Vad tycker du?

Är det bara jag som ”är för”? Jag tycker man ständigt hör klagomål ang. kameror i offentliga hissar, allmänna platser, gator och på torg mm, folk vill bevara sin integritet, vara anonyma och inte kunna bli sedd av storebror..
Varför undrar jag? Är jag dum i huvudet? Jag skiter fullständigt om jag fastnar på en överbevakningskamera.
Jag vill ha dem!! De löser brott, man kan hitta försvunna barn, spåra rymlingar, dementa som gått vilse, olyckor, våldsdåd, våldtäkter..
Jag skulle känna mig mycket tryggare!
En väninnas man i England vart grovt misshandlad i en öde gränd. De tog fast gärningsmännen på grund av att de filmats!
Mail, samtalsavlyssning, överbevakningskameror (i ett brottsbekämpande syfte)
Har man ingenting att dölja, vad är man då rädd för?


Ok! Självklart ska det ju inte missbrukas, man vill ju inte att en peddo’gubbe ska dra skinspik till barnens omklädningsrum i skolan..
Men ochandrasidan så är det väl ingen som sitter 24/7 och glor på en skärm, det är väl först när ett brott anmäls man går tillbaka i tiden och spårar?

Vad tycker du? Jag skulle gärna vilja veta hur ni ”nej’sägare” tänker? Vad döljer ni, har ni något skelett i garderoben..
Udviker vi peddo’gubbe och runkare bakom skärmarna så kommer det väl mer gott än ont ur det?

Kram 😉

 1. Gunsan skriver:

  Äntligen…hålle rfullständigt med dig…vad är problemet ( förutom att man kanske inte alltid är snygg..hahahah) Fram för mer kameror å få fast skitfolket som inte kan sköta sig!!

 2. annelie skriver:

  helt klar FÖR, helruttet att det ska behövas men så ser ju samhället ut idag och då behöd de helt klart.
  Tänker på dig, du har dock världens bästa blogg Maggan , den enda blogg jag läser, samt din systers emellanåt!! Kram

 3. Kommentar till dig förra inlägg förstår begravningen va jobbig…Min pappa va 44 år när han gick bort i leukemi och jag va då 14 år …sån är VÄLDIGT orätvist han hade ju hela livet framför sig ..och i morgon blir det att tända ljus för han för i morgon va den dagen han gick bort..

 4. Lollo skriver:

  Jag är helt för kameror, jag menar dom finns ju på så många ställen innan så varför inte några till om det hjälper till att lösa brott… Det gjorde ju det i Carolines fall… synd bara att det ska behöva ske våldtäkter!! Caroline tycker du är modig som vågar berätta, ger dig en styrkekram!!!

 5. Helt klart FÖR. Kan inte heller förstå att folk är rädd att känna sig iaktagna? Spelar roll. Det är ju inte så att det sitter någon bakom o glor på en. De kollar ju bara om det händer något. Hoppas ni mår bättre efter omständigheterna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..