Hofors

Sist jag var här, satt jag blåslagen och rädd på en kvinnojour. Trip Downs The memory lane.. Det är en konstig känsla att se tillbaka och minnas. Vi flydde hit på natten. Jag hade inga pengar till att äta på ett sånt fint ”hak” som Carlssons, knappt till burkmat eller toapapper.
På den tiden var min enda önskan att få leva, och få vara med mitt barn i en miljö utan slag och tårar.
10 år senare, ärrad, luttrad och lite klokare, står jag utanför Carlssons. Jag lever. Mina 3 barn är friska, och jag kan få unna mig en ”filé Oscar” med extra mycket bea’sås…
Älskade vän, någonstans i Sverige. Hur hopplöst ditt liv än ser ut så finns ALLTID möjligheten att förändra det. Kasta dig ut och våga.
Hur ändlös din förtvivlan än känns, så är hoppet det sista som lämnar oss..
Glöm aldrig det! 😉

Ha det bäst! X

Carlssons har en scen, gissa två gånger vem som kliver upp och sjunger poison?!

 1. Häftigt att du är så nära min hemort nu =) kör försiktigt! Vinka när ni åker förbi Valbo Köpcentrum där jag jobbar stägning! kram

 2. Vill bara säga att jag precis börjat läsa bloggar. Har fastnat för din. Tycker du är en härlig och mysig person att läsa om. Tack för att du delar med dig.

 3. Jag bor inte så långt i från Hofors och jag tänkte på dig i den hålan när jag läste boken alldeles nyss och sen på vart du är i livet nu! Underbart att det blev bra 🙂

  Dina barn är ju för härliga! 🙂

 4. Beundrar dig enormt för din styrka. Finns så många som ger upp hoppet och låter rädslan ta över. Du har fortsatt kämpa och har nu en vacker familj och du själv är ju bara helt underbar.

 5. Hej !
  Har precis börjat läsa din blogg och älskar den verkligen. Dessutom så bor vi ju i samma lilla byhåla =) hehe.
  Hoppas allt är bra med er och välkommen hem från resan !

  Ha det bäst !
  Kramar

 6. Du är en sån otroligt stark och inspirerande kvinna. Jag har följt din blogg sen du började på bloggfamiljen och har även läst din bok. Du är en helt otrolig människa. Så öppen och varm. Svårt att förstå efter allt du har gått igenom. Men du visar att allting går och att inget kan krossa dig. Tack för att du finns och är den du är och tack för att de delar med dig av dig själv och ditt liv.

  Kram

 7. Det är fantastiskt vilket bra liv du har nu! Jag läste ut din bok för 2:a gången igår, sträckläsning i 2 dagar. Du är fantastisk! stor kram<3

 8. Jag tycker att du verkar vara en otroligt skön person med det största hjärtat,utan att vara lesbisk så blir jag lite kär i din underbara personlighet varje gång jag läser din blogg 😉

  Kör försiktigt hem!

 9. Oj vilken märklig känsla det måste vara att vara tillbaka just där! Din bok är så otroligt stark, vilka upplevelser du fått vara med om. Tror ni har ännu en artist i familjen inom snar framtid 😀 ! Fortsätt och kör försiktigt hem!*

 10. Tänk om du då hade anat vilken vändning ditt liv skulle ta. I mörkret gäller det att försöka urskilja ljuset, det finns där någonstans även om det känns som om man vandrar i blindo. Allt gott!
  /Sara

 11. Känner igen känslan delvis. Jag har också levt i misshandelsförhållande med min dotters pappa, lämnade honom när hon var 1 1/2 år hon är nu 5. Vi lever nu lugnt och tryggt utan att vara rädd och utan slag.

  Hälsade för ett tag sedan på i det skyddade boendet där jag bodde då vi lämnade honom och det var en sån skön känsla på nå vis, jag har bara bra minnen av det där stället för det vart min räddning liksom jag kom bort från allt det dåliga och fick hjälp och trygghet där.

  När jag ser tillbaka så är jag glad att jag vågade ta det där steget och kasta mig ut helt utan att veta hur det skulle sluta. För mig slutade det riktigt bra bättre än för många kvinnor där ute men man måste våga det är inte värt att sitta fast i skiten, varje dag man lever kvar i ett förhållande där man blir slagen är en dag du inte får tillbaka så gå nu innan ni sitter och ser tillbaka på ert liv och känner att ni inte fått det liv ni ville ha.

  Kram till dig Maggan från en ”medsyster”

 12. Du skrev en gång att du funderade på att starta något typ av nätverk/forum för misshandlade kvinnor. Hur går det med idén? Den är helt fantastik.

 13. Hej Maggan.
  Jaa, du är faktiskt Maggan för mig!
  Jag vill bara säga att jag är så glad att du har börjat blogga igen..även om jag missade typ allt fram tills för någon dag sedan, varför har du inte ringt och berättat!?? 🙂

  Jag vill bara säga att jag tycker du är en fantastisk person och du gör mig glad 🙂

  Nu kör du försiktigt med den dyrbara last du har med dig och var rädd om dig..

  Kram
  Tess

 14. Hejsan! Jag måste bara fråga, hur reagerar Isak på hur hans pappa behandlat dig? Och hur känner han över att du skriver så öppet om det? Kram

 15. Åhh jag blir tårögd!

  Jag har läst din bok. Läste den faktiskt i Thailand, Läste ut hela boken på en gång Kunde inte slita mig från den. Min haka låg i sanden ska jag säga.. Kunde ALDRIG i min vildaste fantasi tro att DU hade varit med om något sådant… Fy fan när jag läste den, vad han gjorde mot dig… Usch stackare! och så STARK du var och självklart ÄR. Herrejisses!!!

  Jag hade väl en sån där bild av dig innan, en tjej med stora bröst som bara vill synas.
  FÖRLÅT för det säger jag nu för efter boken fick jag liksom ”kärlek” för dig och efter jag har börjar läsa din blogg så är du helt jävla underbar!!!! Man vill ju bara ta tag i dig och krama massssor! 🙂
  Vilka lyxisar dina vänner är som har dig som vän.
  Ha det bra och lycka till med allt.

  Masssssa kramar Ida

 16. Vilken fantastisk känsla det måste vara att ditt liv nu 10 år senare har förändrats så drastiskt! Vi som varit med om mycket elände vet att ta vara på de små sakerna i livet och vara tacksam över det vi har. Jag önskar dig all lycka i framtiden, det är du verkligen värd!! Kram

 17. Ååååva härligt det är att få stå och smygläsa din blogg när man har väldigt långtråkigt på jobbet.
  Det gick en kall kår genom hela kroppen när jag läste detta! Du är en sån stark människa! Verkligen fint skrivet! Har verkligen fastnat helt i din blogg!

  Kul att du besökte Falun på väg upp till ”dalen” Som mina kompisar som bor där kallar Älvdalen. Jag bor själv numera i Stockholm men bott i Falun 3 år innan det. Kommer verkligen flytta tillbaka när jag är ”klar med Stockholm”. Förstår absolut om killarna gillar det. Sååå härlig stad!
  Tack för kanonläsning! Sluta inte skriva igen! Va ska ja då göra dessa tidiga morgnar!?

 18. Åh, nu grät jag en skvätt till morgonkaffet också, tackar… 😉 Minns din bok. Läste den för länge sedan och vart berörd av den (såklart) och att nu följa dej i bloggen, se att du o din son lever ett bra liv gör mej så glad! All värme o kärlek!

 19. Den klarast lysande stjärnan på blogghimlen!

  Dina ord om att inte ge upp hoppet går nog direkt in i hjärtat på fler vänner än mig ute i vårt land. Du kan konsten att klä känslor så vackert i ord.
  Beundransvärt!

 20. Hoppet är verkligen det sista som överger en. Jag har valt att följa mitt hjärta. Han som mitt hjärta älskar och som älskar mig tillbaka separerar från sin flickvän, de har en dotter på 1,5 år. Det komplicerar ju hela situationen ganska mycket. Utifrån sett så ser jag nog ut som en ganska dum tjej men hur ofta är det man träffar en kille som det bara klickar med på alla plan? Vi är gjorda för varandra även om vi ibland bara misstolkar och blir så frustrerande på hela situationen.

  Vet inte varför jag skriver det här.. Jag vill egentligen bara säga att jag tycker att det är beundransvärt att du är som du är med tanke på allt du gått igenom. Jag har läst din bok och kunde inte släppa den när jag väl började läsa.

  Jag läser din blogg och inspireras och skratta högt för mig själv. Du är underbar! Tack!

 21. Hej!

  Läste din bok för ett tag sen, det jag läste gjorde mig verkligen berörd. Aldrig hade jag kunnat tro att du har gått igenom något sådant hemskt! Och jag måste verkligen säga att du verkar vara en underbar människa! Dina ord kan verkligen hjälpa de som behöver höra det =)
  Själv brinner jag starkt för barncancerfonden, jag har startat en insamling som heter Små Änglar och du ger mig inspiration att fortsätta hjälpa dem jag kan hjälpa.
  Tack snälla magdalena! Fortsätt vara du =)

 22. Du visste väl redan när du inledde den relationen att mannen i fråga levde i en värld där detta kunde
  vara en del av vardagen? Så varför gick du in det?

 23. hej magdalena..är du mig du syftar på att vara X :o).de e jag som sitter i bakgrunden..ha de bäst och de va trevligt att träffa dig..kramizz…johnny ferlin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..