Fredag med Hasse: Mat mat mat…

Hallå alla tjejer! Det kanske inte bara är tjejer som läser den här bloggen, men flest kanske? Så hallå alla killar också.

Hoppas att ni har haft ett bra januari. Jag har varit i Thailand och haft hur skönt som helst. Lugnt, soft, tränat varannan dag och ätit väldigt god mat.

Jag läste i nån av våra kvällstidningar att dom tyckte att det var för mycket matprogram på TV just nu. Om jag inte missminner så var det typ 74 matprogram om mat i vår TV-tablå under en vecka. Jag vet inte om det är  mycket? Skulle jag titta på alla 74 på raken så skulle jag nog iofs somna till efter ett tag.

Men jag gillar matprogram. Nu har jag börjat följa Sveriges Mästerkock och tycker att det har dragit igång bra. Utan att tycka att det egentligen är speciellt roligt att folk skär sig i fingrarna så gillade jag tex att se när dom tävlade i att skära lök. Jag kände som jag ibland känner när jag ser på nån frågesport, att jag var lite duktigare själv. Nu är det ju sällan så att jag är det. Men att få känna det är helt ok. Du vet som när man hinner före på en fråga i På Spåret eller nåt annat. Då sträcker jag på mig lite extra.

Jag gillar mest dom matprogram där det är lite tävlingsmoment med, typ Hells Kitchen mm.  Vilket matprogram gillar du bäst?

Sen älskar jag givetvis mat överhuvudtaget. Jag är absolut ingen Gordon Ramsey i köket. Men jag är heller inte helt värdelös heller. Jag har helt klart förmågan att kunna bjuda på en helt ok middag.

Nu har jag tackat ja till att vara med i Halv åtta hos mig. Jag ska bli bjuden på mat av tre kända personer och så ska jag sen bjuda tillbaks. Men vad ska jag bjuda på? Jag har sån beslutsångest. Jag har lite tanker och idéer om en röd tråd. Jag vill bjuda på nåt väldigt gott givetvis. Min tanke är att jag ska kunna förbereda rätt mycket så att jag äver hinner vara en social värd. Det är alltid lite trist när värden eller värdinnan bara försvinner i köket för at stå och fixa.

Så om du har nån bra förrätt, varmrätt eller efterrätt… Tipsa mig jättegärna.

Förresten så har vi även korat vinnarna av Sydafrikatävlingen. Du hittar dom på min blogg HÄR

Ha en underbar helg!

/Hasse

 1. Smulan skriver:

  Hallå där. Brukade se dig på sats i nacka strand förrut. Undrade länge vem du var, tills jag fann dig här på Magdalenas Blogg. Pling, så gick det upp ett ljus… 🙂 Bättre sent än aldrig. Tränar du fortfarande nåt i nacka strand?
  *nyfiken*

 2. Hanna, jag skulle inte vilja påstå att jag är speciellt känd. Men dom andra tre i programmet kommer du nog att känna igen. Du får väl googla… 🙂

  Tack för receptet Sandra!

 3. Sandra skriver:

  Sandras nöt-KLADDKAKA

  Detta behöver du (till en stor kladdkaka, form ca 26 cm ):
  4 ägg
  6 dl strösocker
  2 tsk vaniljsocker
  8 msk kakao
  3 dl vetemjöl
  200 gram smält smör

  Hackade nötter och ströbröd och matfett till smörjning av form.
  Gör så här:
  Ställ ugnen på 175 grader.
  Smält smöret till smeten. Låt svalna.
  Smörj och bröa formen.
  Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. Häll upp i den smorda formen,
  Grovhacka nötterna och placera ut i formen.
  Grädda i ca 25- 30 minuter.
  Låt stå kallt en timme innan servering.
  Servera med grädde och färska hallon!
  MUMS!

 4. Hanna skriver:

  Vad är du känd för? Jag har nog aldrig sett dig annat än här på Magdalenas blogg då ibland..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..