Kära korv, du får mitt fullständiga schema..

Ni är allt mina små åsiktsmaskiner ;-)..Allt ska analyseras och plockas i delar…

Det är väl härligt att vi kan dela med oss!

För att understryka nr.1 Jag var kvar på dagis tills Tristan vart glad. nr.2 att ha en kontorsledig dag behöver inte betyda att jag inte har arbete att göra. nr.3 det är ingen som vet om hur våran situation ser ut, eller vad vi har för överenskommelser. Kanske skulle Tristan bli hämtad redan innan lunch?  Ja, vem vet.

Om det finns någon som på fullaste allvar tror att jag skulle lämna ett gråtande barn för skoj skull? Tror jäkligt fel.

Nej jag har inte suttit och filat fötterna på altanen, jag har inte fikat med min syster. Jag sitter fortfarande i telefon och jobbar över mailen.

Jag har mycket i min vardag jag inte skriver. Jag rapporterar inte varje vink eller steg jag tar 😉 för det orkar man inte, och det kan man inte..

Men för  att vara 100% så har jag under morgonen..

Gått på toaletten 2 gånger, ätit en banan och tvättat en maskin (och petat mig i näsan vid några tillfällen) jag har suttit i konferenssamtal med mina chefer, bokat in hela mitt sommarschema, haft en myndighet på besök. pratat med Isaks skola, bokat om Lancelots kvartsamtal, läst manus, gått igenom format för fotningen på onsdag, haft samtal med stylist, planerat ideer för sommarprogrammen, fakturerat, bokat in ett moderatorjobb. Ätit en knäckebrömacka och druckit 4 koppar kaffe.

Mina barn har det väldigt bra hos sin pappa, jag är övertygad om att de kommer ha en underbar vecka. Självklart är inte varannan vecka det bästa alternativet. 2 föräldrar tillsammans är självklart bäst! Men nu ser inte verkligheten ut så. Och vi får göra vårt bästa.

Och att inte kunna sakna sina barn? Eller utrycka det i skrift låter i mina öron helt sinnessjukt.

Till er alla! Jag gillar er skarpt! Nu ska jag äta en bit rostbiff, sätta fötterna på bordet och njuta av solen…

Fridens liljor x

 1. Linda skriver:

  Hej igen,

  Glömde skriva tidigare, att precis som flera skrivit här tidigare, så har ju Tristan haft hemma dagar med sin Mamma. Bara vara dagar med mys med Maggan. Vilket jag tycker är viktigt och Guld värt. För så väl, Tristan,- som för alla barn här i världen.

  Ha nu en jättetrevlig och skön helg!! ALLA korvar härinne och Du Maggan och hela Din familj!! D.s.

  Kramis!!

 2. Linda skriver:

  Hej svejs i lingonskogen =),
  Har inte varit inne på bloggen på ett par dagar, men nu läst ikapp.

  Jösses, säger jag bara.

  Maggan, förstår att Du blev sårad. Man mår ju tillräckligt dåligt ändå när man lämnar sitt älskade barn som i detta fall grät för att han uppenbart skulle sakna sin mamma under en vecka.

  Det är tufft med varannan vecka eller hur nu allas olika ”upplägg” ser ut.
  TUFFT, för barnen, tufft för föräldrarna.
  Men jag tvivlar inte en sekund på att Du gör allt i Din makt för barnen, Maggan.
  Du är ensamstående,drar runt en underbar familj på ett bra sätt.
  Med vad jag tycker det verkar som, MYCKET kärlek,skratt och omtankte om Dina pojkar. Du SER Dina barn-vilket är väldigt viktigt tycker jag.
  Visst, det tycker jag med, behöver barn bara få vara ibland-och få vara lediga. Obs!! Nu pratar jag generellt.

  Man kan tycka en himla massa, oavsett vad ”ämnet är”,vad det än handlar om i livet. Visst ska man få tycka. Men inte KLANGA ner på någon. För som Du Maggan, så klockrent skrev..ingen av oss här inne vet igentligen hur situasionen såg ut..eller vet inte allt om Dig och pojkarnas liv..deras pappa..överenskommelsen imellan Er. Osv.
  Man måste veta all fakta innan man dömer enligt mig. Vem det än gäller, vad det än gäller.
  (Gäller oss alla här i världen).
  EN alldeles oerhört VIKTIG TANKE att tänka på för oss alla,
  anser jag.
  Slutligen vill jag bara säga att SJÄLVKLART,ska Du få skriva hur mycket Du SAKNAR Dina barn Maggan.
  Det är ju självklart!!
  Skönt att Du vet att pojkarna har det bra hos sin pappa,det är ju jättebra för pojkarna och skönt för Dig att veta.

  För det finns tyvärr den omvända verkligheten och det är oerhört jobbigt för framförallt barnen-och som förälder slits hjärtat itu..

  Kärlek till Er ALLA, stora som små.
  Puss och Kraam = ).
  P.s Maggan, från mitt hjärta….DU är en BRA MAMMA, tvivla aldrig på det/på Dig själv. Och Dina ovanstående ord=Klockrent!! = ) Kraam och hälsa Dina fina pojkar!! Ds.

  OCH..visst finns det tyvärr viss dagispersonal som är snabb att ”döma”, oavsett vad det gäller. MEN, som absolut INTE har en ANING om den aktuella situasionen. Inte bra,varken för föräldrarna eller barnen.
  Det var någon här inne som skrev om detta tidigare.

  Dock verkar Er dagmamma, Helene, vara Guld värd!!

  Kraam igen.

 3. Hej Lilly! Här har du iaf lyckats få fram din poäng utan påhopp och jag förstår vad du talar om. Och jag tror att med detta kan du få många som tycker som du, där även jag håller med om att visst vore det bra! (inte allt men…) I dagens samhälle är det däremot svårt att genomföra ”allt bra” och gör man ändå det bästa av situationer ska man inte behöva känna sig som en sämre människa för det. Det gör man av påhopp kan jag säga.

  Jag kan säga att det jag kallar påhopp är när man vill säga sin sak (sin åsikt) och gör det genom att hacka på någon annan. Genom att visa sin åsikt tar man av någon annan (hackar i småbitar) och det blir kritik. Det går oftast att få fram sina åsikter, anser jag, utan att trycka ner andra för det. Genom att säga att det du gör är dåligt!!! Det jag menade just med varför du tog upp anknytningsteorin är att sonen i fråga är ju 5år nu och inte under 2-3år vilket jag då tycker det känns fel att knyta till den, men det är ju min åsikt (läser inte psykologi).

  Jag kan tillägga att: Varför saker och ting är som de är, beror ofta på orsaker. Att vi inte alltid vet orsakerna men är snabba att döma, tycker jag är så tråkigt. Kanske bättre att ta reda på lite mer underlag innan grodorna hoppar på tangenterna och skriver sårande ord till någon. Det gööör att folk reagerar. Det gör att de vill säga något tillbaka. Det skapar en massa negativ energi. Därför tycker jag att när man blir irriterad eller upprörd över något, varför inte ta ett steg tillbaka. Fundera och tänk, kan det finnas mer bakom än vad jag har. Kan det jag säger tas negativt och såra någon? Etc… inte svårt alls!! (om man nu inte är ute efter att såra och provocera)

  KORVAR – ”Vänd det negativa till det positiva” Tag ur det positiva i det negativa, då kanske livet känns lite bättre. (är inte så lätt alla gånger, men helt klart värt att prova)

  //IngelaH

 4. Lilly skriver:

  Hej Ingelah! Jag har läst och tagit till mig dina inlägg, och kanske är vad jag kallar åsikter påhopp i andras ögon, och det är ju tråkigt. Men jag upplever att riktigt starka åsikter ofta uppfattas som just påhopp och folk blir så lätt provocerade av att man benhårt tror på en sak. För jag vidhåller fortfarande, även om diskussionen har glidit iväg åt ett annat håll, att små barn (under 2-3 år) inte har någon nytta och glädje av dagis. Varför jag nämnde anknytningsteorin är att jag har läst barnpsykologi och håller med flertalet terapeuter och barnpsykologer om att barn helt enkelt får
  den bästa utvecklingen under de första åren tillsammans med sina föräldrar. Sedan är det klart att de behöver träffa andra barn, men några få timmar räcker gott och väl. Barn blir helt enkelt tryggast om de får upptäcka världen och ha möjlighet att knyta an till EN person eller två ( och ej x antal dagispersonal) när de är riktigt små. Det finns inget som bevisar motsatsen om man följer barnets utvecklingsstadier. Idag är det helt galet att vi måste lämna bort 1- åringar långa dagar, stackars barn, de har verkligen ingen behållning av dagisliv eller att få dela på uppmärksamheten av flera andra barn. Lite större barn har helt klart glädje av dagis och att få leka med andra barn, men i lagom doser. Att vara på dagis 7-17 som en del barn är, är ju längre dagar hemifrån än vad vi vuxna generellt har = inte ok. Dagis är inte någon vila för barnen, utan också en ansträngning på många sätt. Så kan man göra ett avbrott i vardagen och få en heldag extra med sitt barn, varför inte njuta av den lyxen?? Småbarnsåren går så fort, så det gäller att ta vara på den och bygga upp en trygg relation med sitt barn, och det kan man bara göra genom TID. Det finns inget värre ord än kvalitetstid?! vem har kommit på ett så urbota dumt ord? Någon karriärist som vill döva sitt eget dåliga samvete av att inte prioritera sitt barn framför jobbet? Då hyllar vi ”kvalitetstiden” mellan 18-19 30 med barnet på kvällarna?! Jösses. Jag säger: satsa på din karriär, men INTE när barnen är små!! Vänta i så fall med att skaffa barn tills du har tid att sätta en annan person i främsta rummet…

 5. Sandra skriver:

  Måste skriva ett inlägg idag. Fy 17 vad folk dömer snabbt! Ett tips till er som inte ”köper” Magdalenas saknad efter sina barn, eller att hennes kärlek och omtanke skulle vara på riktigt. Köp hennes bok och läs den! Där kan ni läsa om en kvinna som är en riktig kämpe och som gör ALLT för sitt barn. Jag är förundrad över hur man kan reagera som vissa har gjort. Att hon lämnar sitt barn till dagmamman och sedan går hem och gråter en skvätt och sover en liten stund är väl inte konstigt? Kan bara ta mig själv t.ex. då jag studerade när mina barn var yngre och gick på dagis så hände det faktiskt att jag gjorde samma sak. Det är ju inte samma sak som att man inte har något att göra. Jag fick då helt enkelt rappa på lite snabbare när jag väl gråtit färdigt eftersom jag ”slösat” bort en timme…

  Behåll din privata sfär Magdalena. Den behöver vi alla. Du väljer själv vad du vill dela med dig av. Din blogg är ärlig, rolig och med många tänkvärda tankar och känslor om både vardag och fest så fortsätt precis som du gjort och låt dumheter rinna av dig. Ingen är perfekt och vi utgår alltid ifrån våra egna liv. Det finns ingen perfekt mall att leva efter, utan vi alla, eller ja de flesta gör nog så gott de kan. Livet är inte lätt och du lyckas på ett fenomenalt sätt blanda roliga inlägg med svart humor samtidigt som du ger oss en inblick i din vardag med jobb, 3 barn och allt annat som hör livet till. Go girl!!! Du är en modig och härlig tjej och jag hoppas att du fortsätter att skriva om ditt liv, för många av oss känner nog igen sig i mycket av det du skriver. Jag kanske inte håller med i allt du skriver men det är DINA tankar och känslor du ska förmedla, inte mina eller någon annans.

  Ha en fin dag!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..