Ett hopplöst fall?

I natt låg jag och funderade en hel del. Kom fram till att det skulle vara otroligt kul att testa jobba med nått annat än enbart musik. Musiken är ju nått som jag alltid kommer hålla på med livet ut ändå.

Mina tankar sveptes iväg åt olika håll där jag såg mig själv stå och städa toaletter, plocka disk, agera telefonförsäljare, sälja kläder mm. Ärligt talat så ser jag inget fel i nått av dessa alternativ egentligen. Det enda som kan hindra mig från att ta ett vanligt jobb är mitt förflutna. För det första så hoppade jag av efter 1:a året i Gymnasiet då jag kom med i Melodifestivalen 2002 och har därför ingen som helst utbildning. För det andra så ska alltid folk tycka så mycket mer om en känd person och man ska därför behöva bära på någon sorts, ”haha, Shit va den där killen/tjejen inte har lyckats med musiken” stämpel.

Jag vet och försöker hela tiden påminna mig själv om att jag ska skita i vad andra tycker och tänker. Speciellt i det här fallet eftersom det är jag själv som är nyfiken på att göra någonting mer än bara det jag håller på med. Jag gör det ju isåfall för min egen skull och ingen annans.

När man letar runt bland olika jobbannonser så ser man ganska tydligt att en kille som jag inte har någonting där att göra. Erfarenhet hit och erfarenhet dit, du ska ha jobbat med det i så X många år och du ska framför allt vara social och utåtriktad. Social och utåtriktad är väl egentligen det enda som kan koppla ihop mig med i dessa annonser.

CV? vad ska jag skriva i den liksom?

Namn: Erik Robert Jimmy Jansson

Född: 19850917

Hemort: Hagfors men bor nu i Sthlm.

* 1 år – Estetiska linjen inriktning Muskik.

* Deltagit Melodifestivalen 3 ggr.

* Slutade på 4:e plats i artistskolan ”Fame factory”

……och känner Bert Karlsson!

Haha, nej Ibland önskar jag bara att allting vore så mycket enklare. Jag har funderat på vad jag skulle vilja göra på sidan av musiken och kommit fram till att det egentligen inte spelar sådan stor roll för mig. Men att hitta det där sociala ”arbetskollegorteamet” som man trivs med är rätt viktigt för mig.

Jag skulle ärligt talat digga att jobba i en nice klädaffär eller på ett coolt cafè. Skulle även tänka mig att göra nått där man får resa runt lite, då menar jag även i Sverige! Men vem vet, jag kanske är ett hopplöst fall trots allt, utan utbildning ingen framtid….eller?

Jag känner heller inte för att plugga. jag har aldrig gillat det och kommer nog heller aldrig gilla det. Har alltid varit en väldigt energisk person som alltid velat ha fart och fläkt i vardagen. Att sitta vid en bänk gör att jag blir fort uttråkad och ofokuserad och  börjar tänka på massa andra saker som inte har med det rätta ämnet att göra. Det funkar inte för mig.

Jag frågar mig bara i vilken ände man ska börja. Känner jag någon som känner någon som kanske vet vem jag är och som kanske vill jobba med en sådan som mig? Vem vet, det kanske en vacker dag dyker upp någon trevlig ”icke CV / Erfarenhets-beroende” människa/chef som gillar mig ändå.

Det återstår att se!

Kram / Jimmy

 1. Sylvia skriver:

  Du har väl hört hur många ”kända” människor, som ångrat sig att de ej tog ”studenten” t.ex. De har känt sig mindre värda hela livet. Utbilda dig när du kan. Det kommer du tjäna på som människa, för ditt eget välmåendes skull.
  Själv hoppade jag av gymnasiet, men skaffade mig högre utbildning annan väg. Men jag hade önskat, att jag hade ett studentbetyg. Så när alla utbildningar va klara och jag jobbat i många år, kunde jag inte låta bli att läsa in studentengelskan och få högsta betyg.

 2. Skönt att höra att du alltid kommer hålla på med musiken då det är din grej.
  Det är ju inget fel på andra arbeten och du gör som du vill, det är ju för din egen skull.
  Men om du inte uppträder, släpper nytt, osv. Så kommer i alla fall jag att sakna dig………………………………………..
  Lycka till, hur du än gör 😉

 3. Elin skriver:

  Hej! Att utbilda sig är oftast nyckeln till det liv man vill ha! Men kanske inte i ditt fall, för när det gäller musikbranchen har man chans att lyckas slå igenom ändå:) Men så kan man ha tur, men jag tror ändå att utbildning är det bästa för att utvecklas som människa! Vad jag vet så har inte Magdalena någon utbildning och inte hennes syster heller, och jag funderar ofta på vad det beror på att man väljer att inte utbilda sig till något man brinner för? Jag ställer mig frågan helt neutralt, men jag är förundrad många gånger hur man nöjer sig med att gå igenom livet utan att välja yrkesväg? Hur tänker föräldrar som inte uppmuntrar sina barn till att utbilda sig till något de vill satsa på? Jag tycker däremot att det är tragiskt om det handlar om prestige och att en lyckad karriär är lika med att tjäna mycket pengar; att föräldrar pushar barnen att välja sådana yrken enbart för att säkra en hög inkomst, då är det lätt att sitta där deprimerad med en hög pengar, men med ett jobb man inte trivs med…Nej, utbildning tror jag förvisso ”förädlar” människan, det är underbart med kunskap, och kunskap ger ett bättre självförtoende och en bättre möjlighet att styra sitt liv. Men det ska inte vara pengarna som styr i första hand, då tror jag man bygger upp en falsk bild inför sig själv vad som egentligen är viktigt här i livet. Jag kan inte tänka mig något värre än att känna motstånd till att gå till jobbet, att känna sig missnöjd och bittert ångra att man inte tog sig i kragen och utbildade sig till ett meningsfullt yrke. Jag har upplevt så mycket bitterhet och avundsjuka bland människor med låg eller ingen utbildning alls! Det kan låta hårt att säga så, men det är den krassa verkligheten.

 4. Du en bra ide med café ha som grej å tema för då kan du ta fram din musik när det passar mellan serveringen och köra en sång för gästerna. Skulle lätt gå på ett sånt mysigt ställe. Är det då fler i personalen som kan sjunga sitt är det hur bra som helst.

 5. Anna skriver:

  Våga sök jobb även fast det står att det krävs erfarenhet, som du känner att du inte har. Ser du jobb som du vill ha ..SÖK! Det är nu och här som du lever, då ska du ta chansen att göra det som du känner för. Låt inte någon annan hindra dig!
  Kan du tänka dig att jobba i en klädaffär eller på ett café, så ta och våga gå och fråga någonstans. Du kan erbjuda dig att jobba extra till en början. Du har ingenting att förlora. Musik är kul, men det finns massor med annat som är kul också. Och som du skriver, att vara ett jobbarkompisteam är en riktigt skön känsla om man trivs bra tillsammans. Så sök!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..