Vad kan man göra utan barn?

Vad gör man utan barn?

Jag har dokumenterat mina senaste timmar för dig….

IMG_0566

Jag har ätit kall pizza från igår, utan tallrik ELLER vid matbordet..

IMG_0562

Jag har suttit i 35 min och stirrat på en svart tv-skärm. Huset är så tyst, att om jag släppte en fjärt skulle det höras…

IMG_0560

Jag har läst en hel saga utan att bli avbruten..

IMG_0565

Jag har sovit i en spontan’eftermiddags’sömn utan att få ett svärd i ryggen eller 7 hobbitar som hoppat över mig…

IMG_0568

Jag har druckit direkt ur flaskan…

IMG_0558

Kissat med dörren stängd i lugn’och’ro, utan att någon rusat in och frågat något…

IMG_0564

Jag har druckit en varm kaffe. Svurit en ramsa med fula ord, gjort otäcka grimaser och haft bägge fötterna på köksbordet SAMTIDIGT!.

IMG_0563

Jag har gått över hallgolvet utan att trampa med mina julklapps’raggisar i snövatten.

IMG_0570

Lyssnat på en gammal smörskiva, sjungit opera så fönstren spruckit och julgranen vissnat. (Utan att någon kastat kuddar eller frågat om jag slagit mig.)

NU är det roliga, med  att ha B-F över … KAN DE KOMMA HEM IGEN!!! Det är FÖR tyst och jag saknar dem redan!

 1. <3 Såg Twilight igår och är nu alldeles fast! 🙂 Hade en helt annan bild om hur dem filmerna skulle vara! Har du sett dem? 😉

 2. Hej!
  Känner precis som du!älskade dottern född 93 iväg med pojkvännen, sonen född 96 hos pappsen,här sitter jag och går mellan datorn och tvättmaskinen!kanske ska hoppa på flyget mot stockholm…!

  kram

 3. Åhh vi har en likadan dag idag känns det som förrutom att jag blev utan kall pizza och fick popcorn istället.. men jag ska släpa mig iväg på en spelkväll nu iallafall.. Är så uttråkad! Action pleace…

 4. Har inga egna barn, men min brors äldsta pojk var här hos mig under juldagen, var så tomt nu när han åkte, fick världens finaste hemma gjorda kort av honom där det stod att jag var världens bästa faster, blev så glad, och så ville han komma på nyårsdagen igen, o det får han!!!!! Du ser ändå ut att ha det bra!!!! Kramisar Lena

 5. Jag KÄNNER hur ont det måste göra i hjärtat!! Vilken saknad och tomhet. Hur klarar ni att vara utan era barn varannan vecka? Jag skulle dö i sorg och förtvivlan. Men säkert vara tvungen att inrätta livet och sorgen och göra det bästa av situationen, självklart. Men jag tänker ofta på separerade och undrar: hur överlever man saknaden efter sina barn? Den djuriska, primitiva längtan?

 6. När min dotter är hos sin pappa känner jag precis som du och de första dagarna får jag ingenting gjort sedan timmarna innan hon ska komma sätter jag fart och gör ALLT det där jag hade tänkt göra, konstigt..
  MEN det enda so jag ibland kan kännna är lyxigt de dagarna om det nu ska vara lyxigt egentligen är egentiden man sällan får i ett förhållande, jag kan jobba på lite extra den veckan, åka direkt till syrran eller någon kompis och sitta och fika några timma MEN inget kan ersätta tomhetskänslan..Tack för du delar med dig, du är underbar!

 7. Tycker synd om dig 🙁 vågar inte ens känna efer hur det hade känts, om jag hade varit i din situation. Undrar om det inte är så man känner, den dagen dom flyttar hemifrån? ”Tänker på dig”

 8. Hej fina du. Måste börja med att säga att du verkar vara en underbar person och jag gillar din blogg så mycket. Läser även din systers mfl på bloggfamiljen. Såg då att er pappa varit i Stockholm och undrar om du hann träffa honom (för det är väl din pappa oxå?).
  Ni skriver inte så mycket om varandra och verkar ej umgås som i början när jag läste era bloggar. Hinner ni inte träffas längre eller?
  Vet att jag inte har med det att göra men man tycker sig komma er så nära när man följer er varje dag i flera månader.
  Tusen varma kramar till dig!

 9. Tips: ut och promenera, bjud hem vänner eller åk till vänner, hyr film, läs bok, rensa hemma, se en bio,kryp ner i ett varmt bad, ut och slå klackarna i taket och sov en hel dag efteråt men avstängd mobil,eller mys i soffan, hämtmat perfekt,näe fy det var inga speciellt roliga förslag…fantasilös just nu men föstår din tomhet o hur du bskriver tystnaden, tänker på dig, kram

 10. Hehe… DU är för himla go!:O) Ler varenda gång jag läser dina rader och är full av beundran över din person! Läste för andra gången din bok nu i veckan och den berör, men inger (hmm konstigt det blev, menar inte kvinnonamnet utan nån form av böjning av ingav) samtidigt hopp!:O) Stor kram till dej!<3

 11. go kväll kära maggan..
  kom hit istället hem till mig dörren e alltid öppen så kan vi ha de tråkigt ihop du å ja å lilla grodan fast ja tror inte att de skulle bli så tråkigt, tror att de skulle bli jätte skoj älskar din humor kram

 12. Tack Maggan för att du illustrerar hur det är att vara hemma utan barn:-) Alla gånger man önskar att barnen skulle vara hemmifrån ett tag och så sitter man därhemma och bara hör hur tyst allt är, inte kan man koppla av då heller? Först när alla är hemma igen kommer man på allt man skulle (borde) ha gjort…Men som egentligen inte spelar någon roll. Tänker på din ommaka strumpor, hur kul är det att jaga dom när det inte är akut för något barn att få just dom? Det längsta en strumpa har varit saknad hemma hos oss är över ett år:) Den följde med julgardinerna in i linneskåpet ett år…jo den fick sin partner då jag är smått intresserad av strumpmysterier och spar uddisarna i en korg!!
  citat: hitta gemenskapen i ensamheten är bättre än att vara ensam i gemenskapen.
  Ses i morgon!

 13. HEJ MAGGAN!Tycker att din blogg är helt otrolig rolig att läsa,du har en härlig humor. Dagens inlägg var sååå kul, fick mig ett gott skratt. Det är ju precis de man drömmer om att kunna göra, samtidigt förstår jag din längtan efter barnen. Du ger mig så mycket, glädje, tro, styrka.
  Du verkar vara en härlig människa. all kärlek till dig. Kramelikram

 14. Hej jag har följ din blogg länge, jag har oxå barnen jämna veckor och då är jag hel, men Måndagar ojämna veckor dör en bit av mig när dom åker. Dom behöver sin Pappa lika mkt som vad dom behöver mig MEN jag kommer aldrig att vänja mig at säga hejdå vi syns om 1 vecka. Mina kids är 9½ och 6 år. Det du skriver kan ja verkligen relatera till. Hoppas DU får en bra vecka trots att den är barnfri dom finns ju alltid med iallafall. Kram och ha en bra kväll Petra

 15. Du är inte ensam, Maggan. Sitter övergiven av både sambo och hund framför en c-uppsats som inte vill bli skriven, men som ska lämnas in imorgon kl 12:00. Går med jämna mellanrum mellan kök, toa och dator där jag äter/dricker ngt, hämtar tops för att maniskt topsa öronen och låtsas skriva. Suck! Det piggar upp att läsa vad du har för dig i alla fall.
  Kram

 16. Go kväll kära vän.
  Blev också barnlös idag – fruktansvärd saknad! Har klämt porisar, sett två filmer, grinat, tryckt i mig en matlåda, och nu, avrundar jag med ett glas vin.
  De första 48 timmarna går alltid i slowmotion, snörvlar emellanåt, men sen så… sen vaknar man ju till liv på någevis och kan faktiskt uppskatta barnlösheten. Och nu stundar nyår, ska resa bort för en gångs skull till en god vän. Kidnappar med mig en väninna med 🙂

  Vad har du för planer över nyår?

  Kram H.

 17. Hej…

  Nåväl, jag ville bara säga att jag kanske läser fel blogg (Men jag läser din blogg för jag tycker du e kul med eller utan ungar), men du beskriver en
  vanlig kväll utan barn så bra! jag har försökt i
  4 år med min gube nu men et går dååååligt,
  jag antar att jag e för gammal, alltså tjejer!
  Börja I Tid om ni Vill ha några!
  Tjingeling o Ha skön Kväll!

 18. Känner igen mig… Skillnaden nu är att eftersom mina ungar är tonåringar så ser jag dem inte så mycket ens när det är min vecka…:) Men när de väl är hemma hela gänget så har man så otroligt mycket utbyte av varandra, jag älskar tonåringar; man slipper allt passande, kan diskutera med dem, kan skratta åt samma skämt och lyssna på samma musik, spela spel utan att behöva låtsas att förlora, ha låtsas-slagsmål och känna sig riktigt blåslagen och kunna ge igen med gott samvete, komma hem och bli förvånad över ett nystädat hus och middagen på bordet. Småbarn är gulliga men jag tycker att det bara blir roligare med tiden och jag har lärt mig att uppskatta min ensamtid…

 19. Hej Madde!
  Fin blogg du har! Jag har precis börjat läsa både din och Hannas blogg och gillar dem båda 🙂
  Vilken härlig dag, men förstår att du saknar barnen nu! Dem är så söta dina barn!
  Längtar tills man lever ett småbarnsfamiljsliv 🙂 Är ju trots allt bara 20 år!

  Kram från Anna

 20. Så sant som det är skrivet… Känner igen mig fullt ut. Man kan nästan bli tokig när man gjort allt man kan och ingen avbryter en.. Satt ensam kvällen före julafton och bara tyckte synd om mig själv. Har aldrig varit ensam före jul förut, alla sitter med tända ljus och längtar. Ja vad längtar man efter.. jag längtade efter mina barn och gemenskapen. Hoppas på ett bättre år 2010. Kram till dig Maggan du ger mig styrka varje dag att orka denna skilsmässa.

 21. Äh, ensamhet och lugn är ju så himla överskattat ibland! Det funkar någon timme men sedan blir man less och vill inte vara ensam längre…
  Mina föräldrar är skilda och jag brukar ganska ofta bo mer hos mamma som bor ensam medans pappa har en sambo. Kan du ringa någon eller göra ett litet överraskande besök hos någon när det börjar kännas trist och ensamt? 🙂 Eller så är du jobbig och ringer till dina barn stup i kvarten!
  Hoppas du kan hitta på något som piggar upp lite, kram.

 22. känns som jag skriver till dig hela tiden, förlåt om jag är jobbig.:(

  men tror inte du förstår hur mycket dina ord betyder. om man mår dåligt, å så får man tex som jag fick svar från dig så blir man på såå mkt bättre humör.
  jag menar här är du en kändis, får säkert hur mkt mail, kommentarer som helst å så tar du dig tid att svara dina läsare.
  DU förstår inte hur mycket det verkligen betyder, och det är ingenting jag bara säger.

  du känns som en äldre syster, en sån man kan prata med liksom. jag menar verkligen prata

  tack för tuuusendegången för att du muntrar upp en!

  läängtar tills jag får träffa dig och ge dig en kram:)

  passa på att göra det du vill den här veckan:)

  juste sen undrade jag. har du msn?:)

  jättemånga tacksamma kramar.
  det gjorde min ångest lite mindre!<3

 23. Bästa Maggan!
  Du skriver så fint och kärleksfullt om dina barn.
  Man kan riktigt känna hur mycket du älskar och längtar efter dina barn.
  Hoppas att tiden går fort tills de kommer hem till dig igen.
  Kram

 24. Maggan du e fantastisk, rolig, snäll, grymt rolig, skönt sarkastisk & en underbar mamma & förebild för så måpnga av oss tjejer & kvinnor!! Har som vanligt tittat in på din blogg för att skratta & känna med dig efter din längtan efter barnen när det e pappa vecka, vet hur det är….

  Men det som påverkade mig oehört mycket var det Katinka skrev på bloggfamiljen, tårarna rinner & jag tänker vad kan jag & barnen göra för att finnas…Vill så gärna hjälpa med det lilla vi kan…Ska oxå ringa kvinnojoren för att lämna gåvor om det går!!
  Jag hoppas verkligen att du förstår att DU gör skillnad för så många!!
  Kärlek till dig fina Maggan med de STORA hjärtat & Katinka & alla andra ni tjejer, Kvinnor & barn där ute!

 25. Hej magdalena.

  För 2,5 mån sedan lämnade min man mig. Jag visste inte att man kunde må så dåligt som jag gjort den sista tiden. Nu har livet sakta börja vända men igår när barnen kom hem efter några dagar hos pappa var det skitjobbiga. De bråkade med varandra och stöddade sig. Jag blir naturligtvis ledsen och arg och sen mindes jag att jag ngn gång läst i din blogg att dessa omställningsdagar är jobbiga. Med det vill jag bara säga att jag hämtar kraft från alla håll jag kan just nu och din blogg fick mitt liv att kännas lite bättre för en stund.

  Tusen kramar och tack för en underbar blogg

  Kicki

 26. Hejsan! Detta är första gången jag kollar in hos dig och tack för ROLIG och VETTIG läsning! Ligger här i soffan med min lilla fralla valp på 9 veckor. Har för mig att du har en fralla?? Vore ju så kul om du ville visa ditt lilla mirakel 🙂 Glädje!/My

 27. Hej Hej Maggan åh alla bloggläsare..Tycker ni skriver så fint om er saknad efter barnen när de är pappavecka..Men om de kan glädja er eller få er på lite andra tankar så var glada över att dom har sin pappa att vara hos som vill ha dom hos sej själv har jag en 16årig dotter som har sin pappa i norrland sedan 12 år tillbaka han fick för sej att flytta tillbaka ”hem” vid skilsmässan de är 85 mil mellan honom åh dottern…och sen dess har kontakten varit sporadisk de gör så ont i mej ibland när ja förstår hur hon längtar efter sin pappa o en riktigt relation till honom…Det mina vänner svider något så fruktansvärt i hjärtat så att pappaveckor för mej skulle vart guldvärde nu är det försent för relationen mellan henne och hennes pappa den är stendöd helt på hans eget bevåg…

 28. Hahaha, känner igen mig i varenda mening du skrivit! Helst det där med att gå över hallgolvet utan att bli blöt! 🙂 Mina kom hem igår, lycka och full fart skulle jag vilja förkorta det som! När jag fortfarande var singel och inte hade min nya karl och ny bebis så hade jag alltid veckorna då sjukdomarna bröt ut! Magsjukan var nåt som var standard de veckor de kom till mig… minns speciellt en gång när jag vaknade och såg att en av dom hulkade 4 cm från mitt ansikte. Kasta upp han för att få han utanför sängen… hann inte. Fick en JÄTTESALVA i ansiktet. Då grät jag… Men det smått fantastiska (när man är mamma) är at tman hellre tar en spya i ansiktet varje dag än att vara utan sina små! Så är det.

  Massa kärlek >3

 29. Åh vad jag känner igen mig…kommer att ha en likadan dag imorgon…först lugnt och skönt, egentid, ahhhh…sen kommer rastlösheten! Kram på dig<3

 30. Hej hopp!
  Asså, det liknar som hos mig när min pojke åkt till sin pappa. Fast hos mig så hopas disken snabbt och jag är uttråkad som sjutton..
  Gillar din blogg jätte mkt.. Du skriver så himla hjärtligt och okomplicerat!
  *skickar kramar från Kiruna till dig* /Eva

 31. Hahahaaa du är underbar!
  Det är alltid lika kul att titta in här och se vad du skriver.Du är lyckligt lottad med dina gener för du är alltid lika vacker och man blir lite avundsjuk ;)Dessutom är du lite ”galen” och det är så underbart =)
  Imponerande att du orkar blogga så mycket men vi läsare tackar för det.

 32. Fy fan vad du är underbar!
  jag skulle verkligen behöva en sån glädjespridare som du i mitt liv just nu… Är glad att jag iaf har din blogg.

  är som så många andra läsare här ensamstående. I julhelgen fick jag höra av min exman att han aldrig stått ut med mig, att ingen står ut med mig. Det enda han inte ångrar är barnen. 🙁
  Dina ord ger mig lite mer styrka.

 33. ❤Tufflan❤..snart är du på G igen, jobbigast de 2 första dagarna men sen brukar tiden gå fort, är nästan lättare om man inte är hemma så mycket där blir man juh påmind hela tiden..hey du ska juh ha kul på nyår nått att se fram emot, slå klackarna i taket & va lite crazy..kramelikramiz på dig nu ska jag ut i kylan -18 här i Dalarna, bio idag med kidzen Alvin & gänget wiehooo..ha en underbar dag bästa M❤

 34. Jenny, så där sa mina barns pappa också. Nu uppskattar han mig jättemycket. Antingen mår ditt ex inte så bra nu, eller också är han elak och bara vill knäcka dig och därmed ska du inte ta hans ord alltför hårt. Kram.

 35. Söta Magdalena, saknaden måste vara enorm:-( Hoppas att du har någon rolig Nyårsfest att se fram emot, veckan går fort!
  DU är ju klockren som vanligt när du beskriver! Varma kramar till DIG<3

 36. Äta smågodis direkt ur påsen istället för middag, det gör jag ibland när jag är riktigt sugen och det vill man ju inte föreslå för barnen som iofs inte skulle säga nej.
  Annars är det att sjunga högt till Beyonce när man är ensam hemma för det är riktigt pinsamt tycker de!

 37. Tack för en rolig blogg :)Hoppas du har haft en bra jul! Måste fråga vart du har köpt köksbordet nånstans? Skulle bli så glad om du ville svara på det 😀 Ha en bra dag! Kramelikram!

 38. Sorg sorg… detta är verkligen den största nackdelen med att vara varannanvecka mamma, det suger röv för att citera mina grabbar. Usch man vill bara går sönder inuti.
  Men du måste tänka på dig själv också, ladda för fullt och göra saker du mår bra av! Det vet du redan men jag skriver det igen, ifall du glömt=))
  Alla i min närhet säger så till mig så jag måste få ngn att tjata på också!!
  Stor varm go kram till dig från mig!
  /Jessica

 39. Hej!
  Jag har i alla år sagt barnLÖS, det låter mysigare än barnFRI tycker jag. Fri låter ju som att man tycker det e kanon utan ongarna, och det vet vi ju att du inte tycker. Så nu är du barnLÖS. Basta! :-)))

 40. Hej! Hahaha, du är för underbar!! Det är första gången som jag kommenterar här men jag har följt din blogg en längre tid. Förstår att det måste vara jobbigt när barnen inte är hos dig! Men du är stark, kämpa på. Se till å masa dig iväg å va med dina fina vänner. Det ger såå mycket bra, härlig energi att vara med sina goda vänner!! Hämta energi ifrån dem! Det brukar jag göra när jag är lite nere!! Vill önska dig ett Gott Nytt År. Ta hand om dig! Du gör mig glad å ger mig positiv energi!!!!
  Stor kram från Jaana

 41. Se där! du har prickat in en hel del där 🙂
  Själv så har jag blivit sjuk på min barnfria vecka.
  Ett hav av snorpapper, disk och annat snusk driver omkring i hemmet.
  Vilken tur att det blev nu, en sjuk mamma är en tråkig mamma.
  Min bror hjälpte mig att leta kläder i källarn.
  Och jag hittade en klänning som kan användas på nyår.Se där! en sparad 5hundring 🙂
  Det där med att sortera, slänga är klart överskattat!
  Har gått ner i vikt, så nu e jag glad att di där kläderna i stl 38 finns kvar.
  Kärlek till er alla

 42. Såååå charmig,rolig &, gooo tjej du är med fina värderingar och ett stort hjärta!Ha det bäst och gott nytt på dig!!!Kram från mig!!

 43. hahaha ja usch, man kan längta efter att få ha en dag ensam och bara kunna ta hand om sig själv och inte bry sig om små klampande fötter. Men när den dagen väl är där så är det inte så himla roligt =)

 44. Goa underbara Maggan!
  Jag diggar verkligen dig!
  Förstår att det är lite jobbigt när barnen inte är hemma men försök njut av tystnaden och gör något som du inte kan göra fullt ut när barnen är hemma. Ta en lång dusch eller bad, läs en bra bok, titta på en film, gå en promenad, sortera och lämna in foto till framkallning, scrapbooka m.m.

  Jag är lite nyfiken på den bästa appen du har på din iPhone.
  Kanske skulle du vilja göra ett inlägg om det i din blogg? 🙂

  God fortsättning, fina du!

 45. Jag vet precis hur det känns. Tänk bara på att inte prata så mycket om din ensamhet så barnen hör eller läser. De kan få dåligt samvete då när de är hos paps och tvärtom. Tänkte eftersom du sa att de stora läser din blogg. De måste vara övertygade om att man mår bra när de är borta. Apråpå det du skrev förut om att Tristan var väldigt mammig och bebbig när han är hos dig (kanske inte är så längre) det kan vara ett tecken på att han känner av att du inte mår bra när han är borta. Och du, gör måbra saker när de är hos paps. Typ träna och vila och mysa är kanon. Unna dig det när de är borta. KRAM

 46. Alltså, du är sååå härlig!
  Sen jag hittade din blogg för några veckor sen är jag numera fast här,kollar in här varje dag för att läsa.
  Du skriver och beskriver så bra…och det är så härligt att läsa att även ”kändisar” har samma tankar, problem och dilemman som oss ”vanliga” människor.
  Älskar din spontanitet och att du beskriver dig själv och din vardag på ett sånt härligt sätt.
  Du tar verkligen för dig av livet,det är ju så livet ska levas.
  Kram o gott nytt år!

 47. Så roligt att läsa din blogg.
  Jag bor ihop med barnens pappa, men känner ändå igen mig i situationerna, när inte barnen är hemma.
  Ibland sover dom över hos mormor och morfar.
  Då kan jag till och med få ha det städat,
  utan att någon liten kille stökar ner i det ena rummet, när jag håller på med det andra ,
  barnens kläder i hallen, hänger på galgarna eller på krokarna i hallen, och ligger inte på golvet bland blöta skor och mössor och vantar osv.. Pizza, cola,godis,läsa en bok mm.
  Men efter en stund så längtar jag så mycket efter dom!!
  Dom är 8 och 11 år. Han fyller 11 år idag, på nyårsafton faktiskt.
  Gott Nytt År Magdalena!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..