ANNONS

Veckans läsarrecept: Lyxig Tomatsoppa

/

Lyxig Tomatsoppa

Den här veckan har vi valt ut ett recept på Lyxig Tomatsoppa. Inte så Lchf-ig? kanske, men låter helt fantastiskt god. Dessutom är det så att bara för att det har varit lite på tapeten här inne är vi alla olika och alla LCHF:ar ju inte:-) Receptet kommer från Therese Hammarberg i Stockholm och vi tackar så hemskt mycket!  Bilden  har vi lånat från recept.nu.


Du behöver:

Körsbärstomater på burk x 2

Charlottenlök 6 st

Vitlök 1 klyfta

Chili efter smak

Buljong 7 dl

Vitt vin efter smak

Örter, exempelvis timjan, persilja, basilika

Mozzarella

Gör så här:

Sjud lök, vitlök och chili. Efter ett par minuter, häll på önskad mängd vin och låt koka ett par minuter. Häll sedan på hälften av buljongen och låt koka ett tag. Häll i tomaterna och låt koka ihop ca 20 min. Häll på mer buljong om det behövs. Klipp ner eller hacka färska örter och mixa soppan slät. Innan servering hackas lite Mozzarella ner.En perfekt höstsoppa skriver Therese, men vi tycker faktiskt den fungerar året om.

Vi lägger också till: Servera gärna med rostat, eller bröd stekt i olja och smaksatt med lite basilika eller andra örter. Eller som på bilden, bred på lite basilika kräm eller annan färdig färskost och toppa med någon frisk ört!

Smaklig spis!

Magdalena och Maggans Köksa

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00