Hus, middag, hutlösa summor och harmoni

Filip bjussade på middag ikväll . Åhhh vad han är DUKTIG! En riktig fröjd för ögat

Han kan han, min skåning…

Nöjd med sin insats var han oxå haha

”Fredags buffé från charken” kallade han konstverket

.

Charlie har tappat en tand. Hoppas tandfen kommer inatt (får inte glömma att fixa)

.

Louie terroriserar oss alla med skjutvapen och skrik

Film:

.

Louie är ”förödelse” säger Charlie med darrande läppar och gråten i halsen.

-Jag är rädd för honom mamma!

Sten ÄR HEMMA!!!! Åh vad vi saknat honom.

Sten är ingen hund. Sten är en katt. Klättrar på allt. Trots tratten så kommer han åt sin tomma pungpåse. Den är röd och infekterad då han gnager och slickar på den.

Fortfarande dålig i magen.

Den där jävla djurskitförsäkringen täcker inte hans sjukhusvistelse då han var magsjuk i december med.

Ett svineri! Groteskt vad de tar betalt för djurvård.

23 tusen kronor fattigare. Inte några pengar jag med lätthet kan slänga upp på bordet just nu. Det har varit dyrt att flytta.

Faan! 56 tusen kronor har hunden kostat oss sedan i december. Vidriga belopp! Imorgon ska jag köpa munkorg, och hålla honom på en militant kost

.

Jag har plastat in alla mattor ”just in case” och sover i Lance rum med honom (ingen heltäckningsmatta)

Ang barnens rum. Jag har matta i alla rummen. I England hade vi mattor i hela huset. Kan inte minnas att de var äckligt eller blev ohygieniskt. Tvätta dem med en matttvätt. Grejen är väl att köpa billiga ”kontorsmattor” de går att byta ut om det skulle gå riktigt illa…

Sen låter jag ju inte barnen äta mat i rummen. De underlättar ju fläckar och spill.

Kan tillochmed tycks att det känns renare och lättare att hålla efter. Dammet flyger inte runt på samma sätt. De kapslar in sig och ligget still tills man dammsuger.

Mysigt och varmt om rumpis när de leker på golvet

.

Tony kom på middag.

Imorgon kommer Magnus, Karin, och vännerna Lotta och Björn med familj över

ÄLSKAR MITT HUS!! Jag har inte varit så här harmonisk på många år. ”Har verkligen hittat hem”

Trivs, känner mig landad. Vill inte lämna! Vill sitta här i mitt casa och njuta av lugnet.

.

Målat en söndergnagd pall och säng

Tristan är nyklippt

.

Hade en bra dag på jobbet

.

Fridens vänner! Vi syns imorgon. Hoppas du haft en fin fredag

Sov gott, vi syns imorgon

Ps hade en liten rundvandring i huset på min insta-live. Du kan fortfarande kolla på den❤️

  1. Tanken har slagit mig (skoj) groteska summor!! Ett jävla monopol har de…
   5000 för ett ultraljud??? Över 13 för att sova i en bur. Inte meningen att förringa veterinärernas jobb. Men herregud? 56.000 kr för rännskita.
   Dom VET att hundjävlarna betyder mycket. Grrrrrr
   Funderar på att plugga till vetrinär själv. Hade nog varit billigare med studieskulderna än för behandlingen

 1. Tänker på att de allra flesta inte hade haft en chans att hosta upp dom pengarna på sin hund, dom hade förmodligen blivit tvungna att ta bort sin hund…vi hade definitivt inte haft möjlighet att betala den summan…..

  1. Skulle hon ha avlivar Sten för att vissa andra inte har skulle ha råd att göra samma sak för sin hund? Jag är lokalvårdare inte världens mest inkomstbringande yrke MEN gällde det min hund skulle jag tagit ett banklån.

    1. Då hade jag inte haft hund heller. Har man så knapert då skaffar man inte djur. Man måste faktiskt ha i bakhuvudet att det kan bli en kostsam historia när man har djur.

  1. Men var och en måste väl ta ansvar över sitt liv?!
   Man har ju alltid ett val hur man vill leva sitt liv och hur man skapar det. Ska man tänka att alla har det sämre så kan man ju till slut inte äta heller. Projicera inte över ditt liv på andra människor.

   1. Grabben är 17år och han som dom flesta 17 åringar gör kanske inte allt för genomtänkta beslut, där borde väl säljaren gjort sin del och haft åldersgräns på köpare. Maggan verkar inte gråta BLOD över att vara Stena nya ägare .

  1. Nu är ju hunden inom familjen! Så det spelar nog ingen roll vem som står som ägare på hunden.
   Är väl mer logiskt att man ej skaffar hund om man ej har råd att ha den

 2. Hej på dig och TACK för en härlig blogg!

  Jag vill bara ge dig ett tips på en bra uppblåsbar krage till hunden som du kan använda istället för tratten. Har hund själv och efter att tratten inte fungerat googlade jag och hittade en uppblåsbar krage (googla på det så kommer det fram)
  På min hund har den fungerat så bra (haft den vid tre olika tillfällen och han har inte kommit åt att slicka på såren) + att dom inte går in i saker OCH kan äta och dricka med den.
  Kan inte garantera att den fungerar på alla men det kan kanske vara värt att testa

  Ha en fin dag!

  1. Enl.mej är den uppblåsbara inte värt ett rött öre.. Funkade inte alls.. Beror visserligen på vad den ska skydda, men den skyddar inte bakdelen.

 3. Hej o stort grattis till ert nya hem!
  Vi har agria hundförsäkring o betalar 385kr/ mån för vår fyrbenta familjemedlem. Och är supernöjda! Kan jag varmt rekommendera ! Vår valp fick operera ögat och
  det hade blivit enormt dyrt utan denna försäkring..Kort därefter ville jag få henne röntgad då hennes höfter knakade lite, inga problem det iheller då det var inom en 3 mån period- försäkringen hjälpte till med kostnaden igen. Trevlig helg!

 4. Hade jag varit Stens matte så hade jag fixat en sovplats i
  tvättstugan, där kan han få lugn och ro nattetid.
  Tyvärr är det förbjudet med bur som annars vore en ännu
  bättre lösning.

 5. Jag måste vara trög, men vad spelar det för roll att han var magsjuk i December med? Dom kan väl bli magsjuka många ggr i sitt liv? Däremot borde du ju slippa självrisk om han var inne i December. Den ska väl räcka i åtminstone 125 dagar/ sjukperiod? Fattar ingenting….
  Hoppas han kryar på sig snabbt nu iallafall❤️

  1. De flesta försäkringar har ett maxbelopp inom en viss period så antagligen har de med båda vistelserna gått över det maxbeloppet. Sen får det inte hända mer fram till ny avräkningsperiod börjar. Det finns alltid begränsningar.

 6. Lilla Sten. Rackarns vad det är dyrt med djur. Vi lade ut en mindre förmögenhet på vår hund. Han hade problem med immunförsvaret, klåda och utslag. Tyvärr slutade den historien med att vi fick avliva honom endast 5 år gammal . Han var värd varenda krona!

 7. Oj, vilken hutlös summa!! Tyvärr innebär det alltid en högre risk med sjukdomar om man köper en blandras. Alltid viktigt och kolla upp valpens föräldrars och släktingars hälsa för att minska risken att hunden får problem med hälsan. Alla vet att vissa hundraser har mer hälso problem än andra. I nästan alla fall gällande blandraser hälsotestas aldrig föräldradjuren… Bara hoppas att Sten piggar på sig nu så ni slipper fler utgifter!!

   1. Det finns sjukdomar hos både blandraser och renrasiga hundar. Men uppfödare till renrasiga har krav att följa olika hälsoprogram och kolla sina hundar inför tex parning. Det finns även krav på uppfödarna. Uppfödare till renrasiga har även en skyldighet att inte överstiga en viss procent gällande inavel. Alla vet vad för hög inavel kan skapa för problem.

 8. Phu, vilken summa. Har ju varit hundsugen, men vette fan nu….
  56 tusen kommer vi till Mallis två veckor hela familjen. All inklu.

  Älskar dina mattor! Sa igår till maken att jag vill ha heltäckning hela ovanv, där alla sovrum är! Såå gosigt! Känner igen det där. Bodde i USA på 90-talet och där har man också heltäck i alla sovrum.

  Angående skrik och sjukvapen. TA BORT DOM. Men det är ju min åsikt. Vidrigt att se barn med vapen. Oavsett om det är leksak. Pistol ska man ju skada folk med.
  Här har vi nolltolerans. Har jag hittat en 4 mm pistol i playmobil piratskeppet, så har jag tagit bort dom. Jag hatar vapen och tror att världen sett bättre ut utan. ❤️

  Såå underbart att du trivs! Så glad för din skull! Jag skulle heller inte trivas i lägenhet med barn. Du kommer älska det ännu mer när våren/sommaren kommer. Sitta ute med en kopp i solen. ❤️
  Kram till dig!
  Kul att se rundvandringen. Sååååå nyfiken hur ni ska möblera stooora rummet nere. Berätta!

 9. Men alltså vad har du för försäkring?! Låter ju helt galet!!!! Du borde ju vara inne i en självriskperiod (3mån) och slippa självrisk och självklart få ersättning! Har själv hund försäkrad i Folksam och har du också dom måste jag verkligen se över vilkoren
  Skönt att sten är bättre iaf men hutlösa summor hos veterinären, helt galet!
  Kram o pepp!

 10. Ang Sten och hans mumsande på sina kulor..hihi så prova ett par kallingar på honom från någon av barnen.. det gjorde vi på vår hund. Han va makalös på att komma åt kulorna ned tratten. Klipp hål i kallingarna och dra ut svansen vara.. bara ett litet tipps som funkade för oss..
  Lycka till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..