FEL DAG!

Matchen är i morgon! Nej du läste inte fel;-)

JAG har inte hört fel utan TRÄNARNA tog fel på dag. HA’HA vad skönt, jag har ju längtat hela veckan på att få gå upp tidigt i helgen. Och inte bara på Lördagen utan jag fick en tidig bonus Söndag oxå.

Jag drack ett riktigt gott vin igår! Jag kan faktiskt inte ett skit om viner, men det här var fantastiskt. Jag är en fena på att låtsas. Jag brukar sitta och snurra på glaset, räkna fiskben, smacka och högt säga Åhh vilket frodigt och tungt vin, känns som sammet mot halsmandlarna.

IMG_0196

Jag spelar kunnig, jag ljuger och vill verka mycket bättre än vad jag är. För mig smakar det mesta likadant, allt smakar ”Chill out” efter några glas.

Det är en nackdel att vara tjej! Jag vet att man ska slå näven i bordet och kämpa för jämställdheten. Men hur kommer det sig att om man är på restaurang så är det alltid killen som får vinlistan? Och varför är det oftast killen som får provsmaka vinet?

Jag måste berätta en rolig händelse ur det riktiga livet, men jag censurerar namn för att inte göra den inblandade obekväm eller känna sig uthängd.

En man jag länge levde med brukade alltid låtsas inför mig att han var vinproffs. Han gurglade och njöt av att berätta vinets historia. Jag visste innerst inne att han spelade, och störde mig lite på att han alltid ville måla upp sig bättre än va han var.

En jul så bestämde jag mig för att ge honom en riktigt fin överraskning. (Det roliga i kråksången som jag inte får glömma att tillägga är att samme man är proffs på att tala olika språk. Han kan beställa mat på flytande italienska, franska, engelska mm)

Jag beställde ett vin paket till honom i julklapp. Jag la ner mycket kärlek, omsorg och pengar på att få göra honom riktigt glad!

”Vin paketet” var så fiffigt att man köpte  egna rader i en fransk vingård. Vinet var då ens eget, och man beställde sen flaskor med sin egna etikett.

Jag hade förbeställt och förtryckt x’s så att de låg i en fin låda under granen tillsammans med certifikaten och information om vingården.

Vi satt alla runt granen på julaftons kväll. Luften var fylld av glädje, blandat med doften av stearinljus och kanel. Barnen lekte och julmusiken spelades i en behaglig ton i bakgrunden.

-Åhhh Magdalena du är ju för underbar!!!!! Tack! Den här delen av Frankrike känner jag till! Och det här är ju ett toppen vin!!

Det han inte visste var…

Chateau de chat pisse (kommer inte riktigt ihåg hur det stavades) Men på svenska stod det ”Slottets katt piss” och på den andra etiketten ”xxxxx äckliga vin”. Åh vad jag skrattade för mig själv. Tänk er synen när man som vinkännare håller fram flaskan inför sina gäster, skryter lite och har ingen aning om vad det egentligen står.

Det var kanske lite busigt, men sådan är jag hi’hi

Stor kram och njut av de dina! x

 1. Every body knows that today’s life is expensive, nevertheless different people require cash for different things and not every one earns enough money. Hence to get some credit loans or just consolidation loans will be a correct way out.

 2. lena skriver:

  oj oj stackars mannen..hoppas att han kunde mer om nått annat ämne kanske tex hmm fotboll…du är för grym…sicken tur att du börjat blogga igen….kramar i mazzor ❤❤❤

 3. Malin skriver:

  Du e bäst, glad att du e tillbaka igen:D

 4. Malin skriver:

  Gud vad roligt att du är tillbaka! Jag har saknat dig enormt mycket och sökt tröst i mindre roliga bloggar, utan framgång.

  Angående vin så förundras jag över att servitörer inte är bekanta med den urgamla seden/etikettsregeln: äldsta DAMEN vid bordet provsmakar vinet.

  Kram

 5. Mary skriver:

  Ha ha ha… du är bäst! Tack för tipset. Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..