Heldag med mamma..

Har haft en väldigt givande dag med min älskade mor. Killarna är hämtade, maten är lagad och uppäten, och bilen står på tomgång mot judon.

Idag slog jag verkligen på stort!
Lance fick själv fylla korgen.
En riktig komplicerad finmiddag, barnen skrek av förtjusning!!
-Tack mamma för att du lyxar till det för oss! Hehe

Fiskpinnar med mos!

Vill man göra ”egen” sås/röra så har jag ett toppen recept (hade dock ingen saltgurka hemma själv)

MAGGANS FISKPINNSGEGGA
Finhacka gul lök i microbitar
Finhacka saltgurka i microbitar
Blanda ner önskad mängd i vanlig mayo.
Salta och peppra..
Och låt dra i någon timma.

Servera med gurka och paprika 🙂

Och drick..

Nu åker vi mätta mot judon!
Ps. Jag gillar inte vanlig mjölk, tycker det smakar för gräddigt, iskall lättmjölk är det enda jag kan dricka. KILLARNA dricker grön eller röd mjölk, de tycker lätt’ smakar vatten.. 🙂

 1. Annci skriver:

  I love fiskpinnar!

  Tänkte ge dig ytterligare en lätt sås att äta till. Köp vanlig Salladsdressing (typ den här: http://www.felix.se/salladsdressing/). Blanda valfri mängd dressing med en burk konserverade ärtor/morötter (skölj gärna av dom innan). Mmmmmmmmmmmm… gott. Och framförallt enkelt!

  Sedan vill jag kommentera Monika, Emelie och Sylvias kommentarer om att lättmjölk inte skulle innehålla lika mycket näring. Det trodde jag åxå, tills jag jämförde. De innehåller axakt lika mycket av allt. Det är bara fetthalten som skiljer dom åt. Så drick, liksom jag, lugnt vidare av din lättmjölk du.

  Ha en bra dag och tack fina du för en underbar och mycket underhållande blogg!

 2. Fy tusan för fiskpinnar! Själv har jag aldrig gillat det, så mina barn får aldrig sådan mat hemma. Men om du vill ha tips på en god tartaresås till fisk kan du prova rödlök, saltgurka, kapris, citron, majo och creme fraiche – allt finhackat och ihopblandat.

 3. Carin skriver:

  Hej Maggan. Tänkte på att du skriver om hur du mår just nu. Jag är uppvuxen med två alkoholister till föräldrar som dessutom dog när jag var väldigt ung. Som vuxen har jag väldiga problem med kontrollbehov, i relationer till mina nära är det värst. Jag läser ofta boken av Kay Pollak- Att välja glädje. Det är en bok som man inte sträckläser men som man finner små tankar och sitat som är otroligt tankeväckande och som har givit mig styka många gånger. Köp den på en gång om du inte har den. Bara ett tips! Tack för bästa bloggen!!

 4. Pia skriver:

  Bra och billiga grönsaker hos lastbilen på onsdagar på stora parkeringen nere i byn (Sigtuna).
  Det står att killarna får riktig mjölk så det problemet löst 🙂

 5. sylvia skriver:

  mjölk e nyttigt… man ska dricka standardmjölk.
  mjölk hjälper mot benskörhet men inte lättmjölk då de e mer vatten i mjölken,
  ungarna och vuxna behöver ha mjölkfettet..
  man riskerar fler brott på sklettet …. ett tips maggot drick standardmjölk ell mellan….dumt att utmana ödet..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..