Bloggfamiljen

Katinka som skriver krönikor hos min syster på www.bloggfamiljen.se/2009/12/24/veckans-katinka-3/ har lämnat ett fint fotspår i kommentarerna. Det glädjer mig så, då vi berömmer varandra och håller ihop. Det finns så mycket näthat och avundsjuka därute, att det är en befrielse när vi stöttar varandra, ger varandra beröm och hänvisar till varandras sidor. Katinka har skrivit en mycket stark och peppande krönika till kvinnor som far illa. Gå in och läs, om du inte redan har gjort det. Passa oxå på att kika in hos min syster Hannah och läs hennes mysiga och härliga texter om sin vardag med sina fantastiska barn..

Ikväll bjöd jag in mina supergrannar på middag. En riktigt usel värd är jag.. Barnen och julen har sugit kraften ur mig, jag känner mig som en säck fläskskinn. PIZZA var vad de fick! Jag är helt slut, måste sova min tusensömn…
Min älskade Mio var så rolig idag, jag skojade med honom och sa att jag NÄSTAN såg ut som hans mamma, men skillnaden var att jag var lite kortare och tjockare..
Mitt lilla charmtroll tittade på mig, funderade en stund och sa lillgammalt.
-Neee Maggan, du är inte tjockare! Men du har ett mycket ”gamlare” ansikte!!
Hi’hi jag älskar honom! Är det inte härligt med barn, de säger alltid sanningen. Usch! Han har så rätt, vad fasiken ska jag göra när babianen vill ha tillbaka sin röv?! Som Lance sa..
Fridens mina favoritvänner! X

 1. Kom på mig själv säga högt ”nu ska jag se vad Maggan skrivt idag” som om det vore min bästis. Ha ha …så kan det visst bli om man blir beroende av en blogg. Är det inte lite tragiskt? Borde jag skaffa mig ett liv? Eller finns det fler som jag?

 2. Barn är för söta!

  Man får inte glömma bort sina nära och kära! Jag försöker visa dem jag älskar att jag gör det dagligen! Man kan aldrig bli för snål på komplimanger!

  Puss på dej Maggan

 3. vi e nog flera som e beroende av maggans blogg.. kikar in flera ggr per dag för att kolla om hon har skrivit nått
  men maggan känns som en bästis ell som en syster som bor långt långt bort…

 4. Tack fina Maggan för din respons på mitt inlägg o på krönikan…jag känner mig också så otroligt priviligierad och berörd, har även fått svarsmail från kvinnor som lämnat som gör mig tårögd av glädje…och dagen före Lill-julafton rensade jag och sonen (8 år) ut leksaker han vuxit ifrån på sitt rum, det blev många, sedan ringde jag Kvinnojouren där vi bor o frågade om det fanns några barn som kanske behövde något och jaa de hade barn i åldrarna 2 till 16 år och de familjerna hade absolut ingenting…så jag satt på natten och slog in paket efter paket o på Lill-Julafton lämnade vi allt till Kvinnojouren o det kändes så underbart meningsfullt. Jag tror det är många som glömmer barnen, att livet ändå måste fortsätta vara så normalt som möjligt för dem….det finns så många starka kvinnor där ute som ger ALLT till barnen trots vad de själva genomgår.Jag känner med dem och jag vet själv hur det är att vara rädd och ensam.
  Än en gång tack för din starka, fina och varma blogg. Människor som du gör skillnad Maggan.

  Varma kramar
  Katinka

 5. Jag va inne hos bloggfamiljen för jag läste Katinkas kommentar här innan…
  Till dig som lever i ett destruktivt förhållande, gå in och läs Katinkas krönika!!

  Jag kan bara hålla med dig Maggan, det som finns här på din blogg är något starkt,positivt!

  Själv så ramlade jag in här i sommras av ren nyfikenhet. Har blivit kvar och läser varje dag. Dels för att du har en helt sjuk humor som tilltalar migoch du har en del klokt att säga också för den delen.
  Halva nöjet är faktiskt att läsa kommentarerna också, som jag skrattat! Men också gråtit inombords.
  Jag tror att det som finns här är unikt!
  Det är därför jag kommer tillbaka 🙂
  Kärlek till er alla

 6. Måste bara säga att du verkar vara en helt underbar människa,kompis,granne o mamma.
  Har bara läst din blogg under några veckors tid.
  En kväll fastnade jag här i 2 timmar…haha.
  Har även läst din syster ysters blogg…en underbar människa hon med.
  Har oxå läst din bok…att du tog dig igenom det helvetet du har haft o blev en sån stark människa…helt otroligt.

  Hela din familj verkar vara otroligt sammansvetsade.

  Lova att du aldrig slutar blogga…haha.

  Kram o puss från en 38-årig gift 5-barns mamma.

 7. Jag är också beroende av Maggans blogg, tack för att du finns jag tror ditt bloggande håller uppe många människor!!Sedan tycker jag helt klart din blogg är mer läsvärd än din systers sida för de är lite dåliga på att uppdatera bloggen och även dem som skriver för bloggfamiljen bloggar inte särskilt ofta så då tröttnar man till slut på att gå in. Kul ändå att du rekommenderar deras blogg även om inte de har nämnt något om din. Största kramen till dig!

 8. Maggan! Snälla söta söta fina yber snygga Maggan!! Om mitt nylle hade sett ut som ditt!! ojojoj va nöjd jag hade varit du e ju sjuukt snygg! fin söt ja alltihopa.. Verkar ju vara en heeelt underbar människa! Dessutom en babian hahah deras arslen e ju de absolut fulaste som finns så om ditt nylle e en babianröv så ska den babianen vara väldigt glad att den har en så snygg röv =)

 9. Tjena Maggan! Tack för en fin blogg. En sak jag undrar över är vart du köpt din snygga bruna matta med vita stjärnor på? 🙂
  Ha det bra! Kram.

 10. Jobbigt att du inte har så god relation med din syster. Kan bara anta att det är karyd som felar… Har inte läst att du har varit hemma hos dem sedan blåsningen. Det är jobbigt när ens syskon blir tillsammans med ett pucko. Jag fick vänta i 17 år innan jag fick tillbaka min bror. Hur man än vrider och vänder på det så är det svårt att ha en relation när man inte kan tåla respektiven… Min bror skilde sig för ett och ett halvt år sedan och trots det sorgliga i det är vi glada att vi har fått tillbaka vårt glada sätt mot varandra. Puckot har vi förpassat i glömska – det är väl det hemskaste straffet – att vi inte ens talar om henne…..?

  Jag tycker det är synd att du inte känner att du kan umgås fritt med din syster. Hoppas att du bjuder hem henne till dig ofta – så att åtminstone kusinerna leker. Jag ser att de är med varandra men jag ser inte att du är med din syster. Hon måste ju vara lojal mot sin man men det hindrar inte henne från att vara lojal mot sin syster och ser till att träffa dig emellan varven. Tycker synd om er mor som sitter i mitten. Hannah till lunch och dig till middag. Känns som jobbigt!
  Önskar dig all lycka Maggan.
  Ensam är stark – om än jävligt ensam!
  Du har oss i a f…

 11. God morgon!

  Jag vet inte hur ska jag börja, men det vill jag säga att boken är supper bra och DU är supper mamma, jag måste säga att du har jätte fina föräldrar som har lärt dig leva med kärlek och förlåtelse och bort från hat……Epilogen av boken är jätte jätte fin.

  Önskar dig och din familje och dina föräldrar all lycka i livet.

  MVH
  Pappa till 20mån tjej:)

 12. Hej Magdalena!Vill bara höja din underbara blogg till skyarna,vet bara inte varför jag inte läst denna tidigare.Du skriver fantastiskt enkelt o bra,UNDERBART.God fortsättning till dig o de dina.Kram

 13. Hei du fine menneske! Det er så fint når du prater pent om dine nærmeste. Jeg er innom din
  blogg hver dag og har stor glede av det. Du er engasjert i motsetning til bloggfamiljen, som jeg stort sett har sluttet å lese på grunn av at de er så dårlig på å oppdatere bloggene.Virker desverre som bloggfamiljen med din fine søster i spissen er lite engasjerte i bloggen sin og det merker leserne fort.
  Stå på Maggan. You rules!:-)
  Klem og
  GODT NYTT ÅR fra Oslo:-)

 14. Ulrika: Vad vet du om deras relation? spekulerar du bara så gör det i dina tankar och inte här….
  Maggan: Ha en riktigt god fortsättning och ta hand om dig!!! Kram

 15. Beroende av din blogg hlt klart, måste kolla varje dag vad du haft för dig, ett STORT Tack för du delar ed dig av din vardag och du är verkligen en närvarsnde mamma so ger dina barn TIDmed kvalitet, det är sådant barnen kommer i
  håg när de växer upp, alla uppleveleser man har tillsammans… Din blogg, din systers, Laila Bagges blogg äger,som jag sagt tidigare : du tillhör mitt morgonkaffe, stor kram

 16. Maria:

  Jodu, Hannah har visst både länkat hit och skrivit att Maggan börjat blogga igen, vid minst två tillfällen till och med! Det var nämligen så jag upptäckte att Magdalena hade börjat blogga igen, tack vare syster Hannah.

  Jobbigt det måste vara för dig att vara så full av hat och bitterhet!

 17. Hej Magdalena!
  Din blogg är kanon!följde dig när du skrev på bloggfamiljen,blev förtvivlad när du försvann därifrån..sedan fick jag nys om din nya egna bloggsida via Hannahs sida!Följer båda er systrar troget och önskar er båda all lycka!

  Varm kram Helena

 18. Sötnos, du ser alltid söt,snygg och fin ut även om du känner dig på ett annat sätt inuti! DU strålar!
  Helt rätt att köpa pizza om man känner sig trött, så måste det ju få vara. Nästa gång kanske du gör något annat.Man ska inte ha så höga krav på sig själv (säger jag som är likadan) men jag försöker att sträva efter att dra ner kraven på mig själv. I dag blir det pulkåkning med barnen och promenad:-)
  stor kram till DIG!

 19. Hej Maggan!
  Har följt dig varje dag sen du började blogga på ”bloggfamiljen”.Då hängde du och Hanna jämt ihop, nu träffas ni aldrig. Vad har hänt?Läser även hannas blogg ska tilläggas.vi är många därute som undrar vad som hänt? kram till dig

 20. God fortsättning Maggan!
  Hoppas du mår bra, men jag tycker du ska kommentera vad som hänt med din syster och er vänskap.
  Många undrar och det kan väl inte vara så farligt att bara berätta det.
  Jag har en äldre syster som jag blev osams med ubder en USA- resa. Hon hackade på mig hela tiden och var allmännt irriterad, nu vet jag att hon mådde dåligt för en karls skull. Och du kommer inte att drabbas av en hjärnblödning igen, jag vet det. Kramis

 21. Man blir så trött på allt ”kunnande” om vad som gäller i relationen mellan Maggan och hennes syster. Lätt att sparka på Hannahs man nu då så klart men skulle vilja veta vem här som sitter med FAKTA om vad som hänt och hur allt är idag. Hannah älskar och är lycklig med sin man. Man genomgår olika faster i sitt liv, ibland synkar de perfekt med syskonens faser i livet och ibland inte alls så alltså säger dagens relationer inget om hur det kommer te sig framöver. Graafkvinnorna (inkl mamman) är garanterat tillräckligt smarta att lösa allt till det bästa 😉

  Jag önskar dem alla all lycka inför nya året. 🙂

 22. Håller med Ella; Ulrica verkar spekulera hejvilt. Vem säger att Maggan känner att hon inte kan umgås fritt med Hannah??? Och som Ann också säger, der är lätt att sitta här och gnälla på Peter, men folk har egentligen ingen aning om vad ”grejen” handlar om. Och skulle fallet vara så att det är Peter och Maggan som inte kommer överens nu för tiden, så är det ändå inte En persons fel att två bråkar…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..