Fredag med Hasse: Omaka par…

Hej alla!
Jag är i Thailand precis i detta nu. I skrivande stund sitter jag och äter frukost på hotellet. Det är nånting speciellt med hotellfrukostar. Och det är nåt alldeles särskilt vid de tillfällen då man inte har några måsten överhuvudtaget. Frukosten här är helt enorm, det finns allt. Men trots våfflor, pannkakor, wienerbröd, mögelostar, pasta, korvar och 100 saker till så försöker jag äta hyfsat nyttigt.

Det är inte alla som klarar av att stå emot frestelserna här kan jag notera. För noterar, det gör jag. Jag älskar att sitta och iaktta människor i smyg. Vid bordet snett mittemot sitter en tjej som jag såg på hotellets gym igår. Hon är ca 35 år och ser rätt bra ut. Hon är fit för sin ålder och har säkert klurat lite extra på vad hon ska ha på sig även till frukost. Hennes man är och hämtar mer frukost just nu. Han är gigantisk och väger säkert minst 130 kilo. Bara för det så kommer han till bordet precis. Han har lastat på ett berg av korvar, bacon, stekt ris och några american pancakes. Han har även tidigare hämtat en mindre tallrik med lite bakverk som han ska ha som efterätt kanske? Jag kan inte låta bli att tycka att dom här två är ett riktigt omaka par. Jag undrar lite vad han gör när hon är på gymet?

Men det finns ett ännu skönare par här just nu. Dom sitter två bord bort på min vänstra sida. Om jag hade haft min kamera här så hade jag lovat att jag hade försökt att ta ett kort. Dom är iaf ryssar, det har jag hört. Hon är ca 45-50 och har en bikini på sig som är svart med lite guldbling. Över bikinin har hon ett plagg som jag nog aldrig har sett förut tror jag. Det är en svart nätbrynja fast som en klänning. En underbar outfit som får många att vända sig om härinne varje gång hon förflyttar sig i frukostmatsalen. Hela hon är rätt bra blingad med dyra solglasögon och nåt matchande runt hals och öron. På fötterna har hon klackskor i guld. Hennes man har ett par vita tubsockar av märket Adidas i ett par mossgröna foppatofflor. Sen har han ett par svarta sport/badshorts och en randig piké. Bling är inget man tänker på när man ser honom. Jag kommer på mig att ytterligare en gång tänka att jag upptäckt ännu ett udda par.

Men vem är jag att sitta här och döma om folk passar ihop eller inte? Har jag några speciella kunskaper i ämnet? Nej verkligen inte och det är ju det som är så sjukt kul. Att få sitta här och bara studera och döma folk helt baserat bara på mina egna fördomar.

Dom här båda paren kanske är dom två lyckligaste i världen? Det är väl ingen som vet att jag sitter och ler brett inombords när jag lite i hemlighet studerar dom? Tänk om dom visste vad jag satt och skrev nu. Skulle dom bli arga? Skulle det leda till skilsmässa?

-”Jag sa ju det! Din taskiga klädstil matchar inte mig. Inte ens vid frukost. Jag sticker”!
– ”Nej älskling gå inte! Jag orkar inte springa ikapp. Jag är för tjock”!

Nej, det är inte lätt att vara ett snyggt matchande par i mina ögon. Och hur ser ett snyggt par ut? Man får ju inte vara för samspelta klädmässigt (typ samma träningsoverall) och man får inte vara för omaka, typ en kort knubbig kille och en lång smal tjej. Klart man får. Men inte i min perfekta värld här och nu.

Beskriv gärna för mig hur ett passande par ser ut. Nu ska jag fortsätta äta. Och så ska jag försöka spana i några par som jag inte lagt märke till ännu… För det måste ju betyda nåt det med?

Såhär såg delar av min frukost ut igår…

Nästa vecka är min plan att jag ska vara galet brunbränd. Bildbevis kommer. Ha en bra helg nu, jag måste gå och sola…

 1. Tinis skriver:

  Hahaha, gud vad skönt att det finns fler än jag! Jag scannar av par varje dag! Hur kul som helst. Finns säkert folk som gör samma med mig och min man. Jag undrar vad man föll för hos varandra etc. Om det är ett par där båda ser bra ut tänker jag ofta att de säkert bara gått på utseendet. Hur knäppt är inte det då? Snacka om att man har fördomar. Men jag tycker det är roligt att veta vad som gjorde att hon/han föll för ”just dig”.
  Men ni ståuppare har väl alltid snygga flickvänner?

 2. Hasse, kul inlägg. Att sitta och kolla folk och fantisera om dom är ju skit kul. Man måste väl kunna tycka/tänka lite……
  Sola och njut försiktigt.
  Kram

 3. Helena skriver:

  Ha ha, den otroligt vältränade långa kvinnan
  med sin korta och tjocka man är jag och min
  man! Precis så beter vi oss vid hotellfrukostar.
  Jag äter proteinrikt och han alla kolhydrater
  och fett som han hittar 🙂 Klart att nya människor
  på fester aldrig parar ihop oss två som gifta
  och blir ganska förvånade. Och sist men inte
  minst, japp, vi är lyckligt gifta… fniss.

 4. Emma skriver:

  Jag förstår vad Sara och My menar och tycker det har helt rätt.
  Det handlar inte om att inte läsa inlägget med humor, utan att det faktiskt är vanligt att man har fördommar.
  Tror de flesta scanar av, det gör nog de också, MEN det beror ju också på vilket sätt man gör det på.
  Jag fr hålla med om att det är yttligt och just de funderingarna hade man själv när man var 14-5 och osäker – men inte nu när jag är 30.
  Visst kollar jag på folk, men sitter inte och dömmer och sen är falsk.

  Det tragiska är att flera av er tycker det är helt okej att vara fördomsfull på ett rätt så elakt sätt, så länge man är snäll och trevlig närman öppnar käften. Tragiskt faktiskt.

 5. Mia skriver:

  EVA!!!!! Kom inte här och förstör den fina dialog vi har här annars!!!! kärringar??varför så otrevlig?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..