Minigris, Laila Bagge, Katten, SM och jobb

Nu är jag på väg. Ingen var vaken när jag smet hemifrån imorse, inte ens hundarna

Det blir mössa och stora glasögon idag. Då slipper jag tvätta håret och sminka mig.

Gänget! Vi träffades strax efter 05 imorse på centralen

Lance hade en kreativ kväll igår. Blir så himla impad över hur duktig han blivit på en vecka

Den här rackarn SKA han måla klart idag, kul att få se hur det slutar.

Skönt att han har en ventil, ett sätt att få uttrycka sig, bearbeta spänningar och tankar på.

Lite jobbigt för honom när han är sjuk (äter antibiotika för hals) och INTE få träna.

Han är så jäkla van att aktivera kroppen och hjärnan. Ta ut sig, bli trött.

Lite orolig för SM, han är inte i toppform, det är snart (typ två veckor) han får INTE träna nu. Livsfarligt för hjärtat.

Jag personligen tycker att han ska hoppa av allt. Vänta. Komma i toppform, och göra det nästa år.

Men det vill inte La-la

En lång söndagspromenad längst vattnet..

Hundar och barn.

För slaskigt att dra vagn. Så det blev Cargo istället!!

Vi rastar valpar

Vi avslutade promenaden med Italiens helt underbar middag på kvarterskrogen inne i centrum

tristan och hans kompisar ville stanna hemma.

Älskar huset fullt av barn!

En liten kram

Louie ville INTE släppa…

Kramen slutar i att Drago råkar välta Babba med sitt huvud. Bäbistårar och en förvånad stackars hund

Nu mina allvetande hundägareproffs.

Bägge hundarna äter veterinärens torrfoder för känsliga magar.

EFTER att jag slutade med rawfood så har Drago börjat håra MASSOR. Pälsen är mattare och han fäller

MÅSTE vara maten. Han tappade inte ett hårstrå tidigare??

VILKET MÄRKE på rawfood rekommenderar du, och hur beställer man hem det i Stockholmsområdet. Jag vet att ni skrivit tidigare, men kommer inte ihåg under vilka inlägg.

Vad har jag för argument när veterinären gnäller på mig. Hjälp mig med info och tips hehe

Jag måste lov att säga, jag märker skillnad, till det sämre. Magkänslan säger att rawfood är bra. Men hur gör man med tänderna då? Måste bli beläggningar när maten är så mjuk?

Ps!!! Idag har Laila PREMIÄR för sin nya härliga realityshow.

Glöm inte titta! Det kan ni göra HÄR!

Jag blir helt kär i Lailas gris! Hehe har en liten svaghet för grisar

Kär i Laila med! Hon är lite av en superwoman. Tuff, business, rolig! Läcker och schysst! (Snygg oxå)

Missa inte!

Undrar om hon har kvar grisen. Jag måste in och se först programmet, eller texta Laila och fråga (så fort vi har rast)

Frukost på tåget och genomgång av manus❤️

Vi syns senare

 1. Det är fällperiod nu för dom flesta hundar. Höst och vår är dom största fällperioderna. Kanske hans penicillinkur gör att han fäller lite extra också.

 2. Innan du går över till färskfoder igen,så testa ett bra torrfoder utan spannmål. Många hundar med känsliga magar mår bättre på det, då hundar är köttätare och magarna inte gjorda för att smälta spannmål. Sedan kan det även vara helt naturligt med en fällning nu frampå vårkanten. Även korthåriga hundar kan fälla kopiösa mängder.

 3. Fälltider, ge en bra laxolja på maten och som ovan☝skriver, antibiotikan gör nog sitt för hud o päls oxå tyvärr.
  Köp ett spannmålsfritt torrfoder istället, typ Acana.
  Dyrt som skrutt men bra grejer

 4. Att Drago fäller nu behöver ju inte bero på byte av mat.. Dags att byta vinter mot sommarpäls..trots att han är en korthårig hund…

 5. Har ni inte Drago kopplad när ni är ute och går? Det är lag på det samt att ni kan ju möta nån med hundskräck lite respektlöst mot andra

  1. Varför skulle jag inte haft det? Va är det för märkliga frågor? Köp ett förstoringsglas och studera bilderna lite bättre.

  2. Det är inte lag på det. Det är krav på kontroll av hunden ja, men har man pli på hunden så kan man ha ett ”osynligt” koppel. Det är hårdare krav om ngr veckor i skog pga djuren där men nej- ingen lag på ett fysiskt koppel.

 6. Hej! Vi har provat oss igenom det mesta i hundfoder men inget funkade. Håravfall, svamp i tassar och öronproblem.. Det slutade med att vi numera ger vår hund råa kycklinklubbor. En på morgonen och en på kvällen. Detta har varit det absolut bästa för vår hund. Bajsar bara en gång om dagen, inga besvär alls, jättefin päls. Ni som läser kanske tänker kycklingben, farligt! Men det gäller bara om det är tillagat, ej rått. Men dock är det lite meckigt att hantera.. Brukar ha i frysen och sen tina det i micron. Rawfood låter jättebra, enklare att hantera. Komplettera med märgben så rensar det och löser beläggningar på tänderna! Lycka till! /Helena

 7. Hej Magdalena.

  Jag har haft hundar hela mitt 48 åriga liv -siberian husky och diverse kortpälsade småhundar. Och Alla mina har börjat fälla vinterpälsen den här tiden (ibland tidigare än så) så du kan vara lugn, det är helt normalt och beror säkerligen inte på fodret.

  Däremot kan Drago börja fälla extra av stressen det innebär för honom med nytt hem och miljö och sjukdom…
  Bara chilla gunilla och borsta varje dag så blir det snart bra.

 8. Jag har 2 schäfrar och ger både torrfoder och färskfoder. Varierar lite men det kan bli 2 dagar färsk och 2 dagar torr.t.ex. Försöker också ge någon sorts tugg i alla fall varannan dag för tuggbehovet.
  Färska märgben, torkade oxstrupar eller annat.

  Viktigt med färskfordet är ju hygienen. Jag har alltid haft samma hygientänk kring det som med rå kyckling och har inte fått dåliga hundar eller människor. 🙂

  Emmzo har både olika sorters färskfoder och hundtugg. Längst ner på deras sida finns återförsäljare:
  http://emmzo.se.sitebuilder.loopia.com/

 9. Jag vet inget om mat, men vår hund hade tandsten och det slutade med att han fick dra fem tänder 🙁 han hade inte verkat ha ont utan åt mat och gnagade på ben som vanligt. Veterinären sa att man bör borta tänderna ca en ggr/vecka för att ta bort ev beläggning så det inte hinner bildas tandsten. Kan använda en vanlig mjuk tandborste och om man vill ha klorhexidin på som är bakteriedödande.

 10. Hejhej!
  Tack för toppenblogg!
  Vi har och testat oss fram med all möjlig hundmat. Men upptäckte sedan att det är alla olika hundtuggben som skapar magkaos. Även dom som är mjuka som sägs motverka tandsten, i vårt fall.
  Jag tänker om era hundar är dåliga i magen trots bra mat.
  Allt gott!

 11. Vår hund äter raw av märket Vom, köper det i butik, Arken Zoo. Hon håller vikten bättre och är jättefin i pälsen. För att hålla tänderna i trim får hon torkade grisöron att tugga på. De fungerar toppen eftersom de är lite sega och hon får tugga och dra, blir lite som både tandborste och tandtråd
  Annars får du börja borsta tänderna på hundarna, efter fyra års ålder börjar tandsten komma så håll koll och var proaktiv! De flesta djurförsäkringar täcker INTE kostnader för tandvård orsakat av tandsten!

  1. Kanske ska tillägga oxå eftersom det finns många som inte vet, använd ALDRIG tandkräm för människor till hundar! Xylitol som finns i vår tandkräm är livsfarligt för hundar!

 12. Hej ! Maggan
  Tack för en toppen blogg kör samma foder byt inte ett ett tips . De slutar fälla ❤️❤️❤️. Bra att Drago
  Markerar när han inte vill längre . Vår hund putte ner vår dotter i golvet när han inte ville kramas mer. Hunden markerade bara . Dotter blev ledsen men det går ju över !

 13. Angående rawfood rekommenderar jag Vom og Hundemat och om du har frågor ta kontakt med Carl Haglind på Vom og Hundemat som är fantastiskt duktig på foderfrågor. Märkte också enorm skillnad direkt på rawfood och torrfoder.
  Men Carl kan hjälpa dig med vilken sort och alla frågor du har om foder.

 14. Vore intressant att höra veterinärens argument mot färskfoder oxå!
  (jag kan höra min sambos reaktion om vi hade blivit ifrågasatta om det, han kan nämligen tända till och bli rätt tvär i såna lägen ”Ja men då står du för alla kostnader som blir till följd av att vi ger vår hund dåligt foder då?!”
  Har en känsla av att veterinärerna gärna vill att vi ska köpa deras rekommenderade vet.foder så dom tjänar ännu mer pengar på att våra djur blir sjuka… Har man ett foder som dom inte säljer själva men som ens djur mår bra av så borde de ju inte ifrågasätta det, kan man tycka…
  Alla torrfoder, även de ”bättre” märkena och de spannmålsfria får genom tillverkningsprocessen ett för högt GI. Det resulterar i att hundarna går omkring med förhöjda blodsockervärden och det i sin tur skapar ju inflammationer och ohälsa. Detta är inte vida känt och veterinärerna har ingen aning om detta. Fick vetskap om det från en mkt kunnig ”hundmänniska” som jobbat inom hundfoderindustri och haft tävlingshundar hela sitt vuxna liv. Han hade haft en tik som tävlat på elitnivå och hon hade ätit färskt kött och tillskott av omega olja och alger och ALDRIG varit till veterinären under hela sitt liv. Hon slutade tävla vid 11 år och blev 17 år och var frisk ända in till slutet!
  Vill man inte ge färskfoder i alla lägen så är iaf blötfoder av bättre sort ett bättre alternativ än torrfoder…

 15. Taste of the wild! Pacific ger jag mina! (Fransk mastiff & golden) dom är 6& 10 år har gett i 5 år detta foder!! Funkar för dom! Bra magar & fina i pälsen!! Inte mkt fällning!! Ett spannmålsfritt foder…ect.. jättenöjd!!
  Googla fodret:) du är bäst❤️

 16. Veterinären har säkert ett avtal med foderleverantören. Ge ett fryst färskfoder utan kyckling då det kan vara bakterier och allergiframkallande. Köp sedan frysta ben i djuraffären eller revben el dylikt på Ica och ge ibland Om du inte känner en jägare. Dock aldrig bärande ben då de kan bli vassa. Vår hund mår jättebra och är stoor med stor bröstkorg han har inte vart sjuk sedan vi började med det. Sen vilken sort det får du känna själv. Alla hundmänniskor tycker alltid olika så man får gå på sin magkänsla! Varma hälsningar Elin.

 17. Det är som för människor, det blir ingen beläggning på tänderna om man äter spannmålsfritt. Just nu har animail kampanj på 12 kg VOM, som är fryst färskfoder.

 18. Veterinärerna är mer eller mindre köpta av torrfodertillverkarna. Det säger sig självt att hundar mår bättre av att äta färskfoder, inte fan åt de torra pulor i det vilda?
  Att de inte får ‘jobba’ med tänderna är ett tamt argument, det är inte direkt tuggmotstånd i torrfoder.
  Ge dem ett märgben nån gång ibland, eller Dentastix så får de tugga lite.
  Jag rekommenderar att du pratar med Berit på Hälsofoderbutiken Tel 0709780978. Det hon inte vet om hundar och deras mat är inte värt att veta.
  Hon är dessutom en sån som alltid sätter hundens bästa främst, om ni inte har möjlighet att handla hos henne rekommenderar hon ett foder som ni kan beställa hem.
  Jag har haft Grand Danois i många år, de är kända för att ha känsliga magar. Min förra grandis blev 10 år (snittåldern är 6,5…..) och han var storväxt. Han mådde alldeles utmärkt med färskfoder.
  Min nuvarande tog jag över från Hundstallet i vuxen ålder. Han var 4 år när han kom hit för ett år sen och var matt i pälsen och halt pga sin osteochondros och artros, dessutom hade han stressmage pga vistelsen på Hundstallet och hade rännskita hela tiden. Vi hade fått med oss nåt torrfoder för känsliga magar från Royal Canin, men efter en vecka bytte jag ut det mot färskfoder.
  Han är jättefin och glansig i pälsen nu och han har inte varit halt (peppar peppar…) sedan dess.
  Hoppas det löser (hehe) sig med magarna.
  Klappa vovvarna och sköt om er!

 19. Veterinären är anti rawfood för dom vill bara sälja sitt foder och tjäna pengar! Märker också stooor skillnad på mina hundar om jag ger annat än rawfood… köp färska märgben och ge för gnagandet är tips jag fått

 20. Hej! Våran hund fäller också, tror att det är vinterpälsen som släpper nu. Kanske är så med Dragon med?
  Kram! Elin

 21. Mush, alla dagar i veckan.
  Finns lådor med 10kg rek.pris 479:-
  Broskben är super för tänderna t.ex nötnacke, svans, kycklinghals, kycklingvinge osv..

 22. Har två frallor och kör (torrfoder) Standart Mild på dem då franska bulldoggar ofta har känsliga magar. Hos svensktillverkade Standart får man också konsultråd kring hundens problem (känslig mage, hud etc) och foder. Är jättenöjd.

  http://www.standart.se

 23. Vom färskfoder!!
  Ger jag min hund, Lax och nöt. Rent kött inget spannmål. Super!
  Sen får hon märgben, vanliga tuggben och sen får hon tugga på pinnar
  Jag skrapar bort hennes beläggningar själv då och då och håller rent.

 24. Min hund som är en ”stallhund” älskar att gnaga på stora morötter tror det funkar, gnaga på pinnar och ben funkar nog också. Hundar är väl som oss människor ju mindre skit i maten ju bättre mående.

 25. Kolla in standards produkter..
  Deras foder mild är bra för magar och deras kosttillskott är super!! B-vita/päls är toppen, det gör då så att mina inte fäller och är fina i pälsen (Har collie)

 26. Håll inte på att byta foder för ofta bara om du har hundar som har känsliga magar. En del hundar kan bli väldigt dåliga i magen av foderbyte. Då får man ge 50/50 under en period. VOM färskfoder är bra. Mindre avföring när man ger färskfoder. Dock glömmer jag ofta att ta fram dessa ur frysen så nu kör jag torrfoder hela tiden.

 27. Testa ett bra spannmålfritt torrfoder istället med hög proteinhalt, så blir det så likt färskfoder du kan komma men der blir mer skonsamt för känsliga magar och det innehåller även oljor och andra näringsämnen som färskfoder saknar! Jag rekommenderar Acana eller Origien

 28. Hej,

  Har en gul labbe och jäklar vad han fäller nu. Köpt en kanonborste som används flitigt. Vår hund har aldrig vräkt i sig torrfoder och tyckte nog det var jäkligt tråkigt. Vi gick över till fryst färskfoder finska Mush och det är super. Fin i pälsen, perfekt vikt, fint bajs och luktar gott. Fick hjälp på Vinsta zoo med mängd mat. Han älskar sin Mush

 29. Hej!!

  Är skeptisk till rawfood pga bakterierna men kan varmt tipsa om Orijen adult. Har funkat även för känslig vovve för oss och är ett bra alternativ till rå mat, mkt hög kötthalt , inga spannmål och välkomponerat på alla vis. Prova!
  Man får testa sig fram lite med känsliga hundar men ge varje foder nån vecka innan utvärdering
  så de hinner vänja sig åtminstone lite. De flesta förändringar i foder kan skapa en liten reaktion.. speciellt för de känsliga individerna. Men som sagt rekommenderar jag verkligen att testa Orijen!
  Hoppas det ordnar sig ❤ kram

 30. Vom og hundemat funkar många hundar på. Deras Active serie är ett helfoder vilket innebär att du inte behöver tillsätta något mer i maten. Veterinärer är otroligt okunniga på foder och har sammarbeten med Royal canin, specific, hills osv och kommer aldrig förespråka något annat. Hundar som äter torrfoder får snarare mer beläggningar på tänderna än vad de som äter färskfoder får. Tänk dig att tugga knäckebröd hur det fastnar i tänderna. Vargarna äter kött och inte torrfoder och har schyssta tänder livet ut. Angående bakterier i färskfoder, de säljs som livsmedel eftersom vi människor ska hantera maten. När människor ska hantera rått kött så är det väldigt strikta kontroller på maten. Det man kan tänka på är om man behandlar sin hund med antibiotika att inte ge ett färskfoder under behandlingstiden som innehåller kyckling så det inte utvecklas multiresistens. Ger du tex vom og hundemat active som innerhåller kyckling och hundarna går på antibiotika så ge deras taste serie under tiden istället med lamm eller nöt. Vetzoo.se säljer vom og hundemat som man kan få hemlevererat, annars finns alla återförsäljare på vom og hundemats hemsida. Från att skita 4-5 gånger om dagen med torrfoder till 1-2 gånger om dagen med färskfoder och betyderligt mindre mängd!

 31. Nordic spannmålsfritt. Fungerar jättebra för känslig mage.Har också en stor hund med känslig mage. Rottweiler.Han mår jättebra nu sen vi bytte från torr foder. Kombinerar med acana lamm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..