Veckans läsarrecept: Oxrullader

Det här receptet kommer från Lillemor Lindqvist i Åmål och låter helt fantastiskt. Festligt och gott och kan varieras med tillbehör. Vi tycker man kan käka dem bara som de är, eller med en fräsch sallad. Lillemor skriver att hon älskar dem. Laga och berätta gärna om ni gör detsamma.

Bilden har vi lånat från Allt om mat som gör en lite annorlunda variant.

Du behöver för 4 personer:

2 st lövbitar per person (8 st)

1 ask Creme Bonjour Vilök

Potatisklyftor önskad mängd

5 dl grädde

2 msk creme fraiche

2 tsk dijonsenap

1 st köttbuljong

Gör så här:

Krydda lövbitarna med svartpeppar. Klicka på en stor sked creme bonjour vitlök. Rulla ihop lövbitarna. Fäst ihop med tanpetare. Stek de ihoprullade rulladerna lätt på varje sida i varm stekpanna. Låt rulladerna ligga kvar i stekpannan. Häll på grädde, creme fraiche, dijonsenapen och lägg också i buljongen. Låt koka ihop (ca 10-15 minuter) till en gossig såsgegga:-)

Servera med potatisklyftor och en god baguette.

MUMS!

Ha en god och trevlig helg!

Maggan och Maggans Köksa

  1. Sylvia skriver:

    Ser godare ut än det är! Måste få tag i mört kött, om det ska bli så lyckat, som sådana recept visar.

  2. Lisa skriver:

    Vi brukar ha i ädelost istället för creme bonjour och det är sjukt gott!

  3. Linda skriver:

    Hej Maggan,

    Ska laga oxrulladerna till min pojk. Bra med lite tips på god mat.
    Att byta idéer.

    Sköt om Dig, Du vackra. Hälsa Dina pojkar.

    Kraam.

  4. Sofia skriver:

    Mm, låter gott 🙂

  5. ojoj hjälp!
    blev helt nervig när jag läste första meningen hahaha
    tur ni gillade dom hahahah
    det är hela familjens favvo här.
    ha en underbar helg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..