ANNONS

Tess Merkel skriver om vänskap

/


Idag förgyller Maggans härliga väninna Tess Merkel bloggen med ett inlägg. Alcazar-stjärnan funderar över veckans tema och frågar sig: Vad är vänskap? Varsågod Tess! Ordet är ditt…

Vänskap för mej betyder allt. Lika mycket som kärleken jag känner till min familj känner jag också till mina vänner.

Vänskap är som ett riktigt bra förhållande, där man känner en ständig önskan av att vilja ge och hjälpa, utan att, för den sakens skull, kräva något tillbaka.

Såklart så räcker man inte alltid till så mycket man skulle önska. Sin egen energi och tid har man ju bara i en begränsad mängd. Att finnas där för sej själv i första hand, är ett måste för att sedan kunna ge till andra av den energin som blir över när ens eget hjärta har nog. Nog till att dela med sej till dom i sin omgivning.

Alla tampas vi med det ständigt dåliga samvetet över att vi inte hinner ge så mycket som vi vill till våran familj och våra vänner. Dagligen tänker jag på människor som jag tycker om som jag alltför sällan träffar eller hör av mej till. Men jag vill tro och hoppas att vi som behöver varann i livet är mer eller mindre närvarande för varann hela livet ut. Sann vänskap och sann kemi känner man. Och en längtan av att träffa personen igen. Någongång. Och på något konstigt, märkligt sätt, så möts man igen. Man blir liksom inte av med varann…

Vänner fyller en. Inspirerar och gör en till en bättre människa. Vänner får en att känna sej älskad och trygg. Vänner dömer inte.

Vänskap är.  Det behöver man aldrig jaga eller kämpa för.

Det här är ju mina tankar och kanske stämmer de nödvändigtvis inte in på dina.

Utan mina vänner är jag bara en liten lort.  Vänskap är fantastiskt.

Puss och kram till min vän Maggan och alla er bloggläsare.

Var rädda om varann!//
Tess

Läs mer om Tess i hennes egen blogg på tidningen Mamas sajt här!

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00