Lets Dance och gäddhäng

Har just sett syrran i Nyhetsmorgon. Visst e det kul att hon ska vara med i Lets Dance! Hon kommer göra det jättebra!
Hon får ta familjenamnet till final 😉

Vad lustigt att det vart ett ramaskri för att jag känner mig lite tjock.
Det gör mig lite ledsen att jag gör dig ledsen…
Jag försöker skriva mina inlägg med glimten i ögat och en viss ironi.
”När jag skriver att jag ska dra magen över huvudet och sova.” Då skojar jag! Jag kan inte det.
”Jag förstår vad du kommer ifrån” jag skulle kanske inte bli castad för biggest looser.
Men ska jag inte kunna få ha en känsla, uppleva något, för att det finns dem som är större?
Om det INTE är möjligt?! Då måste jag sluta blogga. För det kommer alltid finnas någon som är tjockare, har större storlek än 42, någon som är smalare, fattigare, rikare, trassligare hår, sjukare barn, en värre bakrund, ledsnare, andra åsikter, mer ångest eller gladare.
Ska man inte stöta sig med NÅGON? Då ska man hålla käften och bara vara glad för att man lever och andas!
(Men då kanske man retar upp någon som dött 😉
Jag har gått upp från 55 kg till 66 kg på 1 år. Jag har inga kläder som passar längre. Basta!
Drar jag på mig mina gamla favorit jeans, då får jag inte dem över knäna. ”Jag har gått upp jämnt” över hela kroppen, och jag gillar inte det!
Jag gillar inte mina celluliter, jag gillar inte ojämnheterna och gäddhänget.
Jag kommer träna, äta hälsosamt och klaga på mina extra kilos, tills jag får på mig mina gamla jeans igen. Därmed basta. 😉
Visst kan jag hålla med om att min volym inte är dödligt stor! Men JAG gillar inte konsistensen..
Självklart jan jag oxå bli irriterad om någon som är smalare än jag, klagar på en ”liten spänd pruttmage.”
MEN jag skulle aldrig få för mig att kalka henne för ett dåligt föredöme, idiot eller född med skev självbild.
Det är upp till var och en, man lever med sin egen kropp, och man har rätten att få känna..
Jag är mycket lyckligare idag, än vad jag var för ett år sedan, men fortsätter det i den här takten är jag en glad och lycklig tant i 86 kilos’klassen om två år.
Var glad min vän! Sura inte på mig nu, för om 2 dagar är det jul:-)

Pussar i massor!

 1. Ville bara säga att du ska skriva precis som du gör och gjort hittills. Ska du sitta o tänka på vad som folk kan reagera negativt på så tas ju spontaniteten borts å då blir det inte lika roligt. Sen får väl läsarna innan de reagerar tänka på att du utgår från dig själv……man kan uppfattas som smal av andra men ha en annan känsla själv eftersom man sett annorlunda ut tidigare…..
  fortsätt precis som du tidigare gjort, var dig själv det är då du är som bäst:-)
  kram och ha en riktigt god jul med din familj.

 2. Fortsätt skriva som du vill Maggan ! Det är ju därför jag gillar dig och dina vinklar på allting. Som de roliga bilderna och dina kommentarer, det är ju det som är du. Ändra dig inte för någon annan och ta för dig av livet. Och vill du gå ner i vikt så gör det, det viktigaste är att du mår bra för då mår de i din omgivning bra. Stora kramar till dig o dina kära…..

 3. Anna skriver:

  Hej Maggan!
  Vill bara tacka dej för en underbar blogg och för att du är precis som du är. Du får mej dagligen att skatta och det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg.
  Har jag en dålig dag så blir jag alltid på gott humör efter att varit in här…..du har sån underbar humor 🙂
  Önskar dej och din familj en god jul och ett gott nytt år!
  Kramar
  /Anna

 4. Ulrica skriver:

  Hej! Jag skriver så gott som aldrig någon kommentar här (förutom några gånger i vintras) men läser din blogg nästan varje dag. Du har en värme och självdistans när du skriver som jag tycker om, och du bjuder på att även berätta om saker som känns skit. Det är det som gör att jag fortsätter att läsa, så fortsätt med det! Hej från mig, Ulrica

 5. Malin skriver:

  Jag förstår precis hur du känner det angående vikten. (Jag har gått upp lika mycket jag det senaste året..) Det spelar ingen roll hur många som säger till dig att du är fin som du är. Trivs du inte med dig själv och de kilon du har gått upp så gör du inte. Lycka till med viktnedgången och ha en riktigt god jul!
  Kram från Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..