Hasse Brontén: Lite udda tankar om regnbågsflaggan…

Tja!Jag brukar vara lite tidigare med mina inlägg på fredagar, men inte idag. Jag har haft hantverkare hemma hela morgonen. Då är allt ursäktat eller hur? Dom kom i tid, dom var trevliga och det slutade med att en av killarna satt och lirade på min gitarr innan dom åkt hem mot Norrköping igen. Rätt kul förmiddag. Läs mer och kolla resultatet HÄR

Vintern är så trist. Åh vad jag ogillar när folk säger: ”Det jag älskar med Sverige det är det att man verkligen få känna av alla fyra årstider”. Skitsnack enligt mig. Jag älskar bara sommaren! En del ska alltid kontra med: ”Jag älskar vintern”! Sen när man frågar vad dom ska göra i vinter så svara dom: ”Åka till Thailand”. Nej, den svenska vinter är deppig. Det är mörkt när man vaknar och mörkt när man somnar. Det är som att bo i en Kent-låt!

Nu kommer jag till en udda tanke. Jag vet inte om det bara är jag som får såna här knäppa funderingar. Jag var i Göteborg förra helgen. Inne på restaurangen hängde regnbågsflaggan.

Jag liksom många, vet att regnbågsflaggan står för respekt, mångfald, tolerans och att den används inom HBT-rörelsen.

Men när jag satt där på restaurangen så började jag fundera lite på vad dom vill skicka ut för signaler genom att ha regnbågsflaggan uppe? Jag funderade lite på vad regnbågsflaggan på en restaurang vill visa oss gäster? Jag kom på att det skulle kunna betyda helt olika saker.

Betyder det ”här jobbar det folk som är gay”? Det kanske kan vara en bra att veta om man vill jobba med människor som är gay?

Eller  betyder det ”på den här restaurangen får även folk som är gay äta”? Är man gay så kan det var en skön signal. ”Titta här är det extra bög och flatvänligt”!

Kan det betyda ”om du vill äta här så ser vi helst att du är en HBT-person”?

Jag har en känsla av att dom absolut flesta restauranger i Sverige släpper in alla som vill komma in och äta. Men det kanske finns undantag, där man inte vill ha HBT-gäster? Typ en restaurang som drivs av pastor Åke Green?  Det  är väl på just dom restaurangerna det ska sitta en flagga. Inte en regnbågsflagga utan en varningsflagg med en text typ: ”här kan du råka illa ut om du är bög”.

Sorgligt att det 2010 fortfarande finns människor som åker på stryk och blir trakasserade för sin sexuella läggning.  Tur att det är ok att få ha lite udda funderingar.

Ha en superbra helg! Ikväll kör jag på Norra Brunn. Showen börjar 21.00. Idol kan du se på TV4 Play efteråt! Jag tror att det blir en höjdarkväll. I tisdags var jag i Hässleholm, då var det så här bra stämning när jag snackade lite med publiken. Och med tanke på inlägget så har jag en rätt lämplig tröja. Hur tänkte jag där?

 1. IngelaH skriver:

  hahaha… tittade på några klipp med dig från ståupp… Jag måste bara få säga att den inbyggda femtiolappen var verkligen bra! hahahhaha… =D

  Kan kommentera flaggan oxå när jag ändå skriver.
  Det kanske är en varningsflagga för homofober (eller vad det heter), ”varning, här kan det sitta en bög vid bordet bredvid”

  Ha en bra dag!!! Kram I

 2. tror som agnetha att ägaren är säkert gay ,,
  han vill nog visa hbt personer så dom ska känna sig välkomna…
  Men personligen.. egentligen.. hade jag nog inte ens tänkt på att den satt där..

 3. Agnetha skriver:

  Den som satte dit den ville nog vara duktig och politiskt korrekt kanske…men troligast är nog att ägaren är gay och visar det genom att ” förstärka ” det…och att andra gay ska känna-Åhhh..här har vi en själs( stjärt – )frände! Knäppt iaf. tycker jag!! Det ska väl inte UTMÄRKAS för de vill ju bli behandlade som alla ”andra”, då särskiljer ju de sig själva. Lite dubbla budskap tycker jag. Men jag bryr mig inte..jag älskar färger :-))

 4. Carina skriver:

  Stolthet, Hasse… Som flaggan heter. Det handlar om stolthet. Jag hissar den själv på mitt skepp då och då… och jag är tragiskt heterosexuell.
  😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..