Veckans läsarrecept: Lax med lapptäcke

Veckans läsarrecept kommer också denna veckan från Hanna Jonsson i Bollnäs. Detta för det har varit lite bubblande om LCHF och detta ska enligt Hanna funka enligt den metoden. Hon skriver vidare att det är hennes absolut bästa recept!  Vidare skriver hon: Så jävla gott! Mer om Hanna på hennes blogg.

Lax med lapptäcke och Blomkålsmos

Du behöver:

8 laxbitar

Persilja, ett stort knippe, minst en kruka

200 gram riven ost

2 Tomater

80 gram gröna oliver

Salt och citron

Gör så här: Börjar med att göra Laxblandningen: Ha i osten, de hackade tomaterna och de hackade oliverna och den hackade persiljan. Går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan och ha ståendes i kylen om man vill vara snabb när det väl skall serveras.

Lägg laxbitarna i en form och sätt ugnen på 200 grader. Salta och spruta lite citron (går bra med koncentrat) över laxen. Ha på laxblandningen och in i ugnen och låt den stå i 20-30 minuter. Servera med broccoli och blomkålsmos.

Blomkålsmoset gör du såhär: Bryn blomkål i små buketter och lägg i en kastrull. Häll i grädde (40%) så att det nästan täcker. Salta och krydda lite grande med vitlökspeppar. Koka tills blomkålen är mjuk och mixa då till exempel med en stavmixer. KLART!

Det här ska i alla fall vi testa ikväll. Ser jättegott och nyttigt ut. Man blir visst intelligent av fisk också. Toppen.

Fridens liljor från Maggan och hennes Crew

  1. Ewa skriver:

    Ser jättegott ut! Lax är alltid bra i alla varianter. Och fisk, javisst är det bra för både kropp och hjärna:-) Fler borde äta fisk. Stora kramar till dig och din familj Magdalena. Tack för en fin blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..