Antingen är man vänner eller så är man inte det!

Under vänskapsveckan kommer Maggans vänner att gästblogga här på sajten. Nu har turen kommit till Sophie Svensson. Ni som varit på bloggträffarna har redan kunnat stifta bekantskap med Sophie i verkliga livet. Nu är det  dags för resten av er möta henne. Varsågod Sophie, ordet är ditt!


Antingen är man vänner eller så är man inte det, så är det bara i mina ögon! Vänner betyder verkligen allt för mig och jag har haft turen att genom åren samla på mig dom allra bästa. Beroende på var någonstans man är i livet och vilken fas man går igenom har jag ett fåtal vänner som täcker alla mina dagar beroende på hur jag mår. För det är så jag gör jag har mina favoriter bland vänner som jag gärna ringer först beroende på vilken problem som ska lösas den dagen. Är det bara jag som har det så undrar jag?

Men jag vet precis vilken vän jag ska ringa direkt när det händer något och jag har även nr 2( Reserv) som jag snabbt ringer upp om inte förstahandsvalet svarar. Älskar den känslan av gemenskap och kärlek somdet blir till den personen som är på andra linjen när man lätta sitt hjärta. Även om man vet att det som jag kommer berätta inte är det smartaste jag gjort i livet så vet jag att min kära vän kommer säga att det inte var så farligt. Och hon kommer även ge några exempel på vad jag har gjort innan som får mitt problem att kännas som en liten fis i vinden bara.

Sen finns det även en annan känsla som jag nog tror är det allra allra starkaste det är när en vän ringer till dig och ber om råd, tänk att någon behöver min hjälp!? För visst är det så att det är roligare att hjälpa någon annan att må bra, så funkar jag i allafall att sätta sig in i ens annan problem, trösta och komma med lösningar. Jag kan ligga och tänka på vilket pepp mess jag ska skicka till vännen nästa dag (nästan lägga upp en hel veckoplan för hur jag ska få den andra att må bra) Det kallas väl omtänksam va?

Jag har otroligt höga krav på mina vänner att dom ska finnas tillhands när jag behöver dom och jag tror och hoppas att mina vänner känner att dom kan ställa lika höga krav på mig. Jag skulle helt ärligt gå över lik för mina vänner utan dom vore jag absolut ingenting!

Men något som jag tycker är svårt är att hitta nya vänner nu när man har börjat bli lite äldre. Jag har svårt att bara börja på ett nytt kapitel men någon som inte vet ett dugg om min bakgrund. Det kan nog vara en ren bekvämlighet från min sida också men det skrämmer mig lite att helt plötsligt visa både sina possetiva och negativa sidor för någon som jag inte känner.

Rickard är en sådan vän som jag alltid har vågat visa alla mina sidor för utan  att det har känts konstigt. Han är helt ärligt en galet bra vän som kan lyssna och ge råd i vad det än gäller. Men människor i våran omgivning hade väldigt svårt i början för att vi umgicks. Jag vet inte men det är precis som att när omgivningen ser att 2 människor har kul ihop så växer en avundsjuka inom dom själva och då vill man förstöra. Det var det som hände oss, men som jag skev i första meningen antingen så är man vänner eller så är man inte det. Och det står jag för har man en öppen komunikation med sin vän ska inget skitsnack få komma emellan dig och vän. Men det är helt otroligt vad människor kan vara elaka mot varandra om dom vill. Nu har vi känt varandra i 7 hela år och det är en ära att ha en sådan fin kompis. Han har från dag ett funnits där och ställt upp jag har fått lära känna hans underbara familj som har varit ett stort stöd genom åren. Men är det inte så det ska vara när man är vänner? Eller är det ett tecken på att man man är bästa vänner?!

Som jag skrev innan är det inte helt lätt att hitta nya vänner alla mina nya vänner har jag träffat genom Rickard, det känns precis som att jag inte behöver godkänna dom utan jag vara VEt att dessa människor är snälla människor.
Jag tror att det är viktigt att träffa nya vänner för utvecklingen och inte snöa in på att allt det gamla  utan en frisk fläkt som gör att man ser saker och ting på ett lite annorlunda och nytt sätt. Så var det när Maggan kom in i mitt liv.

Rickard sa att du måste träffa Maggan du kommer älska henne, och det gjorde jag från första stund! Jag använder inte ofta ordet rar, men hon är rar! Fin, omtänksam, och en som bara plocka fram det fina hos mig och som ser mig för den jag är. Maggan använder sig ofta av meningen följ bara ditt hjärta Sophie! och det var nog det  jag gjorde när jag plockade upp alla mina underbara vänner på vägen! Använde mig av hjärtat. Nya som gamla vänner TACK FÖR ATT NI FINNS!

 1. Lee skriver:

  Sofie, du är som solen! Lyser hela tiden och man blir glad av din närvaro. Kram

 2. Jag skrev en lång kommentar förut, men den gick inte att lämna. Den försvann någonstans i cyberspace. Orkar inte skriva om den!

 3. Hej Sophie! Jag tycker du har skrivit mycket bra och kloka ord. Jag håller med på mycket. Jag hade själv en killvänskap som tyvärr gick i kras pga att andra trodde han var förtjust i mig. Jag var inte det vilket fick mig att känna mig obekväm, för jag hade ju redan en relation. Detta relaterade till att vi inte umgås lika flitigt idag. Jag kan sakna honom ibland. Idag kan jag bli riktigt irriterad på mig själv som lyssnade på dessa människor. Det fanns inga som helst belägg för vad de sa, så varför lyssnade jag och varför kände jag att det blev obekvämt för mig??

  Där ser man att även vänner kan säga tokiga saker ibland. 😉 Men det var ändå mitt val att lyssna.

  Kramiz på Er!! Ingela

 4. My skriver:

  Håller med Annelie att alla vänner inte behöver vara nära vänner utan de kan vara guldkant i tillvaron ändå. Händer det något i ens liv så kan det lika gärna vara någon av dessa vänner som stiger fram och tar jag och hjälper styra skutan så att säga, likväl som en vad man trott vara en nära vän hoppar av skutan och sinnar i land… ja i nöden prövas vännen är ett beprövat uttryck.

 5. Så rätt du har i det du skriver Sophie. Både om vilka vänner man väljer beroende på vad man vill ha hjälp med. Det är vänskap det, att man vet att dom som finns i ens liv har olika funktioner. Så är det ju.

  En vän kanske man trivs bäst med att lätta sitt hjärta för, nästa kanske man trivs bäst med om man vill ut och ta ett glas vin medans en tredje är kanske den bästa att följa med ut i joggingspåret.

  Men som jag också skrev som kommentar tidigare, så ska man inte vara blind för dom bekanta som finns i perifirin, för där kanske det finns ett guldkorn. En vän, som man känner att man kan lita på och som kanske kan bli en av dessa fåtal kompisar som fyller ett syfte..Jag tycker inte det är något konstigt med det..

  Avundsjuka är nog något som alltid kommer att finnas, liksom energitjuvar och då får man nog helt enkelt ompröva sitt beslut om att ha just den personen som vän. Det finns alltid och kommer alltid att finnas personer som vill ha det som man själv har redan. Sådana är naturligvis inga riktiga vänner, om dom försöker förstöra genom skitsnack eller vad dom kan tänkas hitta på.

  Riktiga vänner finns där för en, oavsett vad som förut varit i ens liv.
  Håller med om att det blir svårare och svårare med åren att få nya nära vänner och det tror jag beror på att man samlat på sig så mycket genom sin resa i livet, att man kanske inte orkar dela allt om igen med någon ny, men om man ändå känner att känslan av bra kamratskap finns där, kan man ju portionera ut sitt liv. Kanske ta nåt litet man gjort som varit dum, som för att testa personen om den finns kvar innan man sätter in det tunga artilleriet..

  Kram på dig Sophie och var glad över den vänskap du har med Rickard, Maggan och Tjocko. Det ni gör för oss korvar är helt enastående. Vi uppskattar att NI finns.. Puss..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..