Emilia är vår andra vardagshjälte!

Det strömmar in nomineringar och det tar tid att gå igenom alla, men nu har vi äntligen valt ut april månads vardagshjälte. Hon heter Emilia, är 11 år och bor i Nybro.

Emilia nominerades av sin morbror Konstantin med motiveringen:
”Emilia fick 1000 kr för att hon slutade äta godis och skänkte hela slanten till Rädda Barnen. Av månadspengen, den lilla på blott 150 kr, går två tredjedelar till välgörande ändamål. Min systerdotter Emilia är en stor liten vardagshjälte i ordets rätta bemärkelse”.

Emilia ser ni till höger i bild

”I’m a big, big, girl – in a big, big, world” sjöng artisten Emilia i låten som blev en dunderhit hösten 1998. Då låg en annan Emilia – månadens vardagshjälte – fortfarande i mammas mage. Elva år senare får hon nu sin första glimt av rampljuset.

Vi tycker att Emilia är en lysande förebild! Emilia Norén i Nybro är en big girl trots sin ringa ålder. Inne i den lilla kroppen ryms ett väldigt stor hjärta. En flickornas motsvarighet till Robin Hood som ger av det lilla hon själv har till dem som inte ärlika lyckligt lottade. Det som blir över av månadspengen sparar Emilia till sommarens höjdpunkt som är en semester på Zakynthos tillsammans med mamma Maria, lillebror Simon och mormor & morfar. Den resan är Emilia verkligen värd. Precis som titeln månadens vardagshjälte i april. Att den utnämningen kommer från Magdalena Graafs gör dansintresserade Emilia lite extra stolt då hon givetvis följde Maggans i Let’s Dance.

På fritiden håller Emilia igång med både showdance och bordtennis. Hon gillar även att spela flöjt och på gå skattjakt i skogen (så kallad geocaching). När Emilia blir en big girl på riktigt vill hon själv antingen bli sångerska eller dansare. Ja, eller varför inte skådespelerska? Framtidsdrömmarna varierar från månad till månad. Men att det är artistbranschen som lockar råder det ingen tvekan om. Där har ni Emilia i ett nötskal. En stor liten tjej i en stor värld som skulle vara lite bättre om det fanns fler som hon…

Så från Magdalena och oss som arbetar tillsammans med henne: Grattis Emilia! Blommor och gratulationer kommer till dig från oss i samarbete med Flowerhouse.se.

—-


 1. Till VARDAGSHJÄLTEN Emilia.

  Hej Emilia!
  Jag vill säga GRATTIS till Dig för att Du har blivit utvald till
  VAR-DAGS-HJÄLTE! 🙂 här på Magdalenas blogg.

  Fast Du bara är 11 år så tror Jag att Du är Större än de flesta av oss här. Det Du gör ÄR STORT!!!
  Det är så lätt att komma med fina Ord, det kostar inget, men att som Du gör översätta dem till Handling och Ge fast Du själv inte har så mycket – Det ÄR STORT!
  Om fler av oss Vuxna gjorde som Du gör, så hade Vi Alla Levt i en
  MYCKET BÄTTRE VÄRLD…
  Glöm inte bort Dina Drömmar och Den Du Är N, utan fortsätt att leva och tänka så även när Du bllivit vuxen – såå tror Jag att Du har hittat vägen till Lyckan!
  En Stor Varm Kram till Dig – Underbara Tjej. 🙂

  Från Tina i Skåne.

 2. Vilken tjej! Tänk om hela världen bestod av små Emilior!
  Kramar.

  Isa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..