Mitt första bloggdilemma..

Vi har jobbat, fisit, druckit kaffe, brainstormat och ätit mackor. Telefonen ringer och mitt första moraliska bloggdilemma dök upp.

Vad är ok och inte ok?

Du får hjälpa mig! Slå mig på fingrarna, aga mig lite eller ta mig i örat, om du tycker att det behövs.

Liksom alla andra föräldrar, så drabbades även jag av svininfluensa’paniken. Några vänner hade tidigare rekommenderat mig barnsjukhuset Martina. Jag har bott i England i 10 år så privat sjukvård är inget främmande, det finns ingenting jag inte skulle göra för att mina barn ska må bra. Säkert precis som du!

Jag kontaktade dem och ansökte om abonnemang. De ringde tillbaks och erbjöd mig en rundtur. Vad jag tyckte om sjukhuset, har jag skrivit om i tidigare inlägg.

Dilemmat:

Barnsjukhuset erbjöd mig ett testår, och jag tackade självklart ja. Idag får jag reda på att en journalist har börjat rota i att jag som offentlig person har fått fri sjukvård till mina barn.

Vi vet alla hur det ser ut inom sjukvården idag, oavsett vad politikerna säger så är köerna för långa. Varför ska då kända människor få en fribiljett? Nej, jag kan hålla med om att det inte är rättvist! MEN tar vi bort  fribiljetter SÅ KRÄVER  jag: Magdalena Graafenslusk, att vi tar bort löpsedlar, skvallertidningar och barnfria veckor 🙂

Barnsjukhuset Martina krävde ingenting av mig i gengäld. Men jag förstår ju självklart att sjukhuset ser en vinning i att jag ”uppskattar” deras tjänster, på gott och ont, för jag kan LIKA GÄRNA ha ogillat dem..

Jag har aldrig någonsin förespråkat något i min blogg som jag inte kan stå för (förutom Lottas mökar och kanske ett och annat flugmord). Jag kommer absolut att försätta KÖPA nya abonnemang till mina barn när testtiden gått ut hos Martina.

Blev jag förblindad för att de gällde mina barns hälsa? Vart ska man dra gränsen? Skulle jag tackat nej?

Så frågan är: Ska jag korsfästas? Eller får jag uppleva nyår?

Maggot x

 1. Om du har dåligt samvete. Säg till att du vill betala för testperioden.

  Och nej du kommer inte att bli lynchad. Alla mammor med ett hjärta hade gjort detsamma. Känd som okänd, rik som fattig,

 2. jag tycker inte du ska skämmas för det! vet som helst skulle tackat ja till det! varför ska du behöva göra det bara för att du är ”känd” Nä det ska du inte skämmas för!! En journalist eller fotograf har säkert bra rabbatt på saker i deras jobb för att dom syns o gör reklam! Men det räknas nog inte!Annars får dom väl byta jobb! Så då är dom nog inte ett dugg bättre själva!! En del är födda att hitta fel och det är säkert deras jobb! Men skit i dom! Dom har nog gått på någon gratis fest eller så någon gång! Jisses vad folk ska bry sig om allt då!
  Stå på dig girl!

  KRAM

 3. Ibland får man fina och uppskattade saker när man är ”kändis” (förmåner kanske låter bättre?) Ibland får man ta en massa skit (obefogad/befogad) för man är ”kändis”.
  Det gäller att ta vara på det goda och blunda för det negativa. Det rättar till sig i längden, Njut av ditt friår 😉
  All kärlek.

 4. Maggan:
  det är den svenska avundsjukan bara. Tycker ja de låter som.
  Stå på dej, du har en underbar blogg, tassar in här nga ggr per dag o kollar efter nya inlägg.
  Du livar upp min vardag me dina goa inlägg.
  Ha en underbar fortsatt dag/kväll.

  Kram kram Malle

 5. Klart du skulle ta erbjudandet, jag hade inte tvekat en sekund om det hade gällt mig och mina barn. Larvigt att dom ska ”snoka” efter sånt, finns det inga mindre kända/ helt okända familjer som också har fått samma erbjudande tro? Eftersom sjukhuset väl är relativt nyöppnat så borde väl flera ha fått erbjudandet kan jag tänka mig. Nej inte ska du behöva skämmas för att du tog det erbjudandet, du ska göra det som känns bästa för dig och dina barn såklart. God fortsättning på dig önskar jag.

 6. Du har väl inget att skämmas över att du har valt Martina som sjukhus till dina barn.
  Sedan det här med gratis sjukvård gäller ALLA barn under 18 år i sverige så det vore ju konstigt att rota i det.( vet att det kostar att ha sina barn på Martina) Tror dock inte att du är den enda som har fått ett test år på Martina sjukhuset.
  Hade jag bott i Stockholm hade jag också valt att skriva in min dotter där.

  Det som är lite tragiskt i detta är att de väljer att rota i ditt privatliv när det krigas och människor dör runt om i världen.

  Stå på dig och skit i journalisterna.

  Med kärlek
  Emma

 7. Du gör helt rätt, känn ingen skuld. Det är många nog som går med krokiga ryggar, släpande med ryggsäckar fulla med sådant. Rak rygg, in med magen och ut med bröstet ;-D.
  Du förgyller mina dagar med din blogg! Tack.

 8. Äh, det är väl bara att tacka och ta emot om man blir erbjuden nåt gratis. Förstår inte att folk ska bli så upprörda. själv kanske inte min ekonomi skulle kunna ha ett sånt abonnemang och kanske kan bli lite avis. Men jag är nöjd med mitt liv ändå;-)och blir inte olyckligare för att nån annan får nåt gratis.

 9. Självklart tackar man ja till ett sånt erbjudande. Man gör ju allt för sina barn, det är ju självklart.
  Jag skulle gärna ha ett ”martina” här i Värmland, då skulle jag skriva in min dotter på en gång.

  Skäms inte för att du sätter dina barn främst.
  Klart du ska uppleva nyår…ingen korsfästelse på dig heller.

  Sköt om dig och njut av nyår!
  Tala gärna om vart journalisten jobbar så kan jag hjälpa dig att bojkotta den tidningen.

  Kram/Anna-Carin

 10. Inte skall du hängas 🙂 Klart att du inte skulle tacka nej, ”ärligt” vem hade gjort det? Men du får nog räkna med att dom ”elaka nättrollen” nu kommer att komma hit med sina elaka inlägg. Men oroa dig inte för det, vi kommer att hjälpa dig. PS kan du inte försöka att svara på min fråga i förra inlägget. Är sååå nyfiken 🙂

 11. Verkar ju vansinne att tacka nej! kan inte se nån skillnad på den här sk testperioden eller folk som ställer upp i vissa tester åh får betalt och som sagt var vad gör man INTE för sina kids?

 12. Hejsan!
  Håller med alla tidigare inlägg, självklart skall du ta det och se fram emot ett fantastiskt 2010.
  Gratis är som sagt gott, och tar man inte erbjudandet är man dum.
  Vad trött jag blir på jante-Sverige och den svenska avundsjukan.
  Kramar

 13. Äh, Maggot, klart det är OK! Som andra skrivit, du är en ensamstående trebarnsmamma. Hade jag varit i din sits, och blivit erbjuden något ekonomiskt fördelaktigt SOM INTE ÄR OLAGLIGT hade jag självklart tackat ja! Om du hade blivit ombedd att göra reklam för dem, hade det varit mer OK då? Andra kändisar gör ju reklam mot betalning…
  Heja dej, the snow muler!

 14. Jag kan garantera att de där jornalisten till 100 % hade tackat ja fortare är kvickt om han hade blivit erbjuden ett test år gratis!! varför ska du skämmas? det var ju inte så att du gick dit och sa att du ska få det gratis ett år annars går du nån annanstans, det var ju dom som erbjöd.

  Jag hade inte sagt nej! särskillt inte om jag haft barn, det kostar ju en hel del! var glad att dina barn får bra sjukvård, detta år och nästa när du betalar för det, och strunta i den avundsjuka journalisten. För som Susanne. W skrev innan mig. Ärligt talat, vem hade tackat nej!!

 15. Halloj!!
  Så klart att du ska ta emot erbjudandet! Skit i pressen.Dom som skriver allt sånt är bara avis… Kram och njut för guds skull över att barnen inte är hemma!! Fortsätt att slappa och bara va det behöver vi alla ”ensamstående” morsor..Snart är dom hemma igen Bamse kramen fr mig till dig.

 16. Får alla testår?

  I Sverige finns det långa vårdköer som du säger. Det finns också barn som inte får den vård de behöver i Sverige och föräldrar som inte kan betala för vården.

  Frågan är känslig om dina barn som får detta gratis för att du är en offentlig person snor platsen från en mamma/pappa som skulle vilja betala för att ha sina barn där. Detta kan du endast försäkra dig genom att betala och få lika villkor. Eller det kanske inte heller spelar någon roll då du trots det skulle få företräde? Det kanske inte handlar om pengar då?

  Gratis är fint men allt som är gratis luktar inte alltid rosor. Nu menar jag inte specifikt detta fall men ibland när något tas emot gratis får man betala dyrare i slutändan.

  Detta har inget att göra med svensk avundsjuka utan med fin svensk solidaritet, smutsa inte ner det.

 17. Jag har klurat på det där, inte just att du fick gratis läkarvård till dina barn på prov utan att vara en offentlig person.
  Jag känner att man som offentlig person har det så jäkla ”fittigt” när det kommer till privatliv och dyl. Det är ju bara att gå till dig. Allt som skrivit om Dig de senaste året bara… huuu, jag skulle fan ha ont i magen. Vågar man liksom visa sitt tryne ute utan att nån börjar jiddra och hitta på lufthistorier?! För att inte snacka om att orka vara trevlig mot de flesta bara man handlar på ICA, är jag inte det kanske hon i kassan ringer hänt extra och säger att den där Nina, hon pratade med sin älskare i telefon medan hon kliade sig på muffen och hade fluskitar i håret.
  SJÄLVKLART ska du få nåt i gengäld kan jag känna. Skulle nån här vilja byta med dig på rak arm… well, jaaa… kanske jag ibland, och kanske några till för du har ett fint liv för övrigt! Men inte när du gråter dig till sömns för att nån jävla idiot hittar på saker som handlar om Dig, dina barn och ditt privatliv. Jag skulle bli glad om du fick ALLT GRATIS….ALLTID för de du ibland fått utstå! Tacka ja till ALLT!! Det skulle jag gjort!! Måste alla jävlar vara så avundsjuka? Unna varandra framgång och lycka istället. Man får tillbaka det förr eller senare!
  Massa kärlek <3

 18. Klart man tackat JA. Journalisten är bara avund. Så få din vård för barnen med gott samvete nu. Det kostar ju så vill den som rotar i fakta och inte kan ta det strunta bara i det.Det är ju gratis på LT då får väl han/hon gå dit

  Najs med eget kontorsrum

 19. Men lilla gumman. Självklart ska du ha dina barn inskrivna på Martina. Utan att något som helst dåligt samvete för det. Du har ju inte tackat ja för egen del utan för dina barns del. Och för sina barn gör man allt. Den där jäkla journalisten kan ta sin jäkla tidning och stoppa upp den där solen inte lyser. Och sluta snoka i saker han inte har med att göra.
  Du är en fantastisk människa som kämpar på med arbete och barn. Och som grädde på moset lyser upp våra dagar här inne med din sagolika humor.
  Så många gånger du har fått mig att le när jag egentligen sitter här och gråter. Jag kan inte tacka dig nog för att du finns.
  Varmaste kramarna och önskan till dig och dina barn ett alldeles sagolikt underbart 2010.

 20. Jag tycker journalisten borde tänka sig för. Journalister skriver en massa lögner om dig och andra kända personer och hänger ut er på löpen – borde ni då inte kunna få lite ”fringissar” som plåster på såren??? Att få fribiljett till Martina är en liten summa pengar om man tänker på hur mycket man måste genomlida när ens privatliv hängs ut på löpen, ofta är det ju rena lögner som tapetserar Sverige. Det borde jounalisten tänka på… Stå på dej och ta emot frikortet!

 21. Men herregud, e dom seriösa!!??
  Säger bara en sak- avundsjuka!!

  Du gjorde helt rätt, skulle också tagit det om jag va du.

  Gräm dig inte över dessa missunnsamma människor!!

  GOTT NYTT!!!
  Kram

 22. Klart du inte ska ha dåligt samvete, d e bara den svenska avundsjukan som slår till igen, skit i dom å köööör bara!!!
  Puss på dej

 23. Hej Maggan

  Tycker absolut inte du ska bryr dig om det. Vem som helst hade tackat ja. Det är inte så att det är folket som står för det utan sjukhuset har ju faktiskt erbjudit dig, klart de kanske tjänar på det men vad skulle det inte kosta de att ha en annons i en tidning tex. Förutom detta så tycker jag att med tanke på all negativ skvaller du får utstå som offentlig person så förtjänar du detta. Med tanke på hur hänsynslösa o löjliga tidningar är med sina skriverier så förtjänar offentliga människor som får utstå det lite presenter.

  Kramar Suzi

 24. Ja, du kommer troligen att hängas.
  Det kommer du å andra sidan alldeles förmodligen också att göras p g a nåt annat, en annan dag, påhittat eller verkligt…

  Det är som ”kändis” du får förmåner, och som ”kändis” du får skit. Utan det ena blir det inget av det andra. Som sagt.

  Alla är sej själv närmast, och det är du som ska leva med dej. Är du bekväm i ditt beslut kan du skita i vad journalister och läsare tycker. Känner du dej obekväm med det är det troligen fel för dej.

  Det suger att vara vuxen

 25. Hej du,

  allt jag skrev försvann 🙁

  Äsch – sammanfattat skrev jag att nej, skit i honom. Hade du däremot BETT om ett friår, ja då hade jag snurrat örsnibbarna på dig! Men att ta EMOT ngt som man blir erbjuden är väl aldrig fel. Martina är den parten som ska stå till svars för varför de i sådana fall ger bort friår, inte du.

  Love H.

 26. Magdalena – du ska INTE ha dåligt samvete för det här. Du är kändis och får ibland fördelar för det. So what? Det är du väl värd. Vi som läser din blogg vet att du är ensamstående, livet är inte en dans på rosor och att få lite extra då och då ska du inte skämmas för. Ta gladeligen emot frikortet och strunt i vad journalisten skriver! De flesta med lite vett innanför pannbenet fattar!

  stor KRAM

 27. Självklart, fina Maggan, ska du ta emot erbjudandet. Detta sker hela tiden och jag ser inget fel i det. En annan sak om du skulle KRÄVA ett gratis år pga att du är känd, men så är ju inte fallet 🙂 Jag tycker det är en win-win-win situation, Du får ett friår, Sjukhuset får lite gratis reklam genom ex bloggen och Vi andra får upp ögonen för att det faktiskt finns andra lösningar än långa vårdköer med små barn. Så håll huvudet högt! Och som sagt, ska du och dina barn behöva stå ut med än det ena, än det andra skvallret på löpsedlarna så ska ni väl även kunna få tacka ja till fördelarna som ditt kändisskap för med sig. Kram på dig! 🙂

 28. Äh kom igen Maggan!
  Löpsedlar kommer det alltid att finnas om dig just eftersom du är känd, sanna eller påhittade.
  Du har fan inget att skämmas för, men det kommer alltid finnas avundsjuka nötter som ska störa sig på allt, inte ditt problem, alls faktiskt!

  Har själv inte råd, men skulle jag haft råd eller blivit erbjuden gratis provtid så ä det ju klart att man inte hade hoppat över det för att folk inte ska störa sig.

  Skit i alla idioter, du har gjort vad vilken bra mamma som helst hade gjort!

 29. Gratis är alltid, och då menar jag alltid kul. Men vissa tycker inte det när det händer någon annan än dem själva. Samvetet får ju avgöra dessa beslut, Jag tycker att du glömmer detta problem och har ett skoj nyår. När man är offentlig på ngt sätt eller varit tidigare så blir det nog så att man ibland får svara för de beslut man tar offentligt men nästa år får du ju kanske betala så då är det ju förbi. No big deal enligt min åsikt.

 30. Du gjorde helt rätt, är det någon som gjort fel/skillnad på folk så är det sjukhuset typ.Blir så trött att dom alltid ska hålla på. Jag anar dock att du säkert inte är den enda kändisen som dom undersöker och artikeln kommer säkert handla om fler.Så jag föreslår att du skiter i journalisten och inte svarar på deras frågor så är detta borta om en dag eller så. Man får faktiskt göra så,det blir helt enkelt du som tar kontrollen över media och inte tvärtom…….

  Sofia( PR konsult)

 31. Jag tycker att du ska ta emot med gott samvete. Jag skulle ha tackat ja direkt. Och visst, det kanske är så att du får fler såna erbjudanden för att du är offentlig person, MEN jag tycker absolut att det är okej med tanke på vad det innebär för privatlivet att va just det – offentlig person.

  Ta allt du kan få, vännen 😉

  Kram
  Anna

 32. du gör helt rätt !!! håller med alla föreg som skrivit. du ska inte skämmas eller må dåligt ! du e bäst och vi e många mammor som stöttar dig : ) kram fina du !

 33. Nej nej, finns ingen anledning att fundera på detta. Alla skulle ha gjort lika. Det handlar bara om den svenska avundsjukan.Så upp med näsan i vädret. Du är bara så bäst. Kram.

 34. Jag är ärligt lite kluven…
  Inte till att du tackade ja till ett friår, vem skulle med handen på hjärtat ha tackat nej till att få det bästa för sina barn gratis?!

  MEN… 😉
  Jag tycker att för din egen trovärdighets skull så skulle du ha varit öppen från början med att du var ”köpt” eller ”sponsrad” av Martina, annars blir det lätt att man börjar överanalysera vad mer i dina inlägg som är köpt smygreklam…

 35. Naturligtvis ska du göra det som du tycker är bästa för dina barn! Annat vore ju löjligt. Låt dom luska bäst dom vill, du gör helt rätt!!
  Gott nytt år!!!!
  Kramar Ulla

 36. Du fick ett erbjudande som de flesta av oss vill ha, desutom utan krav på motprestation (unikt). Du hade valet att njuta att denna förmån utan att promota den, men du valde att promota den utan att ange att det var gratis. Om du sagt från början att dem är toppen och jag har en gratis testperiod, då hade du heller inte kunnat klandras. Nu är inget större issue, du e go i alla fall. Alla befriper att du har för- och nackdelar, nackdelarna har du lätt att tala om, det bör vara lika lätt att tala om förmånerna. Jag uppfattar och uppskattar dig som ovanligt rakryggad, fortsätt med det så blåser detta snabbt över.

 37. Ta för dig! Vem kan ärligt säga att han eller hon skulle säga nej tack! ALDRIG! Ha en fin helg, och ett GOTT NYTT ÅR! KRAM.

 38. Skit i vad andra säger och tycker. De är bara avundsjuka. Jag skulle också helt klart tacka ja till ett friår. Vi gick på privat vårdcentral med våra barn när de var små…helt suveränt. De brydde sig och tog sig tid, t.o.m ringde hem och frågade om de blivit bättre osv. Kör så det ryker det skulle jag och alla andra normala göra. 🙂
  Kram

 39. Hej!! Jag tycker nog inte det är fel MEN när du skrev om det lät det som du betalade. Om du skrivit att du FÅTT ett testår så hade det ju inte varit nått problem.

  mvh E

 40. Du gör belt rätt i att tacka ja till ett sådant erbjudande! Det hade väl vem som helst gjort. Du ska inte skämmas för det! Kramar

 41. Äh, du är ju redan inne i offentligheten så om du nu blivit ”köpt” av ett sjukhus, vem bryr sig liksom. Du gjorde väl ett val för lääääängesen att vara offentlig och du om någon(!)är väl luttrad och vet vad som ingår där – finns det någon som lyckats med att BARA ta det allra göttigaste ur kändiskakan??

  Men… många i sverige är väldigt skeptiska till privatisering av sjukvård och vill någon tidning nu göra en vinkling av ditt och Martinas samarbete kan dom säkert dra på för att påvisa vart hän vi är på väg när det är privata pengar inblandade, men så länge du kan stå för dina val tror jag inte att din trovärdighet minskar.

 42. Jag är journalist (och ensamstående mamma) och jag skulle ha tackat nej. Absolut. Så ni som tror att alla journalister låter sig mutas, tror fel. Ev på vissa veckotidningar att journalister tar emot sminkprover o dyl, men nyhetsreportrar är i allmänhet väldigt försiktiga.
  Men jag tycker inte att du, Magdalena, ska korsfästas för det;-).

 43. Tänk inte på det! Förstår ditt dilemma och känner med dig. Men jag tror inte att du är någon ”gratisätare” som ber om gratis hit och gratis dit. Jag unnar dig alla förmåner du kan tänkas få.
  Kram Kram

 44. Du borde ha varit ärlig med att du fick ett gratis test år. Jag vill minnas att du skrev att du gärna BETALADE för så bra sjukvård som de erbjöd.Din trovärdighet för nog sig en törn, annars hade det varit okej.

 45. Jag läser en del bloggar o din e helt klart bäst ,jag brukar kika in då o då på jobbet som sagt kan inte hålla mig borta .ler

 46. Du skall bara vara glad o tacksam för detta ”PROVÅR”.Helt fantastiskt!!!!!Tveka inte en sekund, du får ”betala” så mkt annat ipressen för att alla ska kunna gotta sig i både de ena o andra.Nej du Magdalena,tag tacksamt emot detta o bry dig inte vad andra tycker i denna fråga..Heja dig….KRAM

 47. ALLA skulle tacka ja till ett gratis år, oavsett om man är känd eller okänd. Och det är väl upp till sjukhuset martina att välja om de vill erbjuda dej det eller inte. jag kan tänka mej att de erbjuder dej det för att du skrivit postivt om dem i din blogg. och eftersom MÅNGA läser din blogg så är det säkert många som anlitar Martina. Så tacka och ta emot!! avundsjuka människor mår mest illa själva.

 48. Måste bara få säga till er som menar att hon borde ha sagt att hon fick ett gratis friår: På riktigt – spelar det någon roll? Herregud (ursäkta), kvinnan delar med sig så otroligt mycket av sitt privatliv, och ni begär att hon ska redovisa även en sådan här sak? Vad blir nästa steg?
  Pyttsan!

 49. Vi kan inte leva på luft så klart som tusan att privata måste driva in pengar för att verksamheten ska gå runt (säkert likadant för landstingen förutom att dem blir sponsrade med skattepengar). Jag jobbar privat (dock inte inom ”vården” men nästan) och jag tycker fördelarna är betydligt fler för oss anställda men även för våra patienter!

  I detta fall känner jag mig inte insatt men gissar att Maggan utan Martina ändå hade fått ”gratis” sjukvård för sig och barnen inom landstinget.. Nu får hon betala efter 1 år. So what?

  Om hon fick erbjudandet bara för att hon är känd tycker jag dock skulle vara lite grisigt! Även Pernilla Wahlgren har talat varmt om dem, så erbjudandet kanske har gått runt?

  Tacka ta emot! God fortsättning!

 50. Kan ju kanske bara vara värt nästa gång att direkt inse att de utövar smygreklam och frågat om gratisåret även gällt om du inte nämnt dom med i ett ord i din blogg 😉 De går som sagt ut till många bloggare nu och självklart har de på detta sätt redan tjänat in stora pengar på billig reklamn direkt till rätt målgrupper. Så fulspelet är ju på deras sida då de inte direkt kan föreslå bloggaren detta i en ”öppen” deal.

 51. Hej!
  Har då ”äntligen” hittat din nya bloggsida sedan du slutade blogga på din syrras sida. Men jag har ett problem,jag får inte upp dina bloggar för hela månaden när jag tex ska läsa november månad,jag får upp ett par dagar i slutet av månaden. Vad gör jag för fel?

 52. Kör ! Självklart! Ska Du tacka nej då för att Du är en ” känd ” person? Aldrig!! Jag har oxå abbonemang där. För mig var det en självklarhet pga min dotters historik. 5 min hemifrån och GRYM service. Kram på Dig

 53. Herregud vad trött jag blir på allt skitsnack! Du är väl i första hand människa, ensamstående mamma och sedan kändis. Vem vill prata om att man fått en sådan sak gratis. Men AllA skulle nog ta emot det om det gällde sina barns bästa. Mutor eller inte….skit samma. Om du är nöjd med produkten så pratar du väl om den för att dina barn fått bra hjälp, inte för att du fick det gratis …..eller hur. Dessa journalister kan ta sig i brasan. Maggan du är bara människa och det är därför vi älskar att läsa din blogg. Det viktigaste är ju att du älskar dina barn och vill deras bästa. Fira du nyåret med glans och tänk att du är en bra mamma!
  Kramar från Häxan.

 54. Va trött jag blir!!!! Den här svenska avundsjukan är ju helt makalös!!! Jag tycker inte du ska på nåt sätt bry dig om vad den där j…a (ursäkta) journalisten skriver. Det är ju inte du som har krävt ett testår utan erbjöds den av Martina. Va glad för det! Vem som helst skulle ha tackat ja till det, okänd som känd!! Stå på dig!! Du är guld värd:) Stooor KRAM

 55. Hej!
  Har då ”äntligen” hittat din nya bloggsida sedan du slutade blogga på din syrras sida. Men jag har ett problem,jag kan inte läsa alla dina bloggar för hela månaderna.

 56. Hej Maggan! Klart du skulle tacka ja till ett testår! Låt inte andra låta dig få dåligt samvete! Vem som helst skulle tackat ja, säger dom annat så ljuger dom!
  Kram.

 57. Du gjorde helt rätt, barnen ska alltid prioriteras och bra sjukvård är viktigt, vare sig man är ”kändisbarn” eller bara ”en vanlig svenne unge”. Du har inte klivit över lik för att få det, du har inte sårat någon på vägen du har bara accepterat ett super bra erbjudande, vem skulle inte göra d?
  Älskar din blogg;)

 58. Hej!
  Klart du ska ta emot!Denna avundsjuka är helt otrolig!stackars människor som inte kan glädjas med andra!Du har en fantastisk blogg…så många fina kommentarer till dig Magdalena!

  kram

 59. Hej!! Skit i vad skvallerpressen och alla andra säger, klart att du ska få en testperiod. Dom är bara avundsjuka dom som gnäller. Så kör hårt, ha en bra nyårshelg nu och skit i alla som får dig att må dåligt. kram och Gott nytt år!!!

 60. Kära Maggan
  Ha inte något som helst dåligt samvete, vilken förälder som helst hade tackat ja, känd som okänd, man vill ju bara sina barns bästa! Om journalisterna tycker att det är värt att skriva om så låt dom hållas och bry dig inte!
  kram och stå på dig!

 61. Kära Maggan, jag skulle gjort precis som du, vad gör man inte för sina underbara barn, om du nu e känd och får det gratis så e väl det kanon. Som ensamstående med en inkomst så tackar man ja till såna saker, för det är ju ganska dyrt annars!

  Kram på dig och hoppas att du och dina barn får ett kanon år 2010!!

 62. Jag är journalist och tycker att du ska betala själv. Tycker inte att man ska glida in på bananskal för att man är ”känd”. Men jag förstår att det är lockande, och dömer dig inte.
  Vi journalister får verkligen inte ta emot saker som ngn skrev här ovan, det är emot alla våra regler. (I alla fall inte journalister på seriös media) ALLT för att vi inte ska kunna bli mutade, vilket självklart är viktigt i vårt jobb.

 63. Maggan!
  För min del så överlever du till nyår!
  Men! Om du varit en politiker som gått ut med att privatisering inom sjukvård borde tas bort, att det är en styggelse.
  Då hade du inte varit trovärdig i mina ögon.
  Nu är det ju inte så.
  Men som någon sa innan kolla med skatteverket så du inte åker på nåt.
  Kärlek till er alla

 64. Ta teståret, när du nu en gång blev erbjuden det! Det är inget att ha dåligt samvete över, ALLA skulle ju ta emot ett gratis testår, ifall de fick chansen.

  Här i Finland funkar det också på samma vis; jättelånga köer till den offentliga sjukvården, och då du äntligen slipper fram, vet du aldrig vilken läkare som tar emot.

  I min familj uppsöker vi också alltid privat sjukvård genast när det är frågan om något annat än vanlig förkylning. Det kostar, ja, men vi har valt att prioritera det. Skulle någon säga att jag skulle få ett gratis testår, skulle jag genast ta emot det utan att tveka en sekund.

 65. Jag är journalist själv och tänker inte ge mig in i dieskussion rätt eller fel. Blir bara lite paff när jag läser vissa kommentarer. Är man en offentlig person medför det vissa både rättigheter och skyldigheter som vi ”vanliga” inte får/behöver ta del av. I mina ögon är det inte så enkelt som att ´”gratis är gott” – gratis kan bli jäkligt dyrt i slutänden beroende på vad saken gäller. Att journalister (om jag fattat kommentarerna rätt) skulle gräva för att de är AVUNDSJUKA är så fruktansvärt obildat att påstå. Däremot finns det journalister som tar emot gratistester, middagar etc men den stora massan jobbar efter de pressetiska reglerna och tar ej emot något. Jag vet t o m vissa kollegor som inte ens dricker en kopp bjudkaffe, vilket jag anser extremt, men det är ett val. Kändisar, politiker, journalister etc. är typiska samhällsgrupper som alltid bör ha ryggen fri (för att slippa skriverier) och just därför är det som är självklart för en Svensson som mig inte lika självklart för ex. Blondinbella eller Magdalena. Kram Maggot – du är grym =)

 66. hej fina maggan… FÖLJ DITT HJÄRTA VA DE ÄN SÄGER, för en del har åsikter om både de ena å de andra. vi bor utanför gbg ja blev hit å ditskickad överallt för ingen visste vem som kunde ta hand om lilla groda.. så nu e de stopp på de, fick ett tips om en akut inne i gbg utan väntetid.väntetiden när de e fullt av folk e max 1 timme. inte längre. där e de helt underbart, jättefint intrett super trevlig personal. litet å mysigt. inte alls stelt. passar mig utmärkt å min lilla groda. å de bästa av allt e att de inte e privat,så man slipper å betala en massa pengar på läkare, så följ ditt hjärta va du ska göra då kommer du fram till de bästa svaret.
  ha en jättefin kväll
  kram

 67. Jag förstår inte problemet ? Det är ett privat sjukhus så dom ger väl ”testår” till vem dom vill, eller? Sen är du ju ingen förtroendevald politiker heller så tycker inte det finns något att ”gräva i”. Det finns ”snålskjuts” ”bananskal” eller vad man vill kalla det inom alla yrken o samhällsklasser beroende vilka kontakter man har. Så var glad att du fått detta år o att du hittat ett barnsjukhus som är bra !! Är ju knappast något barn som inte får vård i Sverige pga att dina barn får ”gå före” i ev kö.
  Kram/Mari

 68. Det är ingen tvekan om att du gör rätt! Själv blev vi väldigt svikna av den ”allmänna” sjukvården för fyra år sedan då vi födde ett sjukt barn. Ingen som trodde på oss och på vissa ställen var de rent ut sagt oförskämda. Det tog tre månader innan vi fick hjälp och då för att vi som föräldrar inte gav upp, vi lät sjukvården nervärdera oss som föräldrar och stod på oss.

  Jag väljer utan tvekan det jag anser vara det bästa för mina barns hälsa, oavsett pris så varför skulle inte du också göra det?

  Du får gärna kika in och läsa om våran kamp för att få hjälp:
  http://baldersvagen.blogg.se/2009/november/vart-forsta-besok-pa-al.html

  Kramar till dig och din fina familj

 69. Till er Journalister, jag har full förståelse i att ni inte skulle tacka ja till ett ” friår ” på Martina. Men att Maggan inte skulle kunna ha det finns inte för mig, hon sitter inte i samma ställning som en Journalist gör.

  Maggan, självklart gör du helt rätt i att ta det där friåret.
  Vidare så ” snor ” inte Maggan & co platser från föräldrar som är villiga att betala för sig. De drivande bakom Martina är inte tappade bakom en vagn, eller hur. Ser ej vad fin Svensk solidaritet har att göra med det hela ?

  Stå på dig Maggan & svara inte på en Journalists korkade frågor.

 70. Jag måste faktiskt säga NEJ. Inte för att du är en kändis och inte ska ta emot gratis saker – gratis saker är inte fel. Sjukvård av den sorten däremot, som handlar om dyra abonnemang, tycker jag är helt FEL. Varför? Se på det värsta på den skalan; USA. Ett land där en stor del inte har tillgång till sjukvård p.g.a. svindyra sjukförsäkringar. NEJ till orättvis vård som bara är till för dem med stora plånböcker JA till en förbättrad sjukvård för alla i Sverige!!

  Förresten Magdalena, måste jag bara säga att du verkar vara en helskön människa; mysig och med samma grabbiga humor som jag. Kram

 71. Självklart ska du säga JA. Du kan fråga vem som helst och jag tror inte att någon skulle säga Nej, det är bara den vanliga ”Svenska avundsjukan” och att du skulle ”norpa” en plats från någon annan, nej inte en chans eftersom alla som betalar har sin plats.
  Kram

 72. Nina- gift med ett lammkött… Vårda ditt språk; det låter så billigt och vulgärt att skriva som du gör. Jag vet inte vem du är eller vad du sysslar med till vardags, men låt oss slippa läsa ett så ovårdat språk. Det är inte direkt inbjudande..Dina åsikter är ju fina och bra, men spara svordomarna och könsorden för dig själv.

 73. Hello här igen men har tappat bort mina hjärtan & stjärnor så känner mig lite naken..kör med provosoriska <3…hur som helst ta för dig, skäms inte..skit i skvallerpressen dom kan gå & #"%%&&%¤#….KÄRLEK & kramar i mazzor<3

 74. Jag tycker verkligen inte att du ska skämmas Maggan! Det är ju kanon och dessutom..många bäckar små… Stor Kram och hoppas att du får en bra nyår!

 75. Tkr absolut inte du ska skämmas! En stor bonus för dig som ensamstående mamma oxå. De erbjuder dig nåt för att de vill det och du valde att tacka ja. INGET fel i det oavsätt om man är en offentlig person eller inte. Om det sen blir så att det är fler folk som oxå kommer välja Martina så blir det ju en win-win situation för Dig för att du får hjälp med sjukvård till barnen, dem på Martina OCH de familjerna som får upp ögonen för Martina möjlighet till bra läkarvård till sin barn! Alla 3 parter vinner ju på det i längden.
  Ha inte dåligt samvete för det där nu, tänk bara tack och tacksamhet :D. Må got!*

 76. Klart du ska tacka ja, Maggan. Du får säkert en massa bra fördelaktiga erbjudanden pga att du är en offentlig person, ta för dig för sjutton!!Ingen skulle väl tacka nej till sånt, så varför skulle du göra det. Du är så grymt ärlig som berättar sånt här för oss för du ska veta att det finns massor av bloggare som aldrig skulle berätta att de fått prylar och fördelar gratis utan helt fräckt skriver inlägg och tipsar om sakerna, rekommenderar dem,var man kan köpa dem och påstår att de köpt de själva för egna pengar fast det är ren smygreklam de får betalt för att sprida. Letade julklappstips till mina systerbarn tex. gick in på Tumadre (mammablogg)där hon skrivit en massa tips på barngrejor som hon påstod hon köpt fast varenda tipslänk var affilatelänkar vilket innebär att hon förutom gratisprylar även får betalt för varenda kotte som klickar sig dit. Vimmelmamman är en annan flitig affilatelänksmygare. Tycker inte att det är ett dugg fel att utnyttja de fördelar om bra erbjudanden man kan få som offentlig person, men att lura sina bloggläsare och påstå att man får betala som andra och bara vill vara snäll o tipsa om bra saker är så lågt.Som sagt,klart du ska tacka ja Ärliga, Härliga Goa Maggan!!!

 77. Det enda jag kan säga är att privatvård är inte = bra vård. Erfarenheten säger mig att offentlig är bäst. Vilket säger sig självt. Karolinska får in ALLT, många svåra fall därav blir det kompetent och kunnig personal. Privat visst klarar de av öroninflammation och liknande men annars så är det flesta läkare mer sugna på pengar än att lindra och bota. Vilket jag kan förstå till viss del. Gör som Du vill!

 78. Säger bara som så att följ ditt hjärta Maggan, alla gör vi vad vi tycker är bäst för våra barn.
  Som sagt man går genom eld för sina barn.
  Varför ska du skämmas av att fått detta erbjudande, nej vet du vad bara tacka å ta emot.
  Tycker du är bäst ska du veta å följer din blogg, flera ggr per dag är jag in å läser. Du är bäst. Många kramar Anna

 79. .. det jag tycker att du (& andra sk kändisar, tex Pernilla Wahlgren) som fick erbjudandet kunde ha gjort är att, i samband med att ni marknadsförde det på bloggen, skulle ha sagt att ni fått det gratis ett år. Det hade värderats med neutralt av oss läsare då & känns mer äkta… Självklart räknar ”Martina” med att få det promotat på bloggen, alltså gratisreklam… så, det handlar mer om bloggaren trovärdighet gentemot sina läsare… Må väl!

 80. Snygga bilder fran Expressen dar du visar nyarsmodet! Hoppas festen i Stockholm blir skoj. Ser fram emot att folja din roliga och harliga blogg aven under 2010. Gott Nytt Ar! towe.

 81. Maggot – Tråkigt att du har dålig erfarenhet av offentlig vård! I VGregionen måste jag säga att det efter ”lössläppandet” av vårdcentraler i höstas har lyfts ordentligt! Direktkontakt på telefon, tid samma dag = alltid akuttider, direktremiss till Sahlgrenska/Östra vid behov. Men självklart gör du rätt! Vad spelar det för roll om skvallerugglorna (ville här skriva ett MKT värre ord) får ett scoop om dina barn får bra vård?! Gott 2010!

 82. Jag förstår att du tackade JA men jag kan tycka att det bästa hade vait om du betalat för ett testår men att sjukhuset istället för att ta pengarna då skänkt de till tex BRIS, Unicef el annan orgsnisation som arbetar för de barn som inte har det så ltt i livet.

 83. Du kan väl inte varit så Blåögd att du trodde det var gratis, dvs utan baktanke från deras sida!?

  Men om du förutsatt det och står för det så tycker jag det är mer än ok.

 84. Kör på fina Maggot, du har bara gjort vad alla vi mammor skulle gjort för våra barn om vi fick möjligheten.
  Du är värdefull för mig och dina barn

  Go girl go !!!!!!

  Catrin A

 85. ta erbjudandet det är dina barn som är viktiga sedan att du skulle råka vara en offentlig person so what vilken människa som helst skulle ha tagit samma erbjudanade känd eller okänd

 86. Hej du har absolut inget att skämmas över, klart du ser ditt bästa till dina barn, att du sen får ett prov år är väl bara bra. Dom skriver så mycket skit i tidningarna och det märker man verkligen genom att läsa på er ”kändisars” bloggar. Du kämpar och jobbar som alla andra, tycker du är en riktig kämpe som får det att gå ihop på alla sätt.
  Skäms inte fortsätt bara vara dig själv.
  Gott Nytt År

 87. Du har inget att skämmas för. Du fick ett friår för dina tre barn. Det ville troligtvis göra dig en liten enkel tjänst. Jag är ledsen Maggan, för dig kanske det är mycket pengar men inte i det stora hela. Jag tror faktiskt inte att någon, förutom journalisten, engagerar sig i frågan.
  Och du har inte tagit någon plats ifrån ett sjukt barn. Så som jag förstod det hela, kan Martina bara erbjuda enklare vård (dvs. inte cancerbehandlingar, svårare operationer, transplantationer). Så du behöver inte känna någon skam för det.

 88. Jag förstår inte dilemmat riktigt. Naturligtvis ska du tacka ja/stå fast vid ditt svar! Barnsjukhuset är ju privat, så ingen skugga faller över den offentliga sjukvården. Att du är en offentlig person som får gratis erbjudanden ger möjligtvis ett bakslag för Martinas sjukhus, som erbjuder vissa personer förmåner. Men det får emellertid sjukhuset svara för, inte sant? Tacka ja med gott samvete och ge dina barn det bästa! KRAM

 89. se det såhär Maggan, om den där reportern som börjat gräva i det hade fått samma erbjudande som du så hade hon ABSOLUT INTE tackat nej.. det är nått hos oss människor som gör att vi gärna ser till våran egen lycka o framgån. MEN när det händer nån annan DÅ blir det till avunsjuka o då ska det genast kollas upp osv. DU har inte gjort nått fel, bara gjort det alla andra mammor o pappor skulle gjort.. Sett till dina barns bästa :)du har såå många fina drag o är en superfin tjej.. Kram

 90. För min del känns det som om alla vi som gillar Maggan måste säga ”kör bara, Du gör rätt”. För annars är vi en knäpp skara som bara hatar och är avundsjuka.
  Tror inte att en sådan här sak är så enkel som de flesta vill framhäva här inne.
  För det första: Alla har inte råd att betala det det kostar att få vård till sina barn på detta sjukhus utan får därför snällt vänta på sina tur. Jag älskar inte mina barn mindre för det!! Lovar!
  Men sånt är livet. Vissa har råd men andra inte. Att då vissa som har råd…dessutom får ett testår utan att man från sjukhuset tänkt be om nått i gengäld..det tror jag inte ett dugg på.
  Skulle faktiskt inte bli ett dugg förvånad om både Hanna och Pernilla Wahlgren (som båda nämnt det fantastiska skjuhuset på sina repektive bloggar inom en kort tid) får gratis testår. Man har säkert inte bett Er nämna sjukhuset…men har man läst Era bloggar så vet man att Ni nämner sånt. Bra människor. Bra restauranger osv. Dom är inte dumma!
  Och tycker man att för att man är med på löpsedlarna och får en massa skit(vilket är beklagligt i sig men om folk sluta handla dessa tidingar så är det ett problem mindre)så har man rättigheter som inte andra har…då tycker jag att man behöver tänka lite längre.

  Slutligen: Jag gillar Dig skarp Maggan! Men när du ställer en fråga kan jag inte bara sitta och stryka medhårs bara för att det är Du..Vänner ska kunna tycka annorlunda…och ändå vara vänner.

 91. men nu var det brist med scoop för den journlisten för nu gräver han långt ner i skvallerpåsen…. ska det bli en årskrönika med den nyheten? haha!!!! Njut nyår… och ha som nyårslöfte att allt skitsnack ska rinna av nästa år!

 92. Men kära någon, vilket scoop… Martina är privat behöver få kunder, hur dom gör för att få pr och kunder är ju inget nytt eller hur. Tacka och ta imot du med huvudet högt fina Magdalena. Skulle aldrig tvekat om jag fått erbjudandet. Vården har brister med långa kötider, svårt att få tid på vårdcentralen ibland, så hade jag ekonomin hade jag köpt ett årsabonnemang jag med.Mina barns väl och ve kommer alltid först och väljer vissa privat vård så kortas ju kön till den offentliga för andras, för den offentliga är inte dålig den har bara sååå lång väntetid.Förstår nog inte vad den stora grejen är, är det att du väljer privat vård eller att du får prova på gratis? Båda grejorna är okey. Så nej fina du vi ska inte hänga dig men du kan alltid hänga med ut på ett glas rött någon dag, vore skoj.

 93. Öhum CICCI tänk dej för, läkare (privata/offentliga) har en legitimation och jag tror (hoppas) att samtliga arbetar i förebyggande syfte att bota och läka i den mån dem kan! Känns lite orättvist när du påstår att den ena gruppen inte skulle göra detta! Jag har personlig erfarenhet av mkt hängivna,ödmjuka och proffsiga privata öronläkare 🙂

 94. Allrafinaste Maggan,

  du SKA med glädje acceptera det testår du blivit erbjuden och känna dig trygg i att dina barn får snabb och bra vård vid behov. SKIT i skvallerblaskestrunt och löpsedlar. De som har något mellan öronen vet bättre än att tro på något av vad som står i dessa skrifter.

  Du är en fantastisk människa som sprider glädje och bjuder stort på dig själv. Du är värdefull och jag blir glad av dig.

  Gott nytt år allrafinaste Du.

  Kram Annukka

 95. Du är så himla härlig Maggan! Jag har en kusin som dog i en hjärntumör för snart 2 månader sen , 47 år gammal , han lämnade efter sig 2 barn på 22 och 4,5 år. Din blogg är en livlina för mig , när jag vill ha ett gott skratt går jag in här och läser.
  Gott Nytt År! Och jag är säker på att du slipper korsfästelsen;)

 96. Magdalena!

  Det finns ingen som helst anledning för dig att vara orolig, jag anser inte att du på något sätt trampat någon på tårna. Att Du fått ett fritt abonnemang för Dig och de dina innebär inte att Du inte känner empati för de människor som av olika skäl inte har möjlighet till den sjukvård som de skulle behöva. Att döma av dina värderingar är du en ödmjuk och varm person som känner med andra och du är absolut inte missunnsam. Dessutom, – även om det inte hör hit, jag saknar naturligtvis kännedom om din privatekonomi men jag tror inte att du har det så oerhört mycket lättare än andra med att klara vardagen. Du borde inte sitta med lån i detta nu – det borde din fd man sett till att du skulle befrias ifrån med tanke på hans ekonomiska situation som borde vara klanderfri då han varit elitspelare i fotboll. Herregud – något kunde du och era barn ha fått!

  All värme till dig.

 97. #Anna
  Vadå tänk dig för? Jag har till skillnad från dig inte alltid haft den turen/erfarenheten inom privata sektorn. Visst finns det kunniga privatläkare men det finns också dem som drivs av vinstsyfte, operationer som egentligen inte är nödvändiga görs. ex inom ortopedin. Det är inget nytt det visste vi redan. Det viktigaste är ju att man är nöjd som patient och det är olika för var och en, som allt annat 🙂

 98. Självklart ska du tacka JA, det hade vi alla gjort. Det handlar ju om våra barn! Vem hade tackat nej till ett sånt erbjudande? Våra barn är ju ALLT för oss, de ska ha det bästa! Nu har inte alla den förmånen, men du ska tänka på dig och dina barn!

 99. Jag tycker inte du borde korsfästas, men det är oetiskt det du gjort.

  Även om du själv lever i övertygelse och tror att du inte skrivit finfina saker om Martina bara för att du fick ett gratisår, så hade du nog inte hyllat sjukhuset på samma sätt om du inte innerst inne känt någon sorts tacksamhetsskuld.

  Och ett litet tips till dig för framtiden: Du är ditt eget varumärke. Du borde, precis som många andra företag, skapa en egen uppförandekod och etiska regler för vad som är ok och inte. Använd några av dina vänner, gärna några journalister, och skapa en sorts etiskt råd. Fråga dig själv, vilken prislapp på en gåva är ok att ta emot? Sorry to say, men jag tror inte att det bör vara mer än 500 kronor – för din egen skull…

  Men du är bra du, lär dig något av detta. Det är inte sista gången du kommer bli granskad. Och handen på hjärtat, är det värt att ta emot gåvan för att må dåligt och känna dig korsfäst på Nyårsafton om media synar dig i sömmarna?

 100. Hello.. Jag har nu läst och analyserat allt alla har skrivigt här. Jag känner att bara för att man vill vara på din sida och tycka att det är OK att du fått ett friår för dina barn(vilket jag tycker är toppen, men jag förstår att dom som inte har råd är avundsjuka, det skulle jag också vara, men man behöver inte tycka att du inte borde ha det även om man e avundsjuk)så behöver man inte trycka ner någon annan. Det är ju så att det är ju säkerligen dennes persons jobb att snoka om möjligtvis intressanta saker att skriva om. Vi har ju på sätt och vis valt att ha det så eftersom vi läser tidningarna och stödjer detta. Eftersom jag är en vanlig svensson tjej så tänker jag aldrig på att detta skadar er kända människor så mycket som det verkar göra. På nått vis tror jag att ni har hud av stål och att ni inte bryr er, för jag skulle nog inte bry mig i detta fallet. Dels för att det är sant och dels för att det bara är en win win situation, dina barn får vård och Sjukhuset uppmärksamhet. Det är inget dåligt med detta eller?! Det var lite roligt för jag skrev precis ett inlägg i min lilla blogg om avundsjuka.. men trots att jag är avundsjuk så tycker jag att tjejen jag är avundsjuk på verkligen förtjänar resan hon vunnit, så det är inget negativt med avundsjuka i dessa fall.. Det var mina tankar denna sena kväll.. Tack för en toppen blogg!

 101. VEM hade tackat nej till detta för sina barn? INGEN..du får ta så mkt annan skit med känsiskapet så ha ej dåligt samvete. Hade gjort likadant. sjukvården gratis för Alla BARN men självklart extra bra servic här. NJUT o TA EMOT med gott samvete…stor kram

 102. Du skall tacka ja det till jag hade varit jätte lycklig om något sådant hade funnits i slutet på 80 talet här nere i skåne när min dotter fick reumatism o man skulle tvunget till sjukhuset i lund o en läkare som inte för stod den.
  Jag läste i kvällstidningen nu att sjukhuset Martina är illa ute eftersom dom har sålt presentkort på abonnemang för det får man visst inte lov o göra enligt barnkonvotionen. Så nu skulle staten kolla upp det..
  Din syster fick ju inte tid till lilla Liv på vårdcentralen idag istället fick dom sitta på akuten i uppsala i sjutimmar o vänta. Vänte tiderna är för långa på både vårdcentraler o sjukhus. Från o med den 1 januari gör region skåne en jätte dom sak de slår ihopa Mas i Malmö o Usil i Lund till SUS istället…
  Jag önskar alla ett Gott Nytt År här inne o hoppas alla får lov o vara friska..

 103. Hmm..jag har läst alla kommentarerna och även dina tidigare inlägg om Martina.

  Tycker först och främt att du skall tacka ja till att få ett friår. MEN du borde skrivit det i dina tidigare inlägg att du blivit erbjuden friåret.
  Du skrev nämligen att det verkligen var en bra ”investering” från din sida och att du gärna jobbar de extra timmarna för att få råd med det..
  Nu när jag läste det inlägget ser det ut som att du fått den texten av sjukhuset..

  Jag älskar din blogg och har följt dig ända sen bloggfamiljen..men ska du vara ärlig här måste du nog vara HELT ärlig. Jag hoppas du inte blir ledsen över mina ord, jag vill bara väl.

  Fira nyår och njut av livet!

  Kram på dig du vackra!

 104. Äh, gud va mycket kommentarer, låt människan vara och göra precis som hon vill.. Även om man är känd eller inte spelar det väl ingen roll. Så låt de bara vara och kasta av er att hon inte skrivit att hon fick ett fri år.. va spelar det för roll egentligen? hade det gjort någon skillnad?..

  Ha nu en god fortsättning och ett gott nytt år!..
  Så får vi väl önska oss på tolvslaget att alla får fria år inom vården! =) Ta det men en klackspark, och lev livet. Finns väl värre saker att prata om..

  Tack för mig!

 105. Håller faktiskt helt med IDA P i det hon säger. Denna privata klinik kör fulspel och litar på att bloggarna håller tyst om sina förmåner i utbyte mot väldigt billig reklam till rätt målgrupper. All kritik till kliniken alltså.

 106. Hej Maggan, börjar med att säga att din blogg är jätte trevlig att läsa man blir så glad och skrattar hela tiden =).

  ville bara säga till alla!!
  vem som helst som skulle få det där erbjudandet fattig eller rik skulle ha tackat JA, så kom inte å döm maggan för att hon har sagt ja, ingen annan människa skulle tacka nej.

  hade bäst

 107. Full förståelse att du tog emot gåvan!
  Det skulle nog de flesta göra. Jag tror att alla med hjärna som läser ”kändisbloggar” redan fattat att ni fått det gratis eftersom helt plötsligt börjar alla skriva om detta uuunderbaaara sjukhus, ungefär samtidigt!!
  Du kanske skulle berättat som det var från början.

 108. Hejfina Maggan!
  Den som är mamma till ett barn eller som du till tre & inte skulle tagit chansen att få komma till ett sjukhus eller akutmottagning där man få hjälp omgående är inte en RIKTIG mamma!! Så klart ska du göra det som är bäst för dina barn, O faktiskt skita i om det har med att göra att du heter Graaf eller inte….Man är & bör vara en lejonhona när det kommer till sina barn…..Jag är ALLTID på din sida, du är fantastisk! Stor kram

 109. Söta Maggan! Självklart var det rätt av dig att tacka ja. Ingen skulle må bättre av att du tackade nej, det vore idiotiskt 🙂 Det måste väl finnas något positivt, inte bara allt du får utstå. Tycker att du verkar vara en fantastisk mamma. Kramar!

 110. det är en win to win situation dvs dom vinner på din pr och du vinner fri sjukvård, inget konstigt,du vore dum om du ínte utnyttjade din ställning som offentlig person, på samma sätt som du kan vara en förebild på många sätt.

 111. Självklart att du ska ta detta erbjudande! Bryr dig inte om vad de skriver (fast att det är svårt). Har själv en son som är väldigt svårt sjuk och jag vet att som föräldrer vill man inget annat än att sina barn får bra vård vare det är privat eller landstinget. Kram

 112. Skit i andra har jag börjat tänka. Om man får såna erbjudanden så tar man det. Skit i tidningarna, de som skriver kanske inte har barn så dom kanske inte förstår. Men vi/jag som har barn skulle aldrig tacka nej. De finns säkert andra som blir avundsjuka men skit i dom!!
  TAck för en uppskatad blogg. Läser många men du är den bästa!! Kram G

 113. Naturligtvis vill de att du ska teckna nästa år med men då betala. Det finns inget gratis alltid en hake. Sen undrar man ju över ordet kändis? du är ju gullig,trevlig, duktig etc men kändis? för att du har ett namn som folk känner igen? räcker det? att man då och då dyker upp på en löpsedel? det är ju fler som jobbar med postkoden om det är därifrån kändisskapet kommer? eller din gamla bana med syrran?
  Sen måste du väl fråga dig själv, vill jag vara en kändis? med både för och nackdelarna? för du skapar ju själv rubriker genom att bestämma dig för att jag vill vara kändis så jag får gratisfester, erbjudanden etc? de finns ju de kändisar som konsekvent säger nej och de syns inte heller i skvallertidningara lika frekvent. Jag tycker det är bra att du tar upp ämnet och ifrågasätter men tänk efter vad DU vill och hur du vill exponera dina barn. Jag ser en fara i att exponera sina barn som ni kändisbloggare gör! de kan få konsekvenser som de idag när de är små inte förstår!
  Gillar annars din blogg och ditt sätt att skriva men inte för att du är Maggan Graaf!

 114. Självklart har du gjort helt rätt, alla andra föräldrar hade gjort samma sak för sina barn om de hade möjligheten!!!
  Om du får dåligt samvete för det, så betala direkt i stället. Men det ska du inte göra för journalisternas skull utan för din egen om du känner så!
  Jag hade nog tagit gratisåret iaf 🙂
  Stor kram till dig Maggan!! Gott Nytt År!

 115. Maggan, det är ju inte så att du tar vård ifrån någon annan! Vem hade tackat nej till ett gratis år? Inte jag i alla fall. Men tyvärr har jag inte råd att ha abonnemang på mina 3 ungar hos Martina. Men det är fine, dom får ju vård ändå om det behövs. Och dom hamnar inte längre ner på prio listan för att Martina finns. Nej för 17, bry dig inte. Klart att journalister älskar att gräva fram sånt som kan bli till obehag för er ”kändisar”. Men det här har dom inget för. Stora kramen till dig. Tess

 116. Jag som ”fattig” ensamstående två-barns-mamma hade gjort som du.
  I slutändan så tänker vi på våra barns bästa.

  Du får leva över nyår =)

  Kram påre

 117. Många åsikter och det är väl härligt att vi alla får tycka och tänka som vi vill men du aggan har abslout ingen slags redovisningsplikt till oss , jag tyckr att du delar med det otroligt mycket av ditt liv och självklart förstår de flesta av oss att du ändå bara visar en bråkdel 🙂 men att du skulle behöa redovisa hur du tänker inför ett visst beslut i ditt privatliv vore ju befängt.
  Jag had absolut gjort samma sak och sedan nästa år betalat, inget är gratis så det är självklart en winwinsituation som i de flesta sådana fall.
  ALLT säljs i denna värld..Ha dock ej dåligt samvete, so du läser i kommentarrna hade de flesta( alla??)med barn gjort likadant, en mor är en lejoninna för sina barn, ännu mer då man är ensamstående som jag också är! Ha en fin dag! Kram

 118. Självklart, Maggan, skulle du INTE tackat nej! Ingen annan icke offentlig person skulle ju gjort det!Och det handlar om ett PRIVAT sjukhus, det är ju inte så att du fått gå före vårdkön på ett allmänt sjukhus! Nej stå på dig – så typiskt sventskt! Kram

 119. Monika, Edwina, JB Eva, Agnes, Katja Hejmamma, Maria och några fler, jag håller med er!!

  Detta handlar inte om man ska ta emot erbjudandet eller inte! Skyll inte på avundsjuka nu, detta handlar om HUR man gör det! Jag hoppas att Magdalena är smart nog att förstå att ”bara-för-att-det-är-gratis” argumentet varken är ett bra eller hållbart sådant..

 120. Kära du, det är klart du får leva! =)
  Tidiningarna gör ju allt för att hitta ”nyheter” och skapa rubriker. Skit i dom. Det är ju för en god sak.
  Kram

 121. Har ingen tänkt på att det faktiskt finns försäkringar man kan ta för sina barn, då kan man välja vilken vård man vill ha i olika situationer.

 122. Absolut inte. Alla med barn hade tackat ja till ett sådant erbjudande. Du ska inte ha något dåligt samvete för det. Per Holknert sa en sådan fin sak i tv nyligen, – det man ger kommer åter

  Så du har så mkt gott på dina axlar att du alla gånger förtjänar detta.

  Hott Nytt År till dig och din familj, själv åker jag till Thailand imorgon och blir borta tre veckor!
  Kram Marie

 123. Huvudsaken är att det är en win-win situation. Du gör reklam på din blogg och får betalt, det är inte mer fel än att du får en hacka för en reklambanner om blommor. ALLA företag som kan utnyttjar kändisbloggar, såväl som att de försöker få in smygreklam i redaktionell text, eller i annonser som ser ut som redaktionell text, i en tidning.

  På gott eller ont, varumärket Magdalena Graaf smäller högre än Fru Svensson i kopparträsk. Därför får vissa människor fler möjligheter än andra i rent reklamsyfte, såväl som att man hellre har en reklamaffisch på centralen i Stockholm än i en källarskrubb däringen ser den, PR-folk satsar där man syns o hörs mest. Tacka och ta emot.

  En vän till mig får gratis biltillbehör av kedjorna, bara för att han har verkstad, som han förväntas tala väl om inför sina kunder. O bjudmiddagar där jag har fått följa med… Det är ju lika fel i så fall… Klart man ska ta emot det man får, det ska du med göra!

  Kram!

 124. Man kan ju vända på det också. Om du och några andra kända föräldrar går till ett privat sjukhus (oavsett om ni betalar eller inte), så kortas väl köerna och andra föräldrar får snabbare vård på andra offentliga ställen.
  Måste folk va så himla avundsjuka och gnälliga? Du har gjort helt rätt och jag är glad för din skull att du fått det här erbjudandet. Kram på dig

 125. Som bloggare får man nog ta sitt beslut, vill man vara en ”reklambloggare” eller inte. Företagen ser sin chans och självklart utnyttjar de möjligheten till billig reklam.

 126. Tack för en underhållande blogg och för att du verkar bjuda på dig själv.

  Jag läste artikeln precis i Expressen om att du mfl hade fått gratis abonnemang på det privata sjukhuset. Om vi ska generalisera så är detta inte någon skillnade mot vad andra ”företag” får. Hur många företag har nu i jultider inte fått någon/några gåvor från samarbetspartners eller leverantörer, blivit bjudna på julluncher/middagar? Underförstått, använd våra tjänster mer.
  Om det aktuella barnsjukhuset väljer att marknadsföra sig genom några kända kvinnor som också har ett behov av ett abonnemang så förstår jag inte problemet. Skulle det vara något konstigt? Det är ju ett modernt och ypperligt tillfälle att nå ut. Vad gäller ditt samvetskval om vad som är rätt eller fel kan bara du ansvara för. Dock känner jag att du ska ta emot alla de ”gåvor” eller erbjudande som du får och som du kan stå för. Att vara en offentlig person har ju även sina baksidor, så se detta som framsidan av ditt kändisskap.

  Ta hand om dig!

 127. Klart du ska tacka ja, men dom kan inte komma & prata om att du fått ”fri sjukvård” för du kommer ju att få betala efter 1 år. Däremot så har alla barn i sverige fri sjukvård tills dom är 18 år, om man anlitar den vanliga sjukvården.

 128. Men herregud såklart du gjorde rätt som tackade ja! Det skulle väl vem som helst gjort, känd eller ej. Nej strunt i tidningarna och deras löpsedlar, jag tycker du gjorde helt rätt. Många kramar Cia

 129. Tror nog inte att det handlar om att ta emot erbjudandet eller inte, är hur man framställer det i sin blogg eller var vilkoret att gratiserbjudandet inte fick nämnas i reklamen om Martina?

 130. Det är ju inte så att du kan ställa dig i två köer på Ica och se vilken som går fortast. Bestäm dig om vart du vill stå. Antingen tillhör man den privata, eller så väljer man att tillhöra den som vi har här i sverige. Det borde iställe vara så att om ni nu väljer att tillhöra martina och sedan av någon anledning uppsöker ett ”vanligt” sjukhus så borde ni få betala för den behandlingen, Se Martina lite som en försäkring, dom får stå för kostnaden när ni väljer vård hos annan!!! Det kostar att ligga på topp!!

 131. Gumman! Vad eländig du ser ut. Krya på dig! Ta friåret! Då gör ju du så att andra får upp ögonen för detta braiga Vårdalternativet. Jag hade nappat på det om jag bodde i Stockholm!

  kram Annica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..