ANNONS

Hasse Brontén: Vår älskade telefon!

/

Jag skrev ett inlägg i min egen blogg i förra veckan som hade titeln ”Fem Nio Tre Sex Nio Sex”. Det var nämligen exakt så vi svarade i telefon när jag var liten.  Vem kom på att det var det smartaste sättet att svara med numret? Men även de flesta av mina kompisar svarade så också. Rätt korkat, men lite roligt nu.

Jag har upptäckt en del saker när vi pratar i telefon med varandra. Lite nya trender. En sak som är rätt ny är sättet att avsluta ett samtal. Det har ju tidigare alltid varit det klassiska svenska:
”Ok, ha det så bra. Hej då”
”Hej då”

Men nu har jag kunnat skönja en tendens. Kanske en rätt svag tendens men ändå. Det är att vi lägger på fortare utan att avsluta med dom klassiska ”hej då” och ”hej då”. Jag har flera gånger bara den senaste veckan varit med om att man bara avslutar med med ”bra” och sen hör man ett klick. Vi blir lite mer amerikaniserade. Där lägger dom på utan att man har märkt det. Inget onödigt goodbye eller nåt.

En annan vanlig variant nu är att många avslutar med ”kram”, ”puss eller puss, puss”. Håller vi på att effektivisera, eller är vi bara lata?

Känner du någon som absolut inte förstår när det är dags att lägga på? Jag kan skicka iväg tydliga signaler som ”mm ja, men vi säger väl så så länge då”. Nej då, det går inte fram. Personen bara fortsätter att prata utan att läsa in att jag vill lägga på. Vi har säkert alla nån sån kompis (eller mamma) Jobbigt.

I samband med att ett mobilssamtal bryts så undrar jag varför alla som ringer upp igen direkt måste upplysa mig med: ”det bröts”? Jaha!?  Du trodde inte att jag märkte att det bröts? Du kanske trodde att jag bara fortsatte att prata och sen ringde du plötsligt igen?

Du kan lätt ta reda på ditt värde hos dina kompisar genom ett knep som jag ska lära dig nu. Ditt värde baseras på var och när din vän ringer till dig. Är det så att ni pratar ett tag och han/hon plötsligt säger: ”nej, nu är jag hemma, vi hörs!”Då vet du att personen bara har använt dig för att döda tid den tråkiga stunden i bilen på väg hem.

Ringer någon dig på ”prime time”, dvs efter middagen på kvällen, då är du lite prioriterad framför tv-tittning mm. Så fråga alltid folk var dom är när dom ringer dig. Döda-tid-i-bilen-samtalet är aldrig bra. Prio framför ”Ensam mamma söker” är bättre.

Jag har en kompis som ibland ringer mig när han sitter på porslinet och gör nummer 2. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka den signalen? Är det dåligt att han ringer mig då? Ersätter jag bara en dålig tidning, eller vilken läsning som helst? Eller är det så att han bara kan ringa en riktig kompis som han är riktigt avslappnad med när han utför sina behov? Jag får forska vidare i just den frågan. Han är lite unik på just den punkten.
Tänk på att du själv skickar ut samma signaler när du tänker: ”jag kan ringa ifrån bilen sen”.

Vilka är våra sämsta respektive bästa telefonvanor/ ovanor?

Ha en superbra helg, det tänker jag ha! Gillar du comedy så uppträder jag på Pure i Stockholm ikväll.

Är du nyfiken hur min träning går? Kommer jag att klara mina 10 chins? Följ mig på bloggen…

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00