Jag flyttar till USA!

Fick hem min laddare med Isak sent igårkväll. Nu kan jag ta bilder och ha kontakt med omvärlden igen, men ibland är det ganska skönt att få klippa av, och ha en telefonfri kväll.

IMG_1530

Killarna är på innebandy, och jag har fått en ensam’lördagmorgon, utan måsten..

Sitter och funderar lite över tonåringar, jag har ju aldrig haft en tonåring tidigare. 😉 Så hela åldersproblematiken känns som en snårig  regnskogsdjungel.

IMG_1532

Mina tankar faller tillbaks på något David Eberhard sa, då han föreläste för oss under tjejhelgen..

”Vi har skapat begreppet tonåring själva”

Tonåringen kan skylla allt,  på att han är tonåring. OCH vi låter de komma undan med det!

-Han/hon pallar inte! Skiter i allt! Får ljuga, skrika, bete sig illa, sova hela dagen, inte svara, svara emot, FÖRsova sig, glömma! För att hon/han ÄR ju tonåring….;-)

Ja’ja,”märker man ord”, så självklart, kommer de ju NTE  ”undan” med allt! Men vi slätar över, och ser det som en naturlig del i utvecklingen. Nej! Jag säger inte att alla tonåringar är loppor, tonåringen har MASSOR av fina sidor oxå såklart 😉

När jag och Isak hade en sammandrabbning här om dagen så säger Lance..

-Va inte ledsen mamma!! Han menar det inte, han är ju BARA tonåring.

Efter Dr. Eberhard föreläsning slog tanken mig, varför ska en viss ålder ha total immunitet mot ”skituppförande”? Isåfall ska ju jag Maggot Graafenslusk HA RÄTT att vara mens kärring.

-”Jag har ju bara PMS”?

Nu hårdrar jag! Men det intressanta med ämnet är att för 50-100 år sedan så fanns inte begreppet tonåring?

Tänk dig bonden med 9 barn. Bonden ber den äldsta sonen att gå ut och mjölka kon. Pojken svarar

-Skit ner dig gubbjävel! Jag pallar inte! Jag är fett trött!!

-Ingen fara min son, DU är ju tonåring…

Man passade sina syskon, man hjälpte till, man plöjde åkrar och mjölkade kor, jag gillar konceptet!

Jag sitter och googlar nätet! Funderar starkt på att ”skita i allt” packa mina väskor, och säga upp mig från Postkodlotteriet.

Börja ett nytt liv!!! Hos AMISH-folket i USA? Tänk dig ungarnas miner. Och det sjuka är att jag skulle faktiskt kunna göra en sån grej…he’he

IMG_1529

 1. Haha, när jag läste dina första rader tänkte jag: oh my, Magdalena är en amish 🙂

  hihi

  NÄ men det är inget fel på dom alls, o inte på någon annan heller som tror på sitt. Så länge det inte är skadligt för andra (och sej själv) såklart.

  Min uppfattning vad gäller tonåringar är att jo, dom kommer undan med för mkt idag, i vårt samhälle. Det är vårt eget ”fel” att det blivit så. Men jag undrar däremot varför vi har låtit det bli så?? Det är ju skumt egentligen o verkligen till att bita sej själv i ”röven” när man godtar visst beteende pga att man curlar för mkt. För jag tror verkligen det är en stor skuld till det hela. Och jag är lika ”dum” själv.

  Om man tänker tillbaks en-två generationer så såg familjebilden annorlunda ut. Det fanns i stort sett bara kärnfamiljer, man gick i skolan oftast max till nian och sen var man man/kvinna o skulle ut o jobba. Man fick hjälpa till med sysslor hemma (trots att många kvinnor var hemmafruar). Man blev vuxen tidigare. Med andra ord tror jag att ansvar är en viktig pusselbit i mognad och att lära sej att ”bita ihop” o ta skiten (ex hushållssysslorna)…

  Skulle kunna blanda in lite snack om Genusperspektiv o sånt med men jag orkar inte. Det kan man vända ut o in 3000 gånger…

  Nåja. Som sagt. Jag är lika dum mot mej själv som dom flesta andra föräldrar. Men bra tankeställning där… ska nog bli lite mindre curlande….

 2. Gillar tröjan jag är oxå en team Aniston(are) haha…tror jag följer med dig till Amish folket guuu va skönt inget mode alla har samma kläder , ingen stress ..har klarat av en tonåring 2 kvar..ingen lätt sak det där… ★

 3. Sanna skriver:

  AMISH-leverne, det vore nåt 😉 Om inte annat en ”prövning” Jag flyttar isåfall jag också… Men jag ska bara (först)… 🙂 😀

 4. Nääääää, flytta inte!!

 5. Ida skriver:

  Hej Fina du!!!
  Finns det plats för en lite fralle kille hos dig kanske???
  Min älskade åke blev pappa innan jul och det är en liten kille kvar. Tror du lotta vill ha en bebis kanske?
  En fawn el tigrerad liten kille….
  mvh

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..