Jimmy Janson: 9 år senare…

Hej alla ni!
Då var det dags för mitt första gästbloggsinlägg!

9 år äldre, 9 år mognare?!
Jag har sedan några år tillbaka stångats med att försöka hitta rätt och försöka vara den jag är utan att jag ska bli påverkad av vad folk tycker och tänker om mig, hur jag ska vara eller vad jag ska göra.
Jag är jättestolt över min karriär och mina hits ”Vi kan gunga” och ”Amanda”, det är dom låtarna som gjort att jag är där jag är i dag.
Men det är ju trots allt ett tag sen och den atmosfär som jag befinner mig i idag är inte riktigt samma som då.

För mig känns det som att jag har hamnat i ett fack där andra har bestämt vem jag är och vad jag är och det är en kamp som heter duga att försöka få folk utanför min bubbla att öppna sina sinnen och ta till sig ”nya” Jimmy. Jag skulle gärna vilja att dom gav mig en chans att få visa vilken resa jag har gjort under dessa år och hur jag har utvecklats.

Jag vill absolut inte bli bitter utan se allt ur en positiv synvinkel, vilket ibland kan kännas jättesvårt.

Jag älskar att spela musik och står 100 % för det jag gjort.
Men av någon anledning så hindrar mitt ”gamla jag” mitt ”nya jag” att få plats.
Ibland undrar jag om folk tar tills sig av det jag försöker representera och förmedla idag?

Jag är 25 år nu och står stabilare än någonsin.
För första gången i mitt liv så vet jag vad jag vill och vad jag brinner för.
Nu tillåter jag inte längre att det någon som säger åt mig vad jag ska göra, vad jag ska säga, hur jag ska klä mig, hur jag ska sjunga eller hur jag ska bete mig.
Jag har egentligen inte hunnit reflektera över dessa saker förrän nu.
Men nu har jag bestämt mig!

Sedan 2007 har jag tagit en medveten och en behövlig paus från mitt artisteri för att en dag som denna kunna komma tillbaka och visa vad jag egentligen vill och kan.
Under dessa 3 år har det hänt så otroligt mycket med mig som person och individ.
Jag anser mig själv som vuxen nu, Jag står på mina egna ben.
Men frågan är om jag tillåts bli vuxen?

Nej, nu tänker jag bevisa vem jag är idag och kommer inte att ge mig förrän detta tar fäste.

Under dessa 3 år i skuggan så har jag pysslat med lite av allt möjligt.
Framförallt så har jag lagt all fokus på att skriva musik och producera och jag har haft möjligheten att bestämma över mina egna produktioner.

”Ditt hjärta”, som är min nya singel, har jag själv skrivit – och jag har själv spelat alla instrument, procuerat och mixat.

Texten är tagen ur mitt ”nya” liv. Allt som sker runtomkring mig idag kommer jag på nåt sätt skriva om. Nu är det inte längre lika viktigt att låten ska fastna som ett tuggummi.
Jag försöker hitta någon balans mellan allvar, glädje och rymd!
Om jag själv mår bra av att lyssna på det jag gör så borde ju sannolikheten att andra ska göra det också vara stor?!
Mitt motto har alltid varit ”Man lever bara en gång” och jag står fast vid det än idag.
Det är nu min resa börjar på allvar och det är först nu som jag känner att jag själv kan styra över den, helt och hållet!

Jag antar att jag inte är ensam om dessa funderingar och tankar.
All feedback på vad ni tycker och känner, positiv som negativ, är mer än välkommen!

I`m back gott folk!

/Jimmy

PS. Lyssna gärna på ”Ditt hjärta” och titta på videon genom att klicka här.

 1. Hej Jimmy! Jag blir nu 15 år och jag har alltid älskat musik och har nu lärt mig själv att spela gitarr. Jag älskar din musik, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Speciellt din låt ” Om jag bara kunde ”. Den stämmer så bra med mitt liv. Din nya låt är verkligen helt fantastiskt bra! Jag ska helt klart följa ditt sätt att se på saker, för det låter så vettigt och ett bra sätt att få kontroll på sitt liv. Jag ska försöka tro på mig själv. Jag har en gång mött dig i verkligheten, för ca 3-4 år sedan, men jag hann aldrig tacka dig. Tack! Tack så himla mycket för din härliga, underbara musik, och för att du är den du är! Jag gillade den ” gamla ” dig, och jag gillar den ” nya ” dig, för även om det är skillnad från då och nu, så är du ändå Jimmy, och folk som inte tycker om att du har förändrats får ta hand om det problemet själva, om du frågar mig. Ett så otroligt stort tack, och lycka till i framtiden till dig! PS. Snygg frisyr du har! Jag kom och tänka på det när jag såg din nya video, hehe. Kram!

 2. Petra skriver:

  Kanon bra låt! Gillar den starkt. Lyssnar om och om igen!! Jätte bra att du har tagit dig tid att känna efter vad det är DU vill, det är ju vad det bör handla om när man gör musik…Det blir så mycket mer äkta och man berör så mycket mer ;)). STORT Lycka till med dina framtida projekt, ser fram emot skivan! KRAM

 3. Mia skriver:

  Jag bara älskar din nya ”stil” och den nya låten…Har säkert hört den 100 ggr nu ;)) Ser fram emot skivan!
  Härligt att du hittat tillbaka!!
  Kramkram

 4. Lee skriver:

  En riktigt go låt. Du är bra på musik och utveckling handlar i stort sett bara om vad du själv vill och hur du vill bli sedd, Barnfacket var tryggt eller hur?. Har alltid gillat din röst och nu när du mognat i ditt uttryck kommer den helt till sin rätt….Just Go for it…Du è riktigt bra. Kram

 5. Välkommen Jimmy!
  Vad kul att du är här! Det ska bli jätteroligt att läsa dina tankar och funderingar på måndagar..
  Din låt är super!! Gillar den verkligen 🙂

  Stor kram gammel’tanten Graaf

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..