Kattmannen

Himlen är blå och älven ligger kolsvart och blank, skogen runt om är ett enda myller av höstfärger. Löven är oranga, röda och milt gula..
Luften i Älvdalen är frisk, fast det är kyligt ute, när man drar ner luften i lungorna så är det som om den är preppad med lyckomassilösker. Man blir helt enkelt glad;-)
Sovmorgon, Isak mår inte bra, han har feber och ont i kroppen. Typiskt när man äntligen fått med honom utan gnäll på familjemys.

IMG_1118

Nu ska vi klä på oss gå ner till byn, vi ska fiska idag, och behöver metspön, täljknivar och nått att använda som bete. Det finns vissa traditioner hos pappa som vi aldrig bryter.
Första kvällen köper jag pizzor och Cola till alla, sen grillar vi korv vid älven, åker förbi vårt barndomshem, köper morinslimpa( som vi äter med varm chocklad’med’skinn) vi åker raggarrundan ett par varv, smyger på ”kattmanen” en (snäll) enstöring som bor i närheten i en stuga med 175 katter  (tror att myndigheten sköt 100 katter nyligen?!)

Vi har alltid berättar ”lägereldshistorier” om honom för ungarna.. Skrämt dem och sagt att han äter barn, dricker blod och katt till lördagsgodis.. He’he de ”älskar och fasar honom”, så alltid när vi anlänt så tvingas jag krypa i buskana utanför kattmannens gård;-) där fick man för lite skrämselret hi’hi

När jag var liten berättade pappa historier för mig om Kalle-blodkniv. Jag kommer ihåg skräckförtjusningen, och jag kan ju inte annat än föra den vidare i ledet;-)
Säkert en massa stavfel de här dagarna, jag skriver från mobilen och texten är så liten att jag knappt ser vad det står. Jag måste nog ha glasögon.

IMG_1117

Hoppas din höstsemester är lika härlig som vår..
Vi tänker på dig!

 1. Vifsla skriver:

  SKITKUL! Kattmannen! Vi kallar honom för GUT-saaben, eftersom registeringsnumret på hans bil börjar med GUT.
  Jag mötte honom inne på ica och han luktar inte hallontårta direkt, dina barn skulle få sniffa på honom. Det skulle ge dem mardrömmar i flera år.

 2. Anita skriver:

  Vad mysigt ni har det.Tyvärr har inte alla barn som har lov föräldrar,förälder råd att åka på minisemester.

 3. Anne skriver:

  Köpa egna pizzor??…Har inte pappsen gjort en härlig välkomstmiddag till er….vafalls? 🙂

 4. Smilla skriver:

  Du skriver igen – lycka.
  När jag som allra mest behövde något att läsa. Fantastiskt hur små pusselbitar faller på plats hela tiden (och ibland inte alls).

  Jag har för övrigt aldrig kommenterat något tidigare eftersom det då krävts medlemsskap (något som jag aldrig tyckte mig ha tid att ordna).

 5. mycket bra inlägg, jag skriver om ungefär detta i min blogg:

  kvarterskrogen.blogg.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..