Hasse Brontén: I can talk the talk…but can I walk the walk?

Seriöst, är det fredag igen? Jag kan berätta att så är det. Hoppas veckan har varit alldeles förträfflig.

Nu har jag skrivit några inlägg i stil med ”bara gör det”! och att man ska sätta upp tydliga mål för sig själv. Det är alltid lätt att skriva eller att säga det. Det är ännu lättare att uppmana andra att vara kloka. Nu ska jag försöka leva som jag lär.

Nu djävlar! (ursäkta språket) Nu vill jag att ni lyssnar på vad jag har för mål. Jag har sen i våras egentligen lagt träning och bra kost åt sidan. Egentligen inte för att jag har velat, utan bara att jag har varit för lat och för att jag har gjort tydliga felprioriteringar.  Jag har aldrig varit någon atlet eller träningsmaskin, men jag tränat på motionsnivå och på så sätt hållt mig i hyfsat trim. Vad gäller mat så har jag försökt tänka på vad jag har stoppat i mig.

Redan i somras så bestämde jag mig för att september skulle bli en vit månad. Nu har jag druckit alkohol två ggr sen den 25:e augusti. Med tanke på den konsumtionsnivå jag låg på i somras så är jag nästan lite förvånad över att jag inte saknar det mer.

Här kommer mitt mål som jag tycker både är tydligt och som kommer att kräva en viss kraftansträngning både fysiskt och psykiskt:

Jag kommer att under åtta veckor att bara äta väldigt nyttigt. Maten kommer jag att få via Svarta Lådan. Det kommer att passa mig som bor ensam väldigt bra. Jag kommer bara att äta och dricka det jag får därifrån, inget annat. Det blir inga nattmackor, inget godis, chips, skräpmat, inte ens en jordnöt utöver det kostrådgivaren ger mig. Ingen alkohol heller. Nu går jag all in!

Jag har ett viktmål som är att gå ner 5 kilo. Men jag har även ett styrkemål. Det är att klara 10 chins. Jag har haft PT tidigare och för att nå mitt mål så känner jag att det behövs nu med. Jag kommer att träna tre gånger i veckan med PT från Takkei.

Jag kommer att behöva lägga på mig mer muskler så det kommer givetvis ge en viss viktökning. Så det är sånt som inte är muskler som ska bort. Vad heter det nu igen? Just ja, fett…

I måndags när jag var och tränade så lyckades jag med nöd och näppe göra 2 chins. Vet du hur tungt det är att dra upp sina 90 kilo?

Jag har blivit utmanad av Anders Bagge och Sarah Dawn Finer om att nå våra mål. Anders har tex satt som mål att vara nere under 90 vid Idol-finalen. Jag önskar dom både lycka till med sina uppsatta mål. Jag är helt inställd på att klara mitt.

Jag kommer helt säkert att behöva lite pepp under resans gång. Jag kommer att blogga mer ingående om hur det går på min egen blogg www.bronten.com, men jag kommer givetvis att hålla er uppdaterade här med. Jag hoppas även att jag kan lyckas peppa nån att sätta upp egna nyttiga mål.

Säg inte att du inte har tid. Barack Obama tränar sex timmar i veckan. Kan han så kan vi också. Ibland måste man se andras fantastiska prestationer för att inse hur lat man verkligen är. Inspireras gärna av den har pappan och hans son…

 1. Hanna skriver:

  Mikaela prova gärna LCHF! det funkar skit bra för mig! Du kan kika in på min blogg för att kolla vad det innebär eller så googlar du:) Du får gärna maila mig på kristin8404@hotmail.com om du funderar över något. ps Ibörjan förstod jag inte alls hur denna diet kunde funka men nu har jag gått ner 18 kg och mår så bra!!

  Jag började på en torsdag bara för att jag inte ville ha tänket jag börjar på måndag haha.. så min vägdag är på torsdagar! Lycka till!

 2. Tack för skönt pepp! Mikaela, jag har ingen superdiet utan har fått hjälp från Ia, kostrådgivare på Svarta Lådan.
  Sen vet jag inte om män lättare kan gå ner i vikt än kvinnor? Tror inte det.

 3. A-M skriver:

  You go Hasse. Du kommer att fixa det *Peptalk*. Hejja, hejja, hejja.

 4. Anna J skriver:

  Det kommer gå jättebra! Det är härligt att verkligen komma igång med träning sådär och känna att kroppen funkar & svarar… Åhh, hjälp…maten ser såå god ut!
  Lycka till ni andra också med er träning!

 5. Anna skriver:

  Män har väl lättare för att tappa i vikt dessutom?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..