Frågor/svar och kompisreklam..

Jag får ofta frågor om vart kläder jag har på mig kommer ifrån, eller smycken. Oftast så är det gammalt skräp som jag sparat i år och inte kommer ihåg vart jag köpt det. Men om jag vet, så brukar jag försöka skriva det på en gång…För frågar du, så lägger jag det på minnet, och glömmer oftast bort det sen.

Det mesta jag har är en blandning av HM, gammalt, billigt, kopior eller dyrt. Jag är inget modefreak, utan gillar det mesta 😉

Jag har fått frågor om lite prylar som jag helt glömt bort att svara på så därför så passar jag på att svara och……..

Att höja en god vän till skyarna.

Jag blir så otroligt imponerad av människor som vågar gå sin egen väg och förverkliga sina drömmar och talanger.

Min kompis heter Rebbecca. Och gör smycken, väskor och skor bla. Hon gör allt för hand, tvinnar, klipper, syr  pillar och knopar…

Vilket otroligt arbete hon lägger ner på sina kreationer! Jag skulle inte ha tålamodet….

Det tar sin lilla tid för henne och kostar lite mer, men det är det värt, för hon väver ner så mycket kärlek i sina skapelser….

Hur ofta har man inte suckat över att man måste packa ner sina öppna sommarskor till vintern? Beccis har kommit på den geniala iden och tillverkar ett skinnfodral som man lite snitsigt fäster över skon, och vips så blir den klädd och sluten.

IMG_0730

IMG_0739

IMG_0733

Hon tillverkar oxå olika armband som går att få i vilken färg som helst på beställning. Jag har fått frågan ett par gånger om vart mitt fina svarta kommer ifrån. Det är Rebecca som sytt det.

IMG_0735

Finns i hundra varianter..

IMG_0728

IMG_0727

Rebecca har en egen hemsida som du kan besöka ifall du blir nyfiken på hennes övriga saker 😉  www.rebeccajansson.com

Och när jag ändå håller på så kan jag svara på nästa fråga. Vart kommer mitt namnhalsband ifrån?

20090825098

www.namnsmycket.se

20090824078

Min mysdräkt tryckte jag upp i Täby centrum på någon ”tryckbutik” kommer inte ihåg namnet..till mig själv då jag fyllde 30. Jag hade juicy overaller då jag bodde i England, men tyckte inte att det passade sig då jag fyllde kärring;-)

20090604153

Jepp…

20090604154

Nu kan ingen ta fel. 😉

Och den fina bilden har Michel på jobbet gjort och gett mig i present , då jag gått omkring och kvittrar om vampyrer  hela dagarna och stört honom i hans arbete…

IMG_1834

Mina doftljus köper jag hos Eva-Lotta, Blå hästen på Birkagatan i Vasastan. Vi var grannar tidigare och har nu blivit goda vänner. Jag brukar köpa vanilla, african rain och hazellnut, alla tre i beige’bruna jordtoner..

IMG_0269

Nu ska jag betala räkninger!

Vi hörs lite senare… x

 1. Ida skriver:

  Hej!
  Blir väldigt imponerad av människor som kan vara kreativa. Själv är jag ganska dålig på sånt där.En av mina bästa vännner är förövrigt guld och silversmed, en mkt duktig sådan. Är avis på henne. 😀 Din vän är jätteduktig. Blev kär i det tuffa överdraget till skon. Måste ha!
  Ha det bra och fortsätt med din blogg!
  Kram Ida

 2. Krisitn skriver:

  Hejsan hoppsan

  Darl kullan här;) Undrar bara om rebeca har nån butik i stockholm där hon säljer sina armband, är helt såld, hur ska man kunna välja? Nya looken är kanon:) Kram kram från Dalarna<3

 3. Emma skriver:

  Jag tycker det var en jätterolig idé med ”old n saggy”! 🙂

 4. Linda skriver:

  Jag bara undrar om din vän Rebecca Jansson är SAME eller om hon bara kopierar ett samiskt kulturarv på sina accessorier?
  Eller är det så att hon tar kredd för ett hantverk som har gått från generation till generation?
  OM hon är same så tycker jag att hon kan promota det bättre ..
  Finns faktiskt dom samer som försörjer sig på sina handverk och spenderar timmar efter timmar av att skapa nått som deras förfäder har fört vidare
  Tacksam för svar

 5. Emma skriver:

  Hej Magdalena!
  Jag har läst din bok och tycker att du verkar vara en väldigt stark kvinna. Min fråga är lite udda; det är så att min pojkvän, som också är musikproducent, fyller år snart och hans stora idol är Andreas Carlsson. Tror du att det finns en chans på miljonen att man kan få till ett möte med honom? Mvh Emma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..