mattips

Nu har jag väntat på Rickard i nästan en timma. Jag håller på att hungra ihjäl! Kylen är gapande tom, så nu måste jag vara skapande och tänka till. Mitt nya år kommer gå i den inre hälsans tecken, OCH den yttre. Jag har lagt till 5 kilo fläsk under julperioden, så mitt nyårslöfte är att försöka vara hälsosam, minst en dag i veckan.

Titta nu vad jag trollade fram…..

IMG_0682

Baconen ska in i micron. Inget äckligt stek’os i köket. (Slipper du lukten så lurar du dig själv, och tror automatiskt att maten är nyttigare än vad den egentligen  är)

IMG_0685

Tiden väljer du själv. Hur knaprig eller hur bränd du vill ha den, jag gillar mitt bacon så knaprigt att jag kan bryta av den på mitten. Lägg ett papper över för att slippa skvätt i micron….

IMG_0687

Färdigt!

IMG_0688

Nu skär du upp det som finns i kylskåpet. Helst färggrant för då ”lurar du ögat” och lunchen ser plötsligt mer grönsakig OCH nyttigare  ut.

IMG_0689

Koka pasta, sila av den. Tillsätt mycket smör! Smör är bra, ska man vara nyttig så behöver kroppen MYCKET smör. (Kroppen tror annars att den svälter. Låter bra!? 😉

Lägg tillbaks pastan i kastrullen, kläck i 2 ägg och salta. Rör sen runt pasta/ägget på låg värme tills det blivit som en äggröre’pasta. Klart!

IMG_0691

Blanda ihop allt, lägg på en tallrik och njut av din nyttiga Maggotlunch!

 1. Amanda skriver:

  Ser gott ut men ingen hälsomat precis. Skippa pastan så blir det mycket bättre. Ta bort all mjölmat så rasar du i vikt. Ta även bort potatis så går det ännu fortare. LYCKAT TILL!

 2. Gary skriver:

  Mums! :o)

 3. Erika skriver:

  Lät gott och såg gott ut, får nog ta och prova det någon dag framöver.

 4. Emse skriver:

  Ser riktigt gott ut och var ju superenkelt o fixa ihop! Tack för tips:).
  Här blir d egengjord kyckling o grönsakswok med risnudlar! Sedan inhandlade jag grönkål, grädde och ägg så imorgon eller om ett par dagar blir det grönkålssoppa med grädde och ägghalvor. Sååååå himla gott!!!

 5. Jen skriver:

  Men det ser ju jättegott ut – det måste provas nån dag 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..