Föreläsning med Tina Nordlund


Idrottens skola blandat med livserfarenheter är konceptet för Tina Nordlund som under söndagsförmiddagen bjöd våra gäster på en inspirerande föreläsning om yoga, inspiration och utveckling.

Tina Nordlund är en av de absolut största svenska damfotbollsprofilerna. Karriären började i Umeå IK där hon bland annat tog två SM-guld. Tina var en nyckelspelare i svenska damlandslaget och deltog i VM 1999 och i OS 2000. Hon fick ta emot Diamantbollen år 2000 och var året därpå med och tog EM-silver i Tyskland. Tinas karriär avslutades 24 år gammal på grund av en fotskada och hon fick problem med ätstörningar. Idag är Tina en mycket populär föreläsare och yogainstruktör.

En möjlighet att lära känna dig själv, slappna av och uppnå det du önskar. En chans att öka din medvetenhet. Hur kan du uppnå det du önskar och ändå ha balans? Vilka mönster, tankar och beteenden påverkar dig?

Så beskriver Tina Nordlund själv sin inspirerande föreläsning. En inre och yttre upplevelse där Tina delade med sig av sina erfarenheter av att både prestera, pressa sig över gränser och hur yogan hjälpt henne vidare till ett mer medvetet liv och balanserat liv.

-Jag började rehabilitera mig från utmattning med hjälp av proffessionell hjälp och kundaliniyoga. Efter många år av förnekande och stressymptom så pockade själen på uppmärksamhet. Jag blev av en läkare rekomenderad kundaliniyoga och tog hjälp av anpassade Yogaövningar för att varvar ner, sova, hantera oro och släppa på spänningar som satt sig i kroppen. Sakta, sakta började jag sova, bearbeta mitt bagage och hämta kraft. Jag byggde upp mig inifrån och ut, ökade medvetenheten om mina mönster och beteenden och kom i kontakt med ett inre lugn jag inte trodde fanns i mig.

Besök gärna Tinas officiella hemsida för mer information: www.tinanordlund.se

 1. Paris skriver:

  Jag som själv lider av anorexi fick mycket hjälp av både dig och Tinas bok. Ni är både självklara och underbara förebilder, men som tidigare sagt speciellt DU för att jag har växt upp med dig.

  Jag kommer ihåg när jag var runt 13 och fick en signerad skiva av dig och Hannah. Det var ett av dom största ögonblicken i mitt tonårsliv, och sedan när jag fått läsa din bok är du en ännu större förebild.

  Jag kan liksom inte nog poängtera vilken skillnad du gör, hur otroligt bra du är, och vilken förebild du är. Massa kramar!

 2. Tina skriver:

  ”Eva” KundaliniYoga används på danderydssjukhus för rehabilitering av hjärt och kärlsjuka. Det har sen 5 år tillbaka används som rehabilitering på astra zenica för stress och utmattning. KundaliniYoga är introducerat på över 300 arbetsplatser runt om i sverige. Invstor, skatteverket och Sveriges Riksdag för att nämna några. Jag ser med glädje hur Yogan sprider sig inom vården och idag utbildas ständigt sjukvårdspersonal för att kunna bidra med självläkningsprocessen hos individen. Det är ingen religon – det är en metod som bidragit till att skapa balans i kropp och själ hos människan i över 5000 år.
  Du är välkommen att testa för att få egna erfarenheter. Tina

 3. Väldigt bra och givande föreläsning av Tina Nordlund! Enkel, basic avslappning med andningen i fokus. ‘Inget konstigt alls’. Bara jätteskönt. Ser fram emot att lyssna på cd:n. Dessutom verkar Tina vara en kanonsympatisk person! 🙂

 4. Eva skriver:

  Det sorgliga är bara att det inte informeras om var källan till kundaliniyoga kommer från. Intet ont anande människor tar till sig denna hinduistiska religion utan att ifrågasätta eller vara kritiska.
  Googlar man så får man fram rätt mycket och inser att det är förförelse det handlar om.
  Varför sväljer så många människor okritist alla dessa sk ”Måbra” metoder????

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..