Ulrikas tankar om vänskap

Vi fortsätter vår vänskapsvecka med ytterligare ett bidrag från er underbara bloggbesökare. Idag är det Ulrika Lindgrens tur att dela med sig av sina tankar om vänskap. Varsågod Ulrika, ordet är ditt!

Hej Maggan, bösar och alla korvar !

Vänskap, vad e det ? En mkt bra fråga, speciellt i dagens samhälle. När man var liten så hade man säkerligen en bästis som visste allt om en, man hade hemlisar och litade stenhårt på varandra. Under årens gång så kanske man växer ifrån varandra, man träffar andra och får nya vänner genom livet. Vänner som fyller olika funktioner, precis som Annelie var inne på.

En ny slags vänskap har ju uppstått med bloggar, Facebook och Internet,  nämligen nätvännen. Vännen som finns där när du loggar in, vännen som har skrivit ett par uppmuntrade ord till dig, vännen som du egentligen inte riktigt känner men som har kommit att betyda något för dig. Via nätet. Jag tycker att det är helt fantastiskt ! Vilken guldgruva va ?

En del kanske är lite skeptiska till just en nätvän, att det känns lite udda och annorlunda. Det är det också ! Vi öppnar oss för varandra, berättar om våra liv, våra familjer, våra rädslor och vår glädje. Men det är helt underbart. När jag åkte iväg på den första bloggträffen så hade jag just dom tankarna i skallen. Vad har jag gett mig in på ?!?! Sitta här med en massa galna korvar som jag aldrig har träffat….Men så bra det blev ! Flera av er korvar träffar jag numera privat, vi håller kontakt på Facebook, via sms och mail. Vi känner inte varandra på ett djupt plan, ännu, men ni betyder så mycket för mig.

Slutligen, vänskap. Vad är det för mig ? Rätt så enkelt. En vän är en person som bryr sig om mig och som släpper in mig i sitt liv.

Kram !
Ulrika

Ulrika får som tack för sitt underbara inlägg ett mobilt bredband från 3. Så att hon kan fortsätta att hålla kontakten med sina nätvänner oavsett om hon är i sommarstugan eller tillbringar semestern i ett tält i skogen.

 1. lisa skriver:

  Jag håller med Ninni!
  Skit tråkiga alla berättelser om ”vänskap”.Ingenting som tilltalar mig.

 2. Ninni: Jag personligen tycker det känns tråkigt att du känner så.. Jag tycker det är helt underbart av Maggan att låta hennes bloggläsare få komma till tals också..

  Att det kan uppmana till en stunds eftertanke, i allt det ytliga som finns.. Därmed inte sagt att jag på något sätt förringa det Maggan eller någon annan skriver om på sina bloggar, men det här med vänskapsveckan är en helt underbar idé, som jag vet många med mig tycker samma sak om.. 🙂

  Maggan skriver också om djupa saker och jag älskar att läsa hennes blogg, men ibland kan man faktiskt behöva en paus även från det och istället för en blogg som står tom, så fylls den med annat.. Helt fantastiskt intiativ av bösarna.. 🙂

  Maggan kommer tillbaks, det skrev hon ju själv, men just nu behövde hon den här pausen och hon är värd den pausen..

  Ber om ursäkt för min långa roman jag skrev, men jag kunde inte på något sätt ha kortat ner den, då känslan i den skulle försvunnit.

  Kram

 3. Ninni skriver:

  Ursäkta men jag tycker den här ”vänskapsveckan” är urtråkig att läsa om, det var mycket roligare att läsa din ”vanliga” blogg, jag asgarvar varje dag då den är så rolig och trevlig, men nu är det bara långa romaner…suck.

 4. HALLÅ BÖSAR!!!

  Vill se videos från bloggträffen, Maggan pratade om. Och jag har länge velat se när Maggan kidnappa Richard från Örebro när det var MF.

  Snällla!!! =)
  Kram

 5. sari skriver:

  Tack IngelaH..jag ska testa det :o)
  Ha en trevlig dag allihopa!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..