ANNONS

Hasse Brontén: Är det bra så? Efterrätt, kaffe, en hora kanske?

/

Tiger Woods har gjort det. Wayne Rooney gjorde det nu när hans tjej var gravid. Två S-politiker tog med sig glädjeflickor till LO-lägenhet. Sven-Otto Littorin var misstänkt för att ha köpt sex. Ja, listan kan ju faktiskt göra betydligt längre.

Jag ser en trend. Trenden är inte att män köper sex. Det kallas inte för ”världens äldsta yrke” utan anledning. Det har köpts sex i alla tider. Nej, trenden är attityden till själva sexköpandet. Jag har idag två vänner som har berättat för mig att dom har köpt sex. Båda har berättat att dom har gått till nåt massageställe här i stan (Sthlm) och berättat att dom där har fått lite mer än en vanlig helkroppsmassage. En uttryckte det som att det var rätt soft att gå ner dit en söndag när man är seg efter lördagens festande. Dom berättade det ungefär på samma sätt som om dom berättade om att dom hade varit och handlat en jacka.

En del av mina vänner vet nog att dom har betalat för sex, fast dom vägrar att erkänna det. Man har varit i Brasilien eller Thailand och bara gett tjejen lite pengar till bussen? Tja, vad går gränsen? Jag har en tjejkompis som låg med sin dejt fast hon egentligen inte ville. Hennes förklaring var: ”Han hade bjudit hela kvällen, och det blev inte billigt. Och sen när vi skulle säga hej då så såg han så ledsen ut”. Det blev bara den gången. Köpte han sex?

Sen har vi en helt galen lagstiftning i Sverige tycker jag. Ger jag dig 4000 kr för att få ligga med dig så är jag en brottsling. Ger jag dig 4000 kr och så spelar vi in när vi ligger med varandra då är det en filmproduktion och jag är helt oskyldig.

Ska det var olagligt att köpa men inte sälja sex? Eller ska det kanske vara lagligt att både köpa och sälja? Jag har tyvärr inga smarta lösningar själv. Men jag ser en trend.

27
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00