ägg
  -Koka vattnet
  -Lägg i äggen i de kokande vattnet och ta tid pà 5min.

  Sà lyckas jag alltis med mina ägg hoppas det gàr bra för dig med.
  KRAM.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..