Energitjuvar

Hemma, har just haft ett möte, ett riktigt rövmöte, jag ska på julfest ikväll så ingen ska få stjäla min glädje. Glädje och energitjuvar finns det gott om, det gäller bara att punktmarkera dem och försöka blockera dem ur sitt liv. Det är inte så himla lätt alltid, men jag har bestämt mig för att inte låta tjuven stjäla min lycka längre. Att vara mogen och förståndig är en svår balansgång, det är lätt att trampa snett och bli provocerad.  Själv klarar jag av att bita ihop och vara vuxen, 7 gånger av 10, men jag tränar dagligen på det. Mitt mål är 9/10, ETT UNDANTAG, är  att få ge mig själv despens under PMS veckan och ha ”en dörrsmäll i månaden” 

Camila skrev något som fastnade på näthinnan, i kommentarsfältet för en tidsedan. Jag gillar liknelsen och funderar på den när jag vill knäcka en galge eller kasta en sko.

”En gammal indianhövding satt och pratade med sin sonson. Han sörjde djupt en tragedi som inträffat i familjen. ”Jag känner att jag har två vargar som kämpar mot varandra i mitt hjärta. En av dem är våldsam, hatisk och hämndlysten. Den andra är kärleksfull, förlåtande och medkännande.”

Sonsonen frågade: ”Vilken varg kommer att vinna farfar?”
”Den jag matar”

Vi är själva skapare av vår framtid, man sätts på prov dagligen, på jobbet hemma, i bilkön. Bara man har bestämt  sig för vilken varg man ska mata, så har man tagit kontrollen över sin egen lycka. 7 av 10 kanske inte e så illa ändå. Ingen är ju perfekt 😉 

Isak lagade middag till mig idag. Han är så fin min son. Nu åker finbyxorna på, dansskorna tar jag med i en liten plastpåse. Ikväll är det baluns..

Tack för att du finns, vi syns senare..

Maggot x

 1. Isabel skriver:

  Vill börja med att tacka dig för att du är du!
  Du verkar vara så ärlig och ödmjuk och det får mig att vilja ge dig en stooor kram!
  Sitter själv och låter energitjuvar ta min energi och det är något jag i dagsläget brottas med att försöka förändra… Just därför kändes din liknelse så träffat mitt i prick! Den fick mig att uppleva en stor ”aha” känsla… Tack rara du!! Kram

 2. Magali skriver:

  Hej Maggan, idag är jag arg och ledsen. Igår var jag hemma hos min mamma för att trösta och ta hand om henne. Hon hade varit ute på sin springrunda och blev rånad och puttad i snön på vägen hem av några ungdomar. 🙁 Så idag efter att ha sovit fördjävligt vaknade jag upp för att rycka upp mig och ta hand om barnen som sov som änglar. Jag läser din fina blogg och dina fina ord varje morgon och just idag så behövde jag muntras upp, och speciellt det där om Glädje och energitjuvar!!! Det passar precis hur jag känner mig idag 🙂 Tack, Maggan. Du gör min dag lite bättre.
  All kärlek

 3. Camilla skriver:

  Detta är ett svar till Anna:Du Anna,din bitterhet genomsyrar din kommertar från ord ett! Magdalena är en tjej som oss alla andra,hon sliter hårt för att få ihop det både ekonimiskt och mentalt-Hon kämpar efter sviterna från sin hjärnblödning.Hon är inte patetisk nånstans.Linda Rosing är inte särskilt patetisk hon heller.Alla har sina egna erfarenheter och gör val i sina liv…även du antar jag.Dessa två tjejer har gjort sina val och vem är du att dömma?Antagligen ingen alls.De är ingen som tvingar dig att läsa varken Magdalenas eller Linda Rosings Blogg,och vad beträffar att VÅGA säga emot….vad vet du om det? De finns säkert nån blogg som även faller dig i smaken…

  Magdalena:Jag hoppas du ursäktar att jag bröt den trevliga stämmningen här inne men sånt där skitsnack orkar jag bara inte med….Hoppas du har en underbar kväll…och att din blykeps ligger och väntar på dig där du sist la den…

 4. Becca skriver:

  Döm inte dom ni inte känner ska det stå

 5. Becca skriver:

  Fan vad ledsen jag blir. Så fort det blivit bra stämning här så kommer det nån och förstör det! Anna vill du veta vad Magdalena och Hannah gjort? Dom har höjt många tjejers självförtroende.
  Jag tex hade inget
  Jag trodde man skulle vara som alla andra. Men nu tack vare dom vågar jag vara mig själv. Och hur många kändisar tar sig tid att svara sina läsare? Jag ska tala om för dig att Magdalena är svarat mig på varenda fråga jag haft. Kolla ni blogg så får du se. Sen tycker jag det är jävligt taskigt att använda linda som ni gör. Precis som ni gör med Magdalena och Hannah. Döm förfan inte folk ni känner bara för att dom är kändisar! Magdalena har hjälpt mig. Synd om inte du ser det . Men vi som är trogna fans och läsare vet sanningen. Blir bara ledsen att ni inte tänker på att det är en människa ni skriver sånt här till.
  Lyssna inte på dom Magdalena vi diggar dig och kommer alltid göra det

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..