Ärtsoppa, Bingo och Memory

Grön ärtsoppa är bland det godaste jag vet.

Två påsar frysta ärtor

Kycklingbuljong, havssalt och vitpeppar

.

Mix’ra ihop allt till en slät soppa

Lite knaperstekt bacon på toppen, och klart! (glömde tyvärr ta en sån där snygg stylad bloggbild på tallriken)

Alla barnen åt två portioner var. Killarna är duktiga på att äta allt. De älskar grönsaker och olika soppor

.

Charlie spelar memory med Emilia

.

Tristan spelar

.

Bokhyllor på plats

.

Utmattade djur…

.

Jag kommer nog aldrig lämna det här huset! Njuter av varje sekund. Jag kommer kanske tillochmed att börja gilla trädgårdsarbete till våren? haha

Tänk att jag gick och funderade på att köpa en lövblås igår. Vad händer med mig, har jag blivit vuxen?

.

Emilia tittade förbi på middag

Vi har varit ute i trädgården och satt ut fågelmat. Charlie har en liten holk vid sitt fönster. Vi hoppas att det flyttar in någon där till våren

Första gången stackaren går i trappor. Bambi på hal is. Det slutade med att jag fick bära ner stackare

.

Filip jobbar inne på kontoret, jag och habba-zut badar medans Mumin och resten av gänget tittar på Bingolotto

.

Jag har inspelning på tisdag, så Mumin bor över och hjälper mig (Filip åker till England med fakirplanet imorgonbitti)

Lite svårt att få barnen att gå ihop när jag har jobb, inte lika lätt att vabba när man jobbar med tv.

I fredags sket det sig och jag var tvungen att ställa in ett mycket viktigt möte, för att allt sket sig

.

Tristan har varit och spelat fotboll, Magnus kom förbi på en fika.

Har fått lite frågor om huset mm, tänkte ta en liten frågestund någon dag (om ni vill)

.

.

Jag ska kolla upp lite rolig aktiviteter för Charlie. Kolla vad det finns för sporter i bygden. Han vill spela piano, och göra friidrott..

Vad gillar dina barn?

Vi syns senare/ ❤️

  1. Vi har honom på prov, funkar det så får han självklart stanna. Vi vill inte ta några snabba ogenomtänkta beslut.. han är underbar!

   1. Han är jättefin!
    Har det hänt nåt speciellt som gör att du vill ha stor hund? (Läser din blogg lite sporadiskt)
    Med vänlig hälsning, Madelen

    1. Jag har blivit utsatt för en sexuell stalker. Obehagligt. Har en kommande rättegång. Får mycket konstiga brev då jag syns i tv. Filip är ju oxå rätt utsatt som jobbar med dyra bilar.

 1. Jag har listat ut att du bor i min fina kommun där jag bott mer eller mindre i över 40 år. Här finns verkligen det du skriver natur och lugn. Jag gillar att vara i stan men att sedan efter ett par timmar komma hem till lugnet och livet på landet känns så lyxigt.

  Det finns många olika aktiviteter att välja på. Kulturskolan och olika lokala utövare har piano mm. (jag vet inte om du nämnt i vilken kommun du bor i, därför vill jag inte namnge nga namn).

 2. Jag tycker att det låter märkligt att en specialutbildad hund aldrig gått i trappor. Dom har ju ändå vetat ett bra tag att han ska flytta till ett hus med trappor……

  1. Vad är det för märkligt med det? Jag fattar inte det konstiga faktiskt . Han har heller aldrig legat i en säng, ätit från bordet, fått massa av kärlek.. det mesta är rätt nytt för honom. Han gör det galant! I andra länder behandlar man inte hundar som barn. Köket eller nedervåningen.

  2. Små hundar har lättare att gå nedför en trapp en stora, sen beror det på hur trappan ser ut och hur hala trappstegen är. I England där hunden kommer ifrån har de oftast heltäckningsmatta i trapporna, och då är det lättare att springa nedför.
   Tycker inte alls det är konstigt att hundar inte vill gå i trappor, jag känner flera som inte vill det. De går i trappor där det är självhäftande trappstegsmattor annars inte.

 3. Vad fint ni får. Förstår känslan med att aldrig lämna huset, älskar mitt hus. När vi hade fågelmat ute till fåglarna var det tyvärr inte bara småfåglarna som kom och åt, även små möss gillar fågelmat. Tyvärr hade vi dom inne sen.

  Lycka till med allt 🙂

 4. Kolla Kulturskolan. Vill inte av respekt namnge var du kan höra av dig men du hittar det nog! Jättebra fotbollsklubb finns här, bra organiserat! Håller verkligen med om lugnet, vi flyttade ut för ett par månader sedan och saknar inte stan ett dugg!! Vi har också hund, fantastiska promenadstråk!! Hoppas ni är nöjda med skolvalet, här finns många bra!! Lycka till med allt!! Vi kanske ses med hundarna!!

 5. Det är läskigt med trappor, det tycker vår kille med. Nu går han obehindrat mellan entréplan och övervåning men ner i källaren kommer han aldrig att gå. En dag fick han dock för sig att det var livsfarligt att gå ner från övervåningen, vi lockade med ALLT och typiskt nog hände detta en dag min man var bortrest. Vovven fick vara på övervåningen tills han kom hem vid midnatt! Inte heller gå ner från sängen vågar han, upp däremot går fint. Lite problematiskt att bära 43 kg muskler!

 6. Härligt med hus! Ser jättefint ut och vad ni hunnit få ordning bra! Är glad för er skull att ni trivs och har det bra. Stor kontrast mot innerstan. Bodde själv centralt i Gbg före barn men numera i villa i ett mindre samhälle. Det har sina för och nackdelar såklart men för barnen är hus och ett mindre samhälle med aktiviteter på orten osv grymt! Min dotter går i fotboll (där jag är ledare) gymnastik och dans. Hon tycker om att röra på sig vilket är positivt. Sen har vi ett lekrum hemma med ringar i taket, lian, ribbstol mm som de älskar att vara och leka i. Finns även keyboard, gitarrer och tv spel.. Grymt bra för både stora och små 🙂 i rummet jämte finns det sambons whiskey och rom samling mm så av barn och pappor brukar hänga i källaren

 7. Du är så ärlig och underbar som person. Nu ska jag kommentera dina tänder. Hoppas tandläkaren läser. I det närmaste perfekt resultat. MEN aningen för stora, aningen för tjocka. VARFÖR ska det vara så svårt för tandteknikerna att förstå att gipsavtrycken MÅSTE MINSKAS det går inte att lägga fuskfasaderna rakt av U T A N P Å???? Då blir de F Ö R S T O R A??? O C H F Ö R T J O C K A???

  1. Jag håller inte alls med! Tycker att dom är superfina, hade inte alls gissat på skalfasader!
   Anna book däremot, hennes ser ju ut dom sockerbitar! Där snackar vi stora och breda!!! Stor skillnad på era Maggan!

 8. Måste fråga var Ni har köpt Er fina bokhylla?
  Hoppas Du o familjen kommer att trivas i Ert fina hus!
  Kram till Dig Du fina, Du är en sann förebild o inspirationskälla!

 9. Jag har 4 tjejer, mina 2 äldsta som är 11 och 9 tränar gymnastik, min 2 åring är galen i systrarnas träningar så hon hamnar nog där hon med Min minsta är bara 5 månader så just nu är favorit sysslan att slänga sig runt på golvet

 10. Åh vi ska med äta grön ärtsoppa till middag ikväll! Testa med stekt halloumi istället för bacon, riktigt gott!
  Har själv barn i din ålder och blivit med trädgård förra året. Där köpte vi pallkragar och planterade morötter, rädisor, sallad mm som dottern älskade att gå att plocka. Ett tips o väldigt enkelt

 11. Vår 11-åring har provat på lite allt möjligt, slutat med allt. Vi har gått igenom dans, gymnastik, karate, teater, fotboll och tennis. Nu är vi inne på fotboll omgång 2.
  Hon vill helst börja rida, men det är inte helt lätt att få plats på ridskola och med tider som passar våra jobb.

 12. Det är så roligt Magdalena för jag kallar min hund för Habba zut zut 🙂
  Började fnissa för mig själv när jag såg att du har det som smeknamn på Louie, trodde jag var ensam om det, hihi.
  Men vi kan väl konstatera att detta nickname äger, eller hur!? 🙂
  Kram Karin

 13. Min dotter har sedan fem år tillbaka fäktas,
  Tycker det är en fantastisk sport inte så många som sysslar med den, men använder man både knopp och kropp till max och om man vill tävla finns många möjligheter.
  Hon har fäktningen som komplement till sin ridning och det passar henne perfekt.

 14. Min 6 åring älskar innebandy. Köpte ett mål att ha inne i julklapp. Succé för honom men inte för parketten men skit i det. Han spelar, spelar från morgon till kväll. Varvat med att titta på hockey på tv.

 15. Min ena dotter kom hem från fem veckor med Rosa bussarna i Afrika i går! Det kanske vore nåt.. hehe (hon är i och för sig 24 år;-) Kram världens bästa du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..