ANNONS

Hasse Brontén: Hemlängtan!

/

Jag är så trött nu, och så har jag en sån där galen hemlängtan. Den 11:e juli smällde jag igen ytterdörren hemma i Sthlm och sen dess har jag varit ”on the road” som det heter. Fram till nu har jag hunnit med 14 gig på 19 dagar. Det har verkligen varit en otroligt rolig sunny standup-turné. Vi är ett underbart gäng komiker som trivs tillsammans. Trots att vi nästan har trampat över varandra så är ändå stämningen på en fantastisk nivå. Johan Glans, Måns Möller och Thomas Järvheden har haft med sina barn så det har bitvis varit riktigt familjärt också. Det där lät väldigt sött, vi har festat väldigt mycket också.

Jag vet inte om jag börjar bli blödig, men efter ungefär två veckor så får jag hemlängtan. Dels längtar jag extremt mycket efter min magiska dotter Olivia. Hon är i Italien och har snart varit borta i sex veckor. Hon ringde mig för några veckor sen och berättade att hon är kär. Härligt! Är hon kär så är jag kär! Det är väldigt skönt att ha en stor dotter, men ibland saknar man dom där sköna åren när hon var yngre. Kanske är ändå barn en anledning till att jag längtar hem? Min bror och hans fru har sitt hus ca 500 meter från mitt och jag kan alltid smita över och busa med brorsbarnen som är tre och sju. Det är perfekt att vara roliga farbror Hasse så länge jag själv vill. Sen smiter jag bara hem när jag känner för det….

Det är ju när man är borta hemifrån som man saknar dom där små detaljerna. Sin egen säng till exempel, och att få vara i den trygga känslan av att vara hemma hos sig själv. Att ringa kompisen och ta en fika eller att bara strosa iväg till kylskåpet och okynnesäta en nattmacka. Kanske har jag bara dåligt samvete? Jag har inte tränat på tre veckor. Inte tränat och bara svullat. Jag saknar mina kraftpromenader innan frukost, när jag efteråt tar in tidningen och slöläser den i samband med min havregrynsgröt.

Det är små saker i vardagen som får det större pusslet att gå ihop. Är jag borta för länge så märker jag att det är lite luckor i pusslet. Men det är ett stort pussel och att några bitar fattas just nu gör inget. Jag mår toppen och jag vet att på söndag så sätter jag in några som saknas. Det kanske är så att vi aldrig fyller i alla bitar i livets pussel?

Hoppas du har det bra! Ha en härlig fredag! Hörs nästa vecka.

Här kommer några bilder från turnén.

Giget i Tylösand var helt grymt. Vi hade 1500 i publiken som var kalas. Alla komiker skötte sig också.

Även dom yngre komikerna blir trötta. Här vilar Soran Ismail i turnébussen.

Nour El-Refai och jag innan gig i Varberg.

Lite snälla ord mår man bra av…

Hyfsad west coast view från mitt hotellrum i Tanumstrand…

Många sköna middagar med gänget har det blivit…

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00