Riktiga karlar växer inte på träd

Hogan är stor och tung. Imorse var det glashalt på vägarna, höll på att sladda av vägen vid ett par tillfällen, fast jag körde mycket försiktigt.

Jag känner mig säker i bilen, och barnen har nya bilbarnstolar. Det är dem man skulle köra in i som jag är orolig för. Jag kan köra som en snigel, men får man sladd är det  inte kul att sitta i en Micra och få en Defender i röven.

IMG_0643

Bilolyckor skrämmer mig, jag blir fruktansvärt illa berörd bara av att höra sirener och se blåljus och brandkåren. Jag går omkring och grubblar i veckor  hur det gick, om de överlevde, om det fanns barn i bilen? Olyckan i Rotebro i lördags kan jag fortfarande inte släppa, eller den i Söderledstunneln för ett par veckor sedan. Vad hände, mår de bra?!

Jag kommer nog att ta det säkra före det osäkra och köpa riktiga vinterdäck med dubb, de jag har är allround men känns inte kraftiga nog. Mycket pengar men LITE  pengar för livet.

Det här med sparpengar? Hur tänkte de då? Man ska spara en del av lönen till ”nödfall” varje månad. Vad jag inte kan klura ut är vilken del av lönen?

Han som kom med den smarta iden kan väl maila mig och berätta exakt vilken del av lönen som ska sparas, för hos mig finns det ingen ”del” som skriker. -Jag kommer inte användas till nått, mig kan du lägga undan!!

Nej! Gubbfaan som kläckte det, är nog ett golfproffs eller så  jobbar han för regeringen.

10 tusen för ett par nya däck!!???? Inte klokt! Jag åkte ner på macken imorse för att beställa ett par.

Riktiga män växer inte på träd lyder rubriken! Jag säger det igen. En trevlig herre som hade sin egen bil på macken och stormackägaren själv kom ut och kikade på Hogans befintliga fyra.

IMG_0641

Däcken ska ha drygt 5 kilo luft, mina hade 1 kilo! Inte undra på att den dragit så mycket diesel och sladdat så. De trevliga herrarna hjälpte mig att fylla på däcken och gav mig en massa andra bra tips för vinterkörning. Nu väntar jag ett par dagar med att beställa nya, för de jag har ÄR ju som nya.

IMG_0638

Lova mig nu att DU kör försiktigt! Det är halt idag.

 1. lena skriver:

  Ihhh håller med så fort jag hör en siren tänker jag hemska tankar…men det har väl med min rädsla för döden att göra sirenerna står juh för att något otäckt hänt…spara pengar ja tjena haha…min pappa dog när han var 64 år alltså precis innan han skulle gå i pension & njuta av tillvaron.. tyvär så blev det inte ..det var då jag bestämde mig för att inte spara utan leva här & nu för jag vet inte vad som händer i framtiden,,jag bränner mina pengar på det som gör mig glad och är det så att jag får snåla när jag är gammal så fine….måste säga att du är så härlig blir glad när jag läser din blogg…du har sån skön humor & har glimten i ögat..tokdiggar dig..har själv tre barn & känner igen mig i så mycketdu skriver om ibland är det som jag läser om mig själv haha…fortsätt sätta guldkant på min tillvaro & du ha en alldeles härlig dag…=0)

 2. Du Maggan! Jag har nästan nya däck i källarn som du kan få köpa av mig.Hrmm dom har ju suttit på en opel så det passar nog inte…Va gör man inte för att få ihop till sparkapitalet 😉
  Har inte heller någon del av min lön som ropar –hoho här är vi spar oss!
  Men under många år har jag spar ett par hundralappar i månaden. nu har jag en liten buffert ifall att…
  Kram

 3. marcus skriver:

  Bilar med ramkonstruktion och ”popnitad” kaross kan aldrig vara säkra! Jag hade hellre krockat två gånger med en modern liten Fiesta än med en Defender.

 4. Anna skriver:

  Bra att du har fixat lufttrycket i däcken 😉 Nån hade skrivit vad som rekommenderades av Land Rover, men ha gärna lite mer än rekommendationen. Bättre för miljön och ekonomin och bättre för däcken. Rullar bättre, sliter mindre och köregenskaperna bli INTE sämre (såvida vi inte pratar om väldigt höga hastigheter).

  Tänk bara på att inte köra med året-runt-däck (eller ”allround”) – se till att ha sommar- och vinterdäck. Gummiblandningen i däcken är gjorda för sommar resp. vinter. Vinterdäcken har ”mjukare gummi” för att funka i kyla och sommardäck är hårdare (vilket gör att ett sommardäck blir stenhårt på vintern och får helt värdelöst grepp). Vinterdäck (man FÅR ju åka på friktionsdäck året runt om man ska va petig) blir för mjuka på sommaren och får dåligt grepp pga det. Ja, du fattar… Dubb eller ej är väl smaksak. Jag kör vinterdäck utan dubb och tycker det är minst lika bra som med. Enda tillfällena dubbdäck är bättre är väl egentligen hårt packad snö eller om man kör på is. Och det är ju ganska sällan när man bor i mellansverige. Bättre att anpassa hastigheten…

  Hm… nu måste jag nog blogga om däck… 😉

  Kör försiktigt, bruden =) Det finns många som älskar dig!

  Kramis
  Anna

  http://limelight.blogg.se

 5. My skriver:

  Hej Magdalena! Älskar din blogg! Ett litet tips ang. vinterdäck. I Bro finns det en man som håller på med däck vid sidan om sitt ordinarie jobb. Jag var ure efter nya däck till min bil och jämförde priser….Han var SÅ MYCKET BILLIGARE än alla andra! Och han var så service inriktad så man nästan trillade av stolen…;) Han håller till i Bro men du har kanske vägarna förbi där ibland….Kolla in hans hemsida vet ja…. http://www.npdack.se Mannen i fråga heter Nisse! Hälsa från My i Bålsta, han vet vem jag är – har använt mig av hans tjänster flera gånger!
  Kram My

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..