Utsikt och kontoret hemma

Utsikten när jag vaknar, fridfullt och tyst.

.

.

Alla barnen är i skolorna. Jobbar hemifrån idag.,.

.

Skotta uppfart och fixa med papper

Vardagsrummet är förhoppningsvis färdigt på onsdag. Cant wait. Ska bli så befriande att slippa slipdamm , fläktar och plast.

Sitter och googlar Attefallshus. Skulle vilja ha ett ordentligt och större kontor på tomten. Behöver man bygglov? Har du någon modell eller företag du (om du byggt) är nöjd med?

 1. Vacker utsida på tomten ni har perfekt att låta barnen vara ute på sommaren och leka och bada. Underbara utekvällar och grilla .
  Attefallshus är bra man får bygga upp till 25 kvm utan bygglov men måste anmäla det till kommunen .

 2. Hej Magdalena!
  Om du skall bygga Attefallshus så vänta till nästa år. Under 2018 skall beslut tagas om man får bygga 5 kvm större än idag. Jag läste att det i så fall kommer att gälla från 2019
  Ha en bra dag
  Hälsar Helen

 3. Glöm inte att bygga ihop det med villan på nåt sätt (typ underjordisk gång el nåt ) hade själv blivit tokig på allt spring emellan i kylan när man glömt; laddaren..läsglasögonen..räkningen på köksbordet..stänga av kaffebryggaren…koftan..osv. osv.

 4. Hej.Sök på KEO-stugan.Vi har en sådan på vår gård.Bygglov behövdes inte för oss iallafall.Men det är ju bäst att kolla. Pris för vår stuga 275000 men det är beroende på tillval osv.Lycka till

 5. Kan rekommendera ARVID, attefall från Byggmax (eller Skånska Byggvaror) Supernöjda, fungerar som gäststuga/kontor och känns som ett extra uterum med de stora fönsterpartierna.

 6. Har ni redan nåt litet hus på tomten? Om så är fallet, kanske ett litet kontor ryms där eller så blir det nog finast om ni bygger ett till hus i samma stil som det befintliga.

  1. Men då måste man ju få sin uppgifter om adress och telefonummer hemliga. Det kan ju inte ligga öppet på nätet. Erat hyssjande om vilken kommun det är här i kommentarsfältet är ju bara patetiskt

    1. Ja precis, knäppt. Jag skulle bara kolla om det var hemligt som det är så hemligt på bloggen. Men det är bara här i kommentarsfältet som det är hemligt. Eran tystnad kommer säkert stoppa alla stalkers, or not

  1. Min sambo är och hälsar på sin bror i Skåne, som just fått en livshotande hjärnblödning. Han tycker jag är fin!! Han älskar mig i mjukisar
   Kram och önskar dig en fin kväll..

   1. Åneeej!!! En till???
    Och du som skrev att du visste att nåt skulle hända för allt var för bra… Scary…
    Men nu så. Nu har du fått din del. Dina nästa 40 år kommer att bli en räkmacka.

 7. Man måste alltid söka bygglov om du bygger en tillbyggnad på tomten som är större än 15m2. Det nya är att du nu får bygga 25m2 med ett förenklat bygglov, som är en enklare ansökan och går fortare att få svar på från kommunen. Det man ska tänka på att den sammanlagda arena på alla tillbyggnaden på tomten idag max får uppgå till max 40m2. Man kanske har ett förråd eller liknande sedan tidigare på tomten. Hos kommunen/ byggnadskontoret kan du får svar på dina frågor. Kan Ibland vara svåra att få kontakt med. Du kan även googla på förenklat bygglov så får du veta riktlinjerna för vad som gäller.
  Lycka till. Mvh Christina

 8. Attefallshus får max vara 4 meter högt & max 25 kvm.
  Byggnadslov behövs inte men du måste göra en anmälan till byggnadsnämnden & få ett startbesked 🙂
  Du får sätta upp flera attefallshus men inte närmre än 4,5 meter från grannes tomt. Då krävs även deras godkännande. ( vi satte upp 4 meter ifrån & fick riva allt pga deras jävla pipande ) Deras ”häck” fick ej solljus

 9. Hej Magdalena,

  Mitt namn är Michell Elbe och jag är med och driver Attefallscompagniet – Sveriges största leverantör av nyckelfärdiga Attefallshus.

  Vi erbjuder skräddarsydda helhetslösningar anpassade efter våra kunders önskemål. Vår leveranstid är 2-3 månader, och vi sköter även alla handlingar åt våra kunder.

  På våran hemsida (www.attefallscompagniet.se) kan du se våra modeller. Som jag nämnde innan kan du dock anpassa huset helt efter dina egna behov.

  Vi hjälper dig gärna om du vill gå vidare med ärendet. Du kan nå mig på följande nummer; 08 55 10 88 07

  Med vänliga hälsningar/
  Michell Elbe
  Attefallscompagniet

 10. Attefallshus – du behöver Startbesked från din kommun. Vet ej var du bor men är det inom Sthlm så är det Stadsbyggnadskontoret du vänder dig till och där är det låååååång ärendehantering, I höstas var det ett svarstid inom 10 veckor, så en liten förvarning om det. Kolla också Boverkets hemsida, där finns det bra information, och även Stadsbyggnadskontoret.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..