Måndag med Jimmy: Jobb, jobb och lite mer jobb

Denna vecka som gått har varit rätt intensiv möte jag säga. Som jag tidigare skrivit så jobbar jag även som låtskrivare och låtskrivare. Ett jobb som kanske inte alla har koll på vad det innebär?

Varje dag så kilar jag iväg till nytorget på söder där min studio ligger. Slår på datorn och fyller på en kopp med kaffe. Jag öppnar sedan upp ett musikprogram som kallas ”Logic” och gör det som göras skall. För tillfället hållet Jag och min kollega Karl-Ola på att spela in ”The Playtones” kommande platta och i detta skede så har vi precis arrangerat formerna för varje låt som ska vara med på skivan.

Nu när det ät klart så är det dax för att spela in alla de instrument som ska vara med och som sedan ska klippas och espriters gör att uppnå det ultimata svänget. När grunderna är klara är bästa steg sångpålägg.

Vi spelat in sång, klipper ihop det bästa tagningarna om det behövs och lägger på olika effekter för att få ett trevligt sångljud. När alla bitar som ska spelas in är på plats så är det tid för mixning. När man mixar så gäller det att få alla frekvenser att limma med varandra. Det är oftast den biten som är den svåraste kan jag tycka..

Men när det är färdigt så är i princip vårt jobb klart. Denna process kan gå otroligt snabbt ibland men det kan även ta evigheter.

När det kommer till den skivan som vi jobbar med nu så ska den vara klar om ca 5 veckor vilket betyder att den närmaste tiden kommer man kunna hitta mig i studion dygnet runt!

Ha en fortsatt trevlig vecka alla glada!!

Kram/ Jimmy

  1. Det låter kul men jobbigt och givande. Hoppas det är bra med dig. Puss<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..