Avundsjuka och GRAAF’bikten..

Sovmorgon med frukost på sängen av Lance och Tristan! Lyxigt 😉

Vi åt middag och var i Kista på bio, sen stannade vi till på Statoil och köpte en videofilm och lite smågodis. Jag har svurit på att aldrig mer hyra film! Hur jag än gör för att lämna igen dem i tid, så misslyckas jag! Och hyrfilmen kostar mig plötsligt mer än köpfilmen.

Thaimiddag! Killarna har pratat om Thailand hela veckan.. (Jag var på Koh Samui med Isak för 12 år sedan)

Deras högsta önskan är att få åka dit! Hmm, om man nu skulle fundera på saken och kanske planera in något till hösten, våren. Vart åker man, med 3 barn? Och de ska vara….

Barnvänligt

All inclusiv

Lance vill se havsbotten på 2 meters djup, och fina fiskar

Billigt 😉

Åhhhhh huuuua, nu har den där Graaf pratat om BÅDE semester, restaurang, köpvideos och bio i ett inlägg! 😉 Droppen hade varit om hon köpt något på H&M oxå, då hade hon verkligen vältrat sig i lyx! Vidrigt, orättvist!! och rent av dubbelmoral!!

För att  fort ta död på spekulationer om min ekonomiska situation här inne, så har jag (i mångas ögon) en bra lön, och en fast anställning. Vissa månader kommer kvartalsräkningar, saldot visar minus och det finns absolut inget kvar, en vecka före lön. Andra kan jag lyxa till det och göra spontan’roliga saker…

MEN jag försöker lägga  undan och spara! Vissa månader kan vi unnar oss lite extra, andra inte… Jag kan tänka mig att många (inte alla) har det likadant. En växlande ekonomi! Räkningar är ”tråkiga och onödiga utgifter”, så dem har vi ALLA rätten att få klaga på! (till och med jag 😉

Jag förstår att det kan sticka i ögonen på några då jag åker på semester och köper mig en hemstickad tröja vissa månader, och vid andra, klagar på höga elräkningar.. Men så är livet, varje dag ser inte lika dan ut, och gillar man det inte så får man läsa en annan blogg.

Så dååååå har vi rätt ut MIN ekonomi. Vad skönt! Peace an love! He’he

Ska vi starta en diskussion?

Är DU avundsjuk på din kollega, vän,  arbetskamrat när det kommer till shopping, levnadsstandard eller semestrar?

Jag kan själv vara ”avundsjuk” ibland, INTE elakt, eller missunnsamt…Utan lite kärleksfullt sotis, på bla Perellis garderob hi’hi, de som äger en Globetrotter’husbil, eller har nära till vattnet från sitt hus, äger en sommarstuga eller kan shoppa på Mathilde oberört och smärtfritt varje månad 😉

MEN jag skulle ALDRIG  få för mig att vara elak, eller INTE unna mina vänner det..

Hur känner du? BIKTA dig 😉

 1. tanja skriver:

  hej! kan tipsa om Tunisien och yasmine hammamet, bodde på ett hotell som hette Mehari -all inclusive , reste ensam med barn grymt härligt! Sen pricken över iet var att en helkroppsmassage ingick i priset-fyndis!
  Ang avundsjuka och missundsamhet har jag stött på det sista tiden , då jag träffat en underbar man , skaffat hus och ja lever bland de ”blå” 😀
  Det är rätt sårande när ens vänner sluta höra av sig bara för man har det bra, borde man inte istället vara glad för någons skull? Jag gläds när mina vänner har gjort nåt el att något bra har hänt i deras liv-för man ser att då finns det ju lycka för alla 🙂
  Vem vill gå omkring o känna sig missundsam liksom , att ha lite avis känsla med glimten i ögat är en sak, men ren missundsamhet är bara jobbigt ..
  /T

 2. Bella skriver:

  Hej fina du!

  Har nyss upptäckt din blogg och tycker att den är alldeles fantastisk!

  Angående THAILAND så har jag och familjen varit på Kata beach, och det var helt underbart! Men vill du inte ha lika mycket turister runt omkring ska ni nog åka till norra Thailand, eller varför inte Laos?!
  Min mamma jobbar på Ticket och är expert inom resor. Ring henne du! 🙂 08-556 119 81 (Ticket Nacka Forum)

  Hoppas även på fler bloggträffar! Vilken härlig idé!

  Kram Bella

 3. ulle skriver:

  köp en flygbiljett o boka ditt boeende på thailandguiden.se, det finns hur mycket som helst att välja på.undvik stora turistorter som phuket huahin o chaweng på samui.dom skiljer sig inte ett dugg ifrån gran canaria eller magaluff lite mer prostitution bara. norra koh paghnan är fantastiskt men när vi har tonåringen med åker vi till den andra sidan krabi koh lanta o phiphi.

 4. Kicki skriver:

  Åk absolut till Thailand om det är dit ni längtar.Jag är ensamstående med två barn 6år och 13år och har åkt till Thailand själv med dom flera ggr. Min minsta var 2år första ggr.
  Jag åker helst reguljärt med thai när de har sina kampanjer och bor billigt,på vårat ”stammis” ställe i kata (Phuket) betalar jag 700 bath (140kr) per natt under lågsäsong (sommaren).
  Vi har då en stor bungalow,satelittv,kyl,fläkt och aircondision och 500 m till stranden. Vi åker också till phi phi som är helt underbart och mina barn älskar att åka dit,där bet vi mellan 1600-2000 bath natten (320-400kr),ganska dyrt men då bor vi fint och frukost ingår. Där kan man hyra en longtail bår och upptäcka öar själv eller stanna mitt unte i havet och snorkla/dyka och kolla på alla färgglada fiskar.
  Har även åkt bara flygstol med fritidsresor för 3000kr/person och nu kommer de även att ha egna tv-skärmar i sätena,kan det bli bättre?
  Jag har valt att bo lite mindre/billigare för att kunna spara och resa med mina barn,förhoppningsvis så åker vi till Thailand nästa sensommar och blir borta i ca 2mån och då ska de få gå i sv.skolan i kamala och vi ska hyra ett billigt hus.
  Så maggan ordna resan själv,mycket billigare än en charterresa!

 5. cecilia skriver:

  Det är inte fult att tjäna pengar och sen njuta av de, tvärtom. Har man jobbat ihop de så ska man självklart se till att ha kul för de oxå

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..