Hejdå Vasastan!!! Hej nystart, nu FLYTTAR vi

Flyttdags! Vi har varit uppe hela natten och fixat. Det tar aldrig slut…

Damm, skräp, köksskåp, kylskåp, tv-apparater som ska ner.

Du som har flyttat vet vad jag pratar om.

Varit och köpt lite fika till våra finska killar. Ett gäng driftiga unga killar, som började hela ”grabbarna flytt” som ett skolprojekt. De flyttade åt vänner och bekanta. Det blev större och större.

NU har deras projekt vuxit så mycket att de startar upp här i Sverige.

Det är något med finnarna. De orkar dubbel så mycket! Tåliga, ärliga, artiga och ett jävla SISU

ÄLSKAR FINNARNA!! Hade jag behövt flytta till ett annat skandinaviskt land? Så hade jag tveklöst flytt till Finland

Ska du flytta! Då rekommenderar jag varmt GRABBARNA FLYTT söta att titta på är de med hehe

Gatan är full av bråte, lägenheten likaså. Jag känner mig som bråte. Näsan rinner och jag känner mig lite febrig.

Blir nästan alltid sjuk när jag sovit hos mammas. Misstänker att det är för alla gamlingar vägrar att skruva upp värmen i sina gamla hus. Är det kallt och nedsläckt hos dina päänschis-föräldrar med?

Packar och röjer

Filip skulle jag kunna klösa ögonen på just nu. Måste bita mig i läppen för att inte härma hans skånska eller kasta något efter honom.

Han har n slags gnällig förmyndarröst när han spatserar runt och ska ”organischeeeeeeera och planereeeerssscha”

Charlie i sin fina jacka från MOLO 50% på rean..

Hoppas till Jesus nu att ingen i skolan säger att det är en ”tjejjacka” FÖR det är en tjejjacka, hängde på tjejavdelningen.

Men sånt började vi skita i för flera år sedan. Mina små killar är rätt hen’iga.

Det gillar jag! Vi klär oss i det vi gillar. Det som faller oss in

(MEN skulle Charlie bli retad? Då skulle han vägra ha den tyvärr)

Stolt som en tupp!!

En liten pausa fröknäcke, kaffe och en cola zero!

Funderar på att köpa en ny bäddmadrass?

Fräscha sängarna är efter ett par set småbäbisar hehe

Imorgon ska jag iväg på inspelning. Vet inte vart vi ska sova inatt bara

Får ont i magen av att inte ha allt uppstyrt och under kontroll. Intalar mig själv ”att bara släppa allt” Det blir som det blir.

Och för det mesta? Så brukar det ALLTID ordna upp sig

Kram och tack för att du finns

TACK FÖR ALLA HÄLSNINGAR OCH ALL KÄRLEK. Både till Filips bror och till Hannah och lilla Stig.

Det enda som dunkat i huvudet på mig nu. Är att olyckan oftast kommer i tre

Jag får INTE tänka så

 1. Önskar STORT lyckatill. Det kommer gå galant och inget tråkigt kommer hända. Var rädd om dig och dina kära … kram från Krokslätt

 2. Charlie är superfin i jackan. Den som säger något annat är både blind och dum. Vadå tjejig. Den tiden har vi väl lämnat hoppas jag. Det löööser sig med flytten. Det där med värme hos föräldrar… När mina levde så hade de så förbaskade varmt i stället så man höll på att svettas ihjäl. 34 grader tyckte de var lagom.. . Så jag blev förkyld för den skull. Krama om Philip i stället. Då blir de som varmt smööör knäppågarna. Kram och var rädd om dig. Snart är skiten.. Jag menar sliten över.

  1. Ja, man kan tycka att vi lämnat den tiden bakom oss som du säger, men jag tror nog att vi har en del gener i oss som pratar TROTS att vi försöker låta bli att försöka ” tjeja” hit o ” pojka” dit. Ja du vet rosa på tjejer o blått på killar. Dockor till pojkar har man vetenskapliga belägg på att de är tråkigt. Bilar o annat till tjejer likaså. Men detta är vad JAG tror

   1. Vad du tror och ”vetenskapliga belägg” är skillnad. Vore intressant med din källa på detta att leka ned dockor är ‘tråkigt” för pojkar.
    Min son lekte med dockor när han var liten. Han tycke det var kul. Och inte blev han gay av det heller.
    Jag tror på att stärka sina barn i att stå emot grupptryck, det är synd att barn som redan i Charlies ålder blir utsatta för ”tjejigt o killigt”, i stället för ALLA möjligheter.

    1. Förtydligande: om min son hade varit gay hade jag haft 0 problem med det. Jag anspelade bara på fördomen att om pojkar ”tillåts” leka/klä sig ”tjejigt” blir de gay.

   2. Ja det ligger säkert i generna att killar gillar motorer. För bilar har ju funnits o miljarder år….. Eller vänta nu? Hur var det med den saken?

 3. Jättefin jacka ju! Tror inte att någon kommer reta Charlie för den.
  Hoppas det blir bra där ute i förorten och kanske springer vi på varandra när vårsolen börja titta fram och uteserveringarna blommar.

 4. Åh gullunge! Han är jättefin i sin jacka. Har också en pojke som gärna har på sig kläder från tjejavdelningen. Så klart får han det! Trams att öht dela in plaggen i tjej/kill. Men så fick han häromveckan en kommentar/gliring från klasskompisen om att han hade tjejkläder och ville inte ha den rosa velourdressen (!) mer.
  Jag tog ett snack med hans lärare som dagen efter hade ett superfint snack på samlingen om kläder, vilket gjorde att vår kille vågar fortsätta med sina härliga färgglada kläder.
  Jag tänker att barn inte menar något illa med dessa dumma kommentarer, men vi vuxna får hjälpa till och lotsa våra barn. Lycka till med flytten!

 5. Du är ju bara för fantastisk, en riktig cirkus- direktör- förebild!!
  Hoppas ingen avslöjade för Charlie att det är en tjejjacka, och lycka till med att hålla ihop kärleken någon dag till

 6. Jag blir både ledsen och arg över tanken att Charlie skulle bli retad för sin fina jacka. Det är bedrövligt när man kommer in i både leksaks- och barnklädesaffärer och ser deras uppdelning i tjej- och killaida. BEDRÖVLIGT! Jag tycker inställning är helt rätt; vi klär oss i det vi gillar! Vem ska bestämma vad som är rätt och fel, att rosa är tjejfärg och blått är killfärg? Nej! Heja Charlie! Din jacka är superfin! Lycka till med flytt, jag blir bara trött av tanken…

  1. Nej, tänk inte så!!!! Se till att pinka å dig, så är det klart sen….
   Spännande att se när det nya börjar ta form, när kommer Drago?
   Heja dig!
   <3<3<3<3<3

 7. Lycka till med flytten och allt det nya.
  Nu 2018, är det väl äntligen dags att plocka bort tjej-och killavdelningar från barn/ungdomskläder och kanske vuxna också.

 8. Hälsa Charlie att han har VÄRSTA superhjältejackan!!! Svincool! Så skulle jag också vilja våga klä mig.

  Jag som bor på landet är extra glad för din skull! Första morgonen du vaknar i nya huset ska du öppna fönstret och lyssna…på tystnaden, vinden, fåglarna. Och tänk sen, första kaffekoppen ute mot en solvarm vägg! Då kommer allt flyttkaos vara värt det. Kram!

 9. Det finns tunnare madrass-skydd att som man fäster med resår runt hörnen, men det kanske du har använt?? 🙂 Lätt att tvätta!!

 10. Fin han är i sin jacka!
  Man ska klä sig i det man vill ha på sig. Inte något som andra tycker att man ska ha 🙂
  Lycka till med flytten, pauser är bra!

 11. Härligt att få vara med i er flytt till huset! Ska bli roligt att höra hur ni trivs.Väldigt bra hoppas jag!! Också härligt att du hyllar de fina,finska killarna!! För du har rätt i vad du säger om oss finnar. De flesta är hederliga,artiga och bra på att jobba.:) Flera av dessa killar är väl finlandsvenska också eller hur? Känner ett par som jobbar med dom. Kämpa på nu, för snart blir det ljusare. Tänknbara en sak i taget så får du ibte stress.

 12. Inte bara ”gamlingar” som sparar på värmen, har en svåger (40+) som ger barnen kallförkyöningar när vi varit där
  Så fin Charlie är i jackan. Jag hoppas att förskolan arbetar för det inre o inte kläder gör personen.
  Lycka till med flytten, avundas dig inte flyttade själv för 4 år sedan efter 6 år på samma ställe med dubbla förråd till att få ett miniförråd

 13. Det är lite rymddräkt känsla på jackan. Tror att kompisarna blir hellre avundsjuka.
  Min son flyttar idag också. Fast i mindre format. Jobbigt ändå. Gick och köpte brandvarnare. När slutar katastroftankarna? Fast nån måste ju tänka på sånt också.
  Inget tre efter två

 14. Hos pappa är det sjukt kallt!! Han säger att – du kan minsann ta på dig en kofta o innetofflor. Hos mamma varmt som i en bastu o de eldas konstant!! Jag är mittemellan, existerar de?

 15. Haha måste bara få säga, jag satt i bilen o vänta på min tös då jag ser en kvinna i 30 års åldern komma cyklande förbi i en likadan jacka som Charlies. Jag log för mig själv o tänkte på dig o din pöjk

 16. Nej olyckor kommer inte i tre, jag har bestämt det. Har precis varit med om två tragedier och nu är det nog. Det kommer inte mer nu!
  Lycka till med flytten, flyttade själv i somras och jag är sjukligt organiserad. Kan trösta dig med att det ändå blir kaos på slutet så det är inget att hetsa upp sig över. Finns värre saker eller hur?
  Kram från Ystad

 17. Så skönt att det går åt rätt håll för Filips bror! Men så tragiskt med lille Stig! Så hemskt för din syster att måsta bevittna olyckan!
  Men det finns alltid ljus i mörkret, som lille Charlie som är så fin i sin coola rymdjacka! Och ert nya boende kommer att bli så bra! Ni kommer säkert att känna er mer fria! Härligt med tomt för en stor familj!
  Stor kram ❤️

 18. Wow, jackan! Min son hade älskat den! Allt ska vara guldaktigt i hans värld just nu, han är fem år och berättar dagligen om bilar, motorcyklar och hus som ska vara i guld när han är stor

 19. I mina pärons hus är det kallt och nedsläckt. Omkring kl 18 helt mörkt. Dom har tänt EN lampa i rummet dom befinner sig i. Pappa går omkring med en pannlampa för att ”spara ström”. Mina föräldrar är inte direkt några fattiglappar. När han ska tina upp fryst köttfärs så ställer han den framför fläkten på kaminen för att slippa slå på mikrovågsugn (pga snål het) hehe

  1. Hahaha låter exakt som hos mina föräldrar. Man åker förbi och tänker att de inte är hemma för det är totalt nedsläckt. Eldar med ved. Eldar på när barnbarnen kommer så det blir 16 grader inne, lika med varmt och skönt. Ungarna får blåa läppar när de är där.

 20. Blanda ren ättika med lite vatten o spraya på madrassen på fläcken .. vi gjorde det och efter ett par timmar var den borta, likaså lukten…

 21. Är det bara jag som reagerar på meningen om flyttkillarna: ”söta att titta på är de med hehe” ?Om vi vänder på det och detta hade varit Filips blogg och de hade anlitat ett gäng flytt-tjejer, och han hade skrivit likadant, ”söta att titta på är de med hehe”. Hade det varit okej idag?

  1. Det skiter jag i, fullkomligt, det är så jävla skitnödigt i dag att min mage vrider sig.
   Gamla människor har dispans! Jag tycker unga människor som är duktiga är söta. Både flickor och pojkar…..

  1. Jag är svenska och jag ÄLSKAR Finland! Pluggade till sjuksköterska i Finland och ”fell in love” i landet & folket. Ordning & Reda i landet. Kan tycka att Sveige är för mesigt & det ska daltas med allt & alla. Heja Finland ❤️❤️❤️❤️

 22. Mina föräldrar har jämt varmt och ljust. Mamma blev sjukpensionär pga ms hamna i rullstol på en dag innan det var de kallt då båda jobbar och eldade som största värmekällan men nu när hon är hemma eldar hon skiten ur kaminen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..