Jagad av det förflutna..

Jag har haft en mardröm inatt, den var så verklighetstrogen att jag mådde illa när jag vaknade.
Hur kan drömmar vara så verkliga? Man vet någonstans att man drömmer, men man kan inte förmå sig att vakna.
Jag satt i bilen och hade precis lämnat av Tristan på dagis, 2 män, min exmans bästa vän och en äldre kille i 50års åldern med ett öststats utseende kommer gående mot mig. Magen knyter sig och jag kunde riktigt känna hur blodet började pumpa fortare i ådrorna. Det var som om jag visste vad som skulle hända. Männen tar sats och springer mot bilen, rycker upp dörren och slitet ut mig i snön..
De börjar släpa mig genom snön i håret, samtidigt som de sparkar mig i huvudet och slår mot rygg och mage med ett baseballträ.
Det enda jag som snurrar, är att jag måste skydda mitt hål i huvudet, och att Tristan kan se oss från dagmammans köksfönster.
Jag kan inte skrika, jag kan inte springa, jag halkar och kroppen känns som bly.
Man vet att man drömmer, men rädslan i en dröm är så spöklikt lik verkligheten..
Jag tar mig upp och börjar krypa men jag halkar och halkar, och männen kommer ikapp mig och fortsätter att slå.
Vad är en dröm? Är det tankar, intryck, en film man sett tidigare? Jag avskyr mardrömmar! Ibland har jag svårt att somna, för rädslan att få påhälsning under natten är för stor.
Drömmer du jobbiga drömmar? Hur fanken gör man för att undvika dem?
Det känns bättre nu, men jag är fortfarande lite skakig..

Barnen är lämnade (ingen hoppade på mig utanför dagiset;-)
Hem, och jobba. Vi hörs lite senare min vän.

 1. Det låter verkligen som en fruktansvärt otäck dröm. Hur kom du ur situationen?

  Jag drömmer inte så ofta mardrömmar, tror jag i alla fall, men en natt för inte så länge sedan drömde jag att jag blev knivhuggen till döds. Jag han naturligtvis inte dö, utan vaknade med ett skrik. Det riktigt obehagliga med drömmen var att jag kunde känna hur det kändes när knivbladet sjönk in i kroppen. Men det som skrämde mig mest var min absoluta tvärsäkerhet på att jag skulle dö nu. Den tanken kan man nog bara tänka när man dör. Och DET var omskakande. Naturligtvis tänkte jag att jag helt enkelt upplevt en sådan död i ett tidigare liv. Efter att jag hade vaknat kunde jag inte somna om. Jag gick till och med och hämtade en kökskniv som jag hade hos mig i sängen. Kanske inte det smartaste, men jag var livrädd.
  //Per

 2. EmmaL skriver:

  drömmar ÄR ditt undermedvetna. I drömmarna så vidagas ditt undermedvetna och det kan var ouppklarade känslomässiga problem där känslor som ångest, rädsla och smärta kan vara en del av det…xx

 3. EmmaL skriver:

  drömmar ÄR ditt undermedvetna. I drömmarna så vidagas ditt undermedvetna och det kan var ouppklarade känslomässiga problem där känslor som ångest, rädsla och smärta kan vara en del av det…

 4. Jenny skriver:

  Jag har precis läst en bok av och om en kvinna som vandrade med den australienska ursprungsbefolkningen i flera månader och hon fick ta del av många av deras uråldriga sanningar och visdomar. De förklarade drömmar som en viktig del av medvetandet, som något som är lika verkligt som det vakna. Att drömmarna är verklighetens skugga. Att allt som existerar och händer här, oxå finns i drömvärlden. Att alla svar finns i drömmarna. Att om man frågar vad drömmen står för så skall man finna svaret om man vill ha ett svar.
  Jag tror som många andra här att allt bearbetas vare sig man sover eller är vaken och grundkänslorna som alla vi människor bär inom oss och gör oss till just människor, ger sig till känna på många olika sätt, ibland på sätt man har svårt att förstå. Känslorna inombords avspeglar sig i drömmen och säger mkt om vad som sker inom en trots att drömmen innehåller omständigheter som enbart är minnesfragment från det förflutna.
  Mardrömmar är fruktansvärda men man kanske kan se på dem som ett sätt för medvetandet att uttrycka sig, även det som är oerhört jobbigt.. Sov gott alla och dröm SÖTT!!

 5. hej M!
  jag drömmer mardrömmar mkt i perioder, tydligen kan vad som helst ploppa upp i min hjärna saker som jag aldrig blivit utsatt för eller kan relatera till. jag vaknar med ett skenande hjärta, svett o tårar. kan därefter inte somna om på flera timmar. Folk som kan det där m hur hjärnan funkar säger att jag alltid ska tänka på roliga o trivsamma saker innan jag somnar för då är det de som avspeglar sig i drömmarna…..ha ha min hjärna är nog inte tagen ur en skolbok för det funkar föga!!!
  //v

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..