Vardag, höst och likmask

Jag är överlycklig att vardagen är tillbaka, jag längtar faktiskt innerligt efter hösten..
Hösten är min lilla favorit! (fast jag säkert är ganska ensam om det) Älskar att få klä på mig varma kläder, tända ljus, och krypa ner under en filt. Älskar rutiner! Utan rutiner blir jag en grinkärring.
Skolan har börjat, Tristan har börjat förskolan, och var först uppe först i morse. Han gick direkt in på toaletten med sömndruckna ögon och borstade tänderna.. Vad stor han blivit!
Det är så härligt att ha killarna hemma igen. Jag känner mig inte halv längre.
Mitt nya löfte till mig själv i höst är att inte behöva höja rösten och skrika.
Men för att göra verklighet av det så behöver alla i våran lilla familj sitta ner och ”sätta nya regler”
Vi ska göra en veckobelönings’lista. Alla kommer få egna ansvarsuppgifter som måste följas. Annars dras det kronor från veckopengen. Listan ska vi göra tillsammans ikväll.
”Jag är sur jämt!” Säger killarna.. Men hur gör man?! Barnuppfostran är så knepig. Jag vill inte gnälla på dem hela tiden, men balansgången är svår då jag har noll tolerans till svordomar, trist bordsvett, och ”tappa sina grejer där man står, och gå” snäsiga svar och bråk.
Hur gör du?
Idag har jag en komma ikapp’dag. Tvätta, städa och sortera klädhögar. Jag har ringt ett trädgårdsföretag som kommer hit vid halv 3 och ska ge mig ett kostnadsförslag för häcken, gräsmattan och rabatterna. Jag kan garantera dig om att du ALDRIG sett en trädgård lika igenvuxen 🙂
ELLER en soptunna lika äcklig! Vi har tömning jämna veckor.. När jag lyfte på locket imorse höll jag på att spy! Jag är inte känslig, men det här var bland det äckligaste jag sett!

Beställde nya fodral till min Iphone innan jag åkte på semester, var nere i centrum och hämtade dem för en stund sedan.
Jag kommer inte krossa den här telefonen! Den ska skyddas mot sprickor och våld:-)

En snabb kaffe! Sen ska det jobbas..

 1. Annalee skriver:

  Hej, maskarna är fluglarver. Vi har också sådana i vårt soprum. Inte så trevligt alls…
  Jättemysig blogg du har!

 2. Anna skriver:

  Om ni får för er att sätta upp regler för barnen, så ska även du har regler. Tycker barnen att det är jobbigt om du gnäller, så får ni komma underfund med hur du ska göra i stället när du blir trött på något. Dom är nog väl medvetna om vad du gillar och inte gillar och vad dom ska göra och inte göra, så det hjälper inte med gnäll.

  Sen blev jag så glad när jag läste den här krönikan.
  http://www.mama.nu/artiklar/2010/nu-tar-jag-makten/

  Den handlar inte om just det du skriver, men ändå om barnuppfostran. Blev riktigt glad när jag läste den.

 3. Får av nån anledning ont i magen när det skrivs om barn o uppfostran,sunt förnuft är det jag går efter (lika som min mamma).Jag har 4 barn fr 8-18 år och har aldrig behövt sitta på sk familje möte elr ha uppskrivna sysslor,belöning mm.Bråk o kiv tillhör ju när man växer upp är det inte det så är väl nått galet;) barnen går igenom olika faser mm det är inte lätt att veta varför och hur för dem.För strängt o strikt gör dom bara värre tror jag. Alla barn gnäller o tar ut ilska på framför allt sin mamma o det betyder att dom är trygga o vågar släppa ut tex ilska.Mina barn har absolut inte haft det lätt med en pappa som psykiskt misshandlade dom sen jag gått ifrån honom.Det viktigaste tycker jag är att man finnsdär för sina barn ivått o torrt o kärlek är lika med trygghet:D

 4. Anna skriver:

  Äckligt värre!! Rutiner är bra och barnen sköter sig nog bättre när de vet att det påverkar veckopengen! 🙂 lycka till

 5. Anna skriver:

  Själv älskar jag hösten! Tycker det är en sådan vacker och mysig årstid. Och så älskar jag höstkläder. Mysiga och snygga tröjor och fina kängor och annat. Jag är verkligen en riktig höstmänniska. Längtar tills att löven börjar ändra färg. Det är så fint. 🙂

  Jag tror helt klart att det är bra med rutiner för barn. Samtidigt så tror jag att det är bra som förälder att inte var tokhård. Ha lite tålamod ibland. Visa att det är okej att slarva ibland och råka säga någon svordom, även om det inte blir till någon vana. Vi är liksom inte felfria någon av oss, men vi duger alla lika bra ändå. Det tror jag är superbra om man kan få sina barn att känna. Att det inte är farligt att ”göra det där som man inte borde göra” någon gång. Det är inte hela världen. Men det ena behöver inte utesluta det andra. Självklart kan man ha regler att gå efter och en belöningslista. För att få in rutiner och få en bild av vad som inte är okej enligt dig. Men dina barn kommer att växa upp och få egna saker som dom kommer tycka är okej och inte okej. Själv är jag sådan så jag tycker att det mesta är okej, om det inte är till skada eller förstör för någon annan. Och om någon mår väldigt dåligt av något eller tycker väldigt illa om något, så ska man respektera det. Bor man ihop, så får man helt enkelt lära sig att respektera varandras ”tycka illa om saker” och försöka hjälpas åta att få det så bra som möjligt för alla. Gnäll hjälper sällan. Är mest bara jobbigt. Prata om saker vid bra tillfälle är det bästa. Och det kan man göra vid ett sådant tillfälle som när ni ska sätta er och gör upp regler. Så kan man ha en sådan prata om saker dag, då och då. Då alla kan ventilera sina åsikter, istället för att man går och gnäller i tid och otid.

  Det är här mina åsikter. Jag tror att ni kommer på det bästa för eran del i er familj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..