Tonåringar, gala, saknad och födelsedagar

Stressig, högljud och sur morgon. Tre ”håll käften” fick ryggtavlan innan morgonkaffet. Slipmaskinerna skriker, och det hänger prylar överallt.

Jag går tyvärr ner på samma nivå som killarna ibland. Jag ruttnar! -”JAG SÄGER UPP MIG! Motherfuckers!! Håll klaffen själva!!! SKA AAAAALDRIG MER VARA SCHYSST OCH FÖRSÖKA VÄCKA ER!!! AAAAAAALDRIG

Morgnarna kan vara känsliga för mig. jag är lättprovocerad när jag är trött, och SPECIELLT om jag känner mig sårad. Jag blir sårad långt ner i själasroten när jag bara blir bemött med sura miner

Jag vet att det är hormoner och tonårs’trötthet. Jag var likadan när jag var mellan 13-18

Men när man känner att man kliver upp, ställer fram frukost, sätter på kaffe, letar strumpor och håller koll på klocka. Väcker tålmodigt för den 17 gången. Då känner jag mig/BLIR JAG SOM en barnslig ledsen 12-åring.

”Skit i det, låt dem gå upp själva” tänkte d precis kommentera

Nej, för då går de inte upp, och konsekvensen blir frånvaro, sen ankomst och arga mail från skola mm istället

.

Premiär!!! Detta lilla troll! Louie och Drago är på min love-list, resten är på min shitlist, fram tills lunch iallafall.

Charlie var oxå trött och hängig i morse, ville vara hemma och sova. Han hade somnat på en bänk och i biblioteket igår.

Antar att dygnsrytmen förändras lite när man varit hemma sjuk i över en vecka?

.

Smet upp och skrev in familjen hos husläkaren. Måste boka en sevice-check på den lilla farbrorn.

Smal, grå, äter dåligt, ont i knän och ont i leder. MÅSTE kolla synen oxå

NEJ, det är inte slipdammet, det har vi försäkrat om att ingen mår dåligt av. Vi har sugar och det är väl avskärmat från boarean. Det är inte heller radon. Det är antagligen för att det är vinter, sjukdomstider, omställning och aningens kalla golv

Jag har köpt massor av kosttillskott och vitaminer. Ska börja trycka i honom mängder fett och andra nyttigheter nu.(han följer sin kurva)

.

Riktig god nyttigmacka faktiskt!! Annars tycker jag att ALLT nyttigt är ÄCKLIGT

Smet in och tog en kaffe i centrum.

Ligger kvar på mina 63 kilo….

Alla som säger att en sopp-start-kick är en quickfix har FEL (tycker jag) Det är HELT upp till dig själv, och hur du lägger om din kost efter en sopputrensning.

Jag undviker vit bröd, pasta och alkohol. Helt ok faktiskt!

.

Drago har piggnat till sig. Hostan är fortfarande fruktansvärd. Fast allmäntillståndet är MYCKET bättre.

FILM:

https://tsbassetsprod.blob.core.windows.net/011/2018/02/img_4715.mov

.

Bär runt på leksaker och busar med Louie. Man märker att det spritter i kroppen av energi. Han VILL sträcka på sig. MEN springer han, har han svårt att andas.

Försöker tvinga honom att ta det lugnt. Men det är svårt

Tantvarning?

När man njuter av sina nya ”Ballykängor” och suckar över att det inte fanns med halkbroddar haha

När man köpte en större och fotriktig storlek, för att få plats med raggisar

.

Morgon fyller Isak 23år uppe i himlen och Louie fyller två här i jordelivet.

Bägge ska hyllas. Isaks liv ska firas, och vi ska tacka för de åren vi fick honom till låns

Louie ska vi fira, för att han har livet framförsig.

En kluven dag. Sorg, saknad och påminnelsen om innebörden i orden, ALDRIG mer.

Samtidigt som vi lyfter upp vårt lilla älskade förödelse-yrväder, mirakel på en guldpedistal och tackar universum för att vi fick just honom.

.

Nu mina vänner ska jag göra mig iordning för jobbets stora FÖRMÅNSTAGARGALA ikväll.

Genrepet börjar kl 15..

Manus och fix, sminkar mig själv, så jag kan stanna kvar hemma en extra timma.

.

Kramar, och please skit i att förfasa er om hur jag hänger ut mina barn eller beter mig omoget under morgonkvisten. Kommer inte ha tid att läsa några kommentarer under dagen ändå, så ni kommer gnälla till döva öron. (Måste ju jobbakan ju inte hänga på nätet hela dagarna)

PUSS!! och kram❤️

  1. Det stämmer inte alls, radon ger långsiktiga hälsoeffekter pga. radondöttrarnas påverkan i lungorna. Hoppas att du menar väl men din kommentar uppfattas som ”skrämsel”. Däremot är det alltid bra att kontrollera förekomst av radon i de hus som löper störst risk, dvs. främst 50-60-tals hus för att kunna sätta in åtgärder (ventilation för det mesta), eller i områden med hög förekomst av markradon. Mvh Sara (bygg- och miljökonsult)

    1. Nej det kanske hon inte blir, men tyckte det var en så onödig kommentar (och felaktig!!!) och någon annan kanske tar åt sig och blir rädd. Är väl jobbskadad men radon klingar väldigt negativt för många så därför skrev jag min kommentar. Trevlig kväll!

  2. Man får INTE symptom för radon på några veckor! Punkt! Ingen behöver skrämmas upp här inne… är det radon tar det låååång tid innan symptom märks

 1. Hahaha, du är för rolig!
  Håller med dig, skiter man i att väcka dom så sover dom halva dagen, det uppskattas ju av skolan, not!
  Mina är också till salu emellanåt, tom bortskänkes:)
  Hoppas du får en fin dag, skönt att Drago mår bättre.
  <3<3<3<3<3

  1. Haha jag läste ”sopor”… satt och tänkte en stund över vilka sopor Maggan brukar äta samt hur du visste att hon äter sopor?! 🙂 dog av skratt när jag insåg att jag läste helt fel! Vet inte vem det säger mest om, att jag TRODDE Maggan käkar sopor eller att jag TÄNKTE att hon åt sopor…. förlåt men behövde bara dela med mig när det blev så knäppt… hahaha det gjorde min dag!

 2. Tack!
  Du beskrev min morgon och mina älskade tonårskillar som jag blir lika arg/frustrerad/irriterad på och jag kände så igen mig i dig, jag blir lika dan, trots att jag har 7 barn, tonåringar är speciella och en speciell tid.
  Och håller helt med, får jag inte upp dem och i iväg dem, nej då blir de kvar i sängen, så lätt att säga låt de ta eget ansvar, alltid lätt att säga hur andra ska göra men en annan sak irl.
  Ha en fortsatt bra dag❤️

  1. Eget ansvar handlar kanske om att komma försent till skolan, få försvara sig, och få skäll.
   Göra om göra rätt i morgon.
   Har själv gjort så och det blev fart på tonåringarna varje morgon kan jag säga.
   Men när dom vet att hoten om att inte bli väckta inte är allvarligt menat, så fungerar det inte.
   Och förlåt om jag låter pretto, men ett ”håll käften” till mig som mamma, finns inte.
   Jag säger inte håll käften till dom så varför ska dom säga det till mig? Eller till annan vuxen för den delen, det handlar om respekt. Ingår i uppfostran. Anser jag.

   1. Håller fullständigt med, min dotter har ALDRIG sagt håll käften till oss. Helt obegripligt att en förälder accepterar sånt. Uppfostran och respekt existerar snart inte.

   2. Vet att en av grabbarna har adhd. Kanske inte han som sagt håll käften nu men om det är det. Så tycker jag ingen ska stå och hytta med fingret. Läs på då istället om adhd. Har själv en son med den diagnosen och blir kallad den ena och det andra när han inte äter medicin.

    1. Lärarna har inte tid att läxa upp var och varannan unge. Man får ev. Ett sms med skolfrånvaro. Det är så lätt att säga gör si gör så. Alla barn är olika det som funkar för den ena funkar kanske inte för den andra. Konsekvenstänk får man inte förräns 20+.

 3. Du är fantastisk och jagr lika fantastisk jag trots mitt gormande på mornarna. Imorse ville jag hoppa ut genom fönstret och när vagnhelvetet inte fick plats på bussen grinade jag. Tjoho! Man gör så gott man kan. Älskar våra barn så det värker i bröstet….det kan ingen säga nåt om.
  Det är SÅ skönt att läsa din blogg, hos dig slipper man perfekta frukostbilder som endast skapar ångest. Jag orkar inte se sånt. Låtsasfasader som ingen människa blir lycklig av. Vi behöver såna som dig! Och mig Och många andra! Kram!

 4. Jag tycker att du är befriande ärlig och alldeles alldeles fantastisk! Hoppas att du tar dig igenom morgondagen trots den offentliga förlusten.
  Kram på dig!

 5. Min son är bedrövligt smal men har fått de bästa matschemat till honom och han har gått upp 1,6 kg på 10 dagar. De va så illa så han fick träningsförbud 🙁 Vill du så kan jag skicka över det till dig?!

   1. Tryck på mitt namn så ramlar du in på min blogg..
    Har fått allt från en specialist..
    ska försöka skriva allt & hur min sons schema ser ut exakt i morgon.

 6. Motherfuckers Jag går oxå ner på tonåringarnas nivå, när de väl har retat upp mig.. Vem orkar vara mogen förnuftig och vuxen innan solen gått upp. Jag tycker skoldagen borde starta lite senare under tonåringsperioden. Kram bästa Maggan

 7. Vill bara berätta att jag också haft en skitmorgon. Fick en kram av en snäll kollega och nu känns det bättre. Tack för att du alltid är äkta. Tack för att du orkar dela med dig. Du verkar ha en riktigt jobbig period och jag hoppas det blir bättre snart. Stor kram till dig!

 8. Hallå Maggan!
  Jag tycker inte du hänger ut dina barn för jag tror varenda föräldrar känner igen sig i det du beskriver som tonårsföräldrar tjat och gnat om allt inget är bra man är dum i huvudet fattar ingenting osv.

  Känner även igen det här med maten och äter dåligt det är så med mitt barnbarn han blir 7 år i år
  allt är äckligt maten på fritis och maten hemma det enda som är gott är fika, glass, och godis,tror det är en period dom kommer in i vill minnas att det var lika med mina barn när dom var små.
  Hoppas du får en underbar dag för det tänker jag ha 🙂
  En bamse kram till dig som förgyller mina dagar med din blogg

 9. Är preeeeciiiis likadan… mina pojkar blir 15 och 13 i år och är sååå dryga, sura testasteron monster, otacksamma och jag har skit morgonhumör och värsta jag vet är surande. Går verkligen hand i hand det där. Igenkänningsfaktorn är hög när jag läser din blogg!
  Kör på och skickar starkände energier till dig kram

 10. Men kära nån. sån otur ni har med hundarna ! Hoppas dom mår bättre nu. Själv har jag haft hundar i hela mitt vuxenliv nästan. Dom har varit friska och bara varit hos veterinärer vif vaccinationer . Kanske hade vi tur med dom.
  Kram

 11. säger det igen… älskar din blogg…. den är ärlig o på riktigt! Tack!

  En annan fråga, Verinica Virta toppen, hur är de i storlekarna?

  Kram

 12. Är nyfiken på hur du ser på att bära BH eller inte. Tror du har skipat den på endel bilder?
  Själv avskyr jag BH, det skaver och är allmänt oskönt.
  Men får man inte hängisar utan BH?

 13. Min 18-åring fräser – Är det korsförhör igen??? Då har jag ställt EN fråga……
  Mina mungipor åker genast ner i källaren och jag fräser och ibland drämmer igen dörren.
  Förra lördagen drämde jag en tallrik i diskbänken av ilska och trampade sen på en flis som jag tog bort hos läkaren igår…Jaja, hormoner hos klimakteriekärring och hos tonåring så är livet just nu och idag har jag ont i foten 😉
  Kram på dig.

 14. Du är bäst! Att någon berättar hur livet ser ut, utan filter å fint med piff! Att det sen finns de som ens orkar engagera sig i att klandrar… jisses! Du berättar bara hur livet är rätt och slätt! Ändra aldrig på det, det är därför jag läser dig! Hoppas ni får en bättre morgon imorgon.

 15. Är också en ”ragata/tjurig 3 åring” vissa morgnar med otacksamma tonårsbarn. Ett jävla skit rent ut sagt men som väl är så vänder det igen 🙂 Vi är ju inte mer än människor!
  You rock!!!

 16. Vad skön du är, men tycker tonåringarna får ta sitt ansvar att komma upp. Hur många har nån hemma den tiden på morgonen? De flesta föräldrarna är väl gått till jobbet? De har det bra dina grabbar

 17. Amen to that! Ibland blir man _så jävla trött_ på ljudet av sin egen röst men inte gör ungarna som man säger ändå?! Min dotter ”bara en stund till”… Du är sex år, du kan inte klockan ens, jag har bett dig vänligt i TJUGO MINUTER – UPP!!! Och då blir hon arg?? Eh… Va?
  Kram till dig och tack för en befriande fuck you blogg med skit och kärlek och allt annat som hör livet till! Hoppas du får en fin dag imorgon.

 18. Jag tror att jag har hamnat helt snett i spam-filtret nu, inte en kommentar jag skriver fastnar. Provar igen bara för att, skriver blaj och ser om det funkar.

 19. Tack och lov för att du är så mänsklig! Varje normal förälder får ett bryt på barnet/barnen ibland. Vissa dar är sonen i farozonen att bli såld på Blocket…
  Fortsätt skriva som ditt liv är – på riktigt – det är ju därför jag läser din blogg.
  Mina tankar är med dig och din familj de här dagarna när sorg och glädje mixas.

 20. Själv smet jag hemifrån i söndags. Sur man och uppkäftiga tonåringar… blä!!! Åkte till en kompis o drack kaffe, betydligt trevligare!

 21. Haha älskar när du delar med dig. Jag känner igen mig så . Folk ska alltid komma mes tillrättavisningar . Som om de aldrig säger nåt dumt , svär och fräser ….larvigt. Älskar din blogg, skrattar så jag kiknar ibland . Puss på er!!

 22. Prova att göra en Shake av vaniljyoughurt, vispgrädde, äggula, valfri smaksättning av frukt, bär, kakao och socker, ev lite mjölk om det blir för tjockflytande. Riktig kaloribomb som brukar gå hem hos dom flesta

 23. Tror vi alla mammor känner igen oss. Är Wi-fi viktigt för dem? Jag ”straffar”/ mutar mina med wi-fit. Jag byter lösenord eller tar med det till jobbet så länge de inte håller våra överenskommelser. De gör allt jag ber dem om…hehe…

 24. Hej
  Ett tips ang Charlie! Min dotter hade exakt
  likadana symptom…helt otippat var det celiaki dvs glutenintolerans! Men hoppas att
  det går bra! Kram & tack för en fantastisk blogg

 25. Det där med att inte gå upp i vikt och vara trög i maten. Det är ju så, att såhär små , har de diffust ont och har haft det så länge de kan minnas, så blir det med tiden något normalt som man inte kan sätta fingret på som barn. Man liksom tror det ska vara så.Det tog lång tid innan vår flicka sade något. Så det är jättebra att du är på – för du är ju hans advokat.Gluten finns men oxå veteallergi som egentligen inte alls visar sig på prover utan kan finnas där ändå. ska man vara säker då – så är det 6 månader totalt vetefritt som gäller och sedan försöka föra tillbaka och se vad som händer,så har man förklarat för mig.Vi vet att det inte är celiaki, och troligen inte veteallergi heller. Men en mage som inte är ok- och det är jobbigt värre, att inte veta…Särskilt om man fått många antiboitikakurer så sätter det sig gärna i magen och tarm- och magslemhinnan….

 26. Mutor och Straff is the shit!
  Och man FÅR gnälla över sina barn, så länge dom vet om att dom är älskade, och det är jag heeeelt övertygad om att dina barn vet om att dom är. Kram! ❤️❤️❤️

 27. Tack Magdalena och alla som skrivit insändare. Jag fick mig ett gott skratt. Igenkänningsfaktorn är hög kan jag säga.
  Tack för att du Magdalena (och insändarna sålkart) inte censurerar! Detta är livet!
  Älskar din blogg som är så ärlig! Du är en kanonmamma Maggan!

 28. Här är en till som har haft en riktig skitdag! 10 årig son som är (hoppas jag) hormonell och helt omöjlig att fp bukt med, ingenting är bra nog och alla har det bättre än han. Sen började vår lilla valp kräkas. Bilen dog på väg till dagmamma, bil nr 2 hade stendött batteri.. startkablar mm och kom till jobbet kl 12. Dax att hämta barn på em= bilen startar inte igen. Fixa skjuts hämta barn och börja bråka med sonen igen ☹️ Känner mig som en urvriden trasa men en ny dag och nya möjligheter imorgon

 29. Omatällningar tar alltid hårdare än man tror. Behöver inte vara dåliga omställningar för att det ska sina i kraften. Den kommer tillbaka ❤ang vitaminer för barn så är blutsaft är ett hett tips! Och ”dunderpulver” från holistics. Men mest bara vänta på att omställningen fått smälta in. Kram och krya

 30. Jag kan säga såhär. Jag har en som är 18 och en som är 15 och man är en matlagerska, tjatkärring och chafför till sina barn. Inget annat! Om man frågar nåt är man ”dryyyg”…å ”lägg av”. De bor växelvis hos sin pappa och när de är där så är det enda sättet att få kontakt är via snapchat. Ringer man så har de inte tid att prata och sms besvaras inte. Själv blir de dock tokiga om jag inte svarar på sms eller i telefon direkt. Då kan man ha fått 10 sms på jobbet. Min 15 åring kan vakna sur utan nån anledning alls och sen är hon det resten av dagen. Tonåren är inte kul och på nåt sätt så måste vi mammor få fräsa ifrån ibland också. Visa att vi också kan bli less. Vi blir arga, ledsna och känner oss ouppskattade. Vi är inga robotar som passar upp.
  Ville bara säga kram till dig. Du är en supermamma trots att du fräser ifrån.

 31. Hej Magdalena.
  Vill bara säga att jag tycker att du är helt jäkla bäst.
  Du bjuder på delar av ditt liv på ett skönt sätt. Har följt dig i flera år. Önskar dig en härlig dag.
  Kram Alexandra, från ett kallt och soligt Halmstad.

 32. Omg ! Du anar inte hur skönt det var att läsa om dina trötta tonåringar! Har precis likadant o ALLA ger tips : låt dom gå upp själv, de måste ta ansvar blabla. Men DET funkar inte just nu ! Jag gör som dig o väcker, först lite snällt o gulligt : vakna nu lilla gubben ..för att 15 min stå o skrika : mengåuppdåförihelvet!!! så glad att jag ej är ensam om detta !
  Tack för din blogg

 33. Du är bara så BÄST. TACK för att du delar med dig av din vardag, man känner sig lite mindre ensam mitt i så många strålande instagramuppdateringar. INGET fel med det, men ibland är det skönt att höra att nan inte är ensam Har också haft en j*vla skitdag idag där i princip allt gått åt helvete. Älskar dig Maggan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..