NYSTART

I samarbete med NEXTORY och samtidigt lite reklam för ett friskare inre och kropp

Älskar ordet nystart, klingar det inte vackert i dina öron? Örongodis för mig iallafall!

Jag brukar ha nystarter VARJE måndag året runt. ”Tålmodigare mamma, mer motion, mindre jobb, snällare fru, tidigare kvällar, hälsosammare kost”

NYÅRET är som the queenmama of all mamas! Då sätter man som inriktningen, handlingen och RUBRIKEN för det nya året.

Min nystart och rubrik för 2018, är MÅENDE. Psykiskt mående och kroppsligt.

Som ni vet sedan tidigare , så har mina höfter spökat, jag har inte kunnat springa/jogga som jag alltid tidigare gjort.

Senaste åren har varit bök, läkarbesök, kortisonsprutor och smärtstillande.

Höftmuskelfästeinflammation. Ond cirkel. Värk. Man äter god mat, men har för ont för att orka träna. Allt började med att jag slet ut kroppen och tränade för hårt och intensivt efter Charlie. Jag sprang en mil om dagen och tränade mycket styrka

Jag måste ner 8 kilo i vikt! Blir jag lättare, så belastningen mindre på höfterna.

En ENORM skillnad. Några kilon gör underverk

Vägde in mig imorse. Positivt överraskad. Den stod på 70+ Efter Spanien

68.9 kilo och jag är ca 164 cm lång..

59-60 kg är lagomt. För smal ska man inte vara efter 40, då ser man utmärglad och trött ut.

Kickstarten blir Itrim i tre veckor och promenader. Gurkmeja och All in One boost. Kan skriva mer om det (ifall du vill i ett annat inlägg)

Igår PROMENERADE jag mellan alla mina jobbmöten. Jag tog trapporna. Inga galna svettiga power walks,

Jag kommer börja försiktigt och känna efter vad kroppen säger

Efter några dagar kommer jag öka både farten och tempot, om höfterna håller

Vet du vad min promenadhemlighet är?

Det är LJUDBÖCKER! NEXTORY

Jag är genuint besatt av ljudböcker. Lyssnar på dem när jag går ut med hunden, innan jag ska somna, städar, OCH när jag promenerar. Jag tar nästan omvägar för att få lyssna på ett kapitel extra.

Bok efter bok, jag plöjer maniskt

Igår lyssnade jag nästan 3 timmar av min senaste bok SNÖMANNEN (som en norsk nästan bättre Lars Kepler)

Kan varmt rekommendera, om du gillar LÄSKIGA, välskrivna och gastkramande böcker. OERHÖRT BRA!

Sen måste jag slå ett extra slag för uppläsaren Jonas Malmsjö. Han är min favorit

Lyssna på den!

Ljudböcker är det ABSOLUT BÄSTA TIPSET för ett hälsosammare liv. Flera flugor i en smäll. Motion, kunskap (man kan lyssna på självbiografier, historieböcker)

Det är faktiskt inte bara jag som har börjat 2018 med hörlurarna på.

Charlie lyssnar på en bok/några kapitel varje kväll innan sovdags. Rogivande och sövande. Bra för både ögon och hjärna att få vila från skärm och tv.

Just nu är det BERT TJEJ TJUSAREN som gäller. Hm ligger i sitt rum och fnittrar högt

En vanlig syn på stans gator…

Har du inte testat ljudböcker så har du MISSAT något?!

Även och riktiga papperböcker är en höjdare, så hinner man inte sitta ner och läsa på samma sätt när man har barn och familj. Inte jag Iallafall. Finns inga lediga stunder, ingen ro för att sitta ner och koppla av. Pappböcker blir det när jag pensionerar mig eller om jag är på semester ensam.

Städa, träna, eller köra bil SAMTIDIGT som du njuter av mordgåtor och twister i öronen? Det slår allt.

Du kommer TACK mig, hehe Det kan jag sätta min högerfot på

Testa i 30 dagar gratis (om du inte är medlem sedan tidigare)

HÄR!

(Går att säga upp närsomhelst)

Kom gärna tillbaks hit sen och berätta vad du tyckte sen. Om både tjänsten och boken.

Jag lovar dig! Du kommer INTE ångra dig.

NEXTORY har familjeabonnemang, så hela familjen kan njuta samtidigt.

Kram! Vi syns senare❤️

 1. Det där med nystart varje måndag känns igen 🙂 Jag älskar också att lyssna på ljudböcker! Gör det när jag städar, handlar, tränar ja typ jämt och det är så rofyllt och härlig avkoppling. Går liksom inte att tänka på varken, barn, man, jobb etc. Jag söker ofta böcker efter uppläsaren. Min favorit är Katarina Efverlöw. Älskar hennes uppläsning! Älskar även din blogg ❤️

 2. Hej! Vet att jag tipsat dig om detta förut men tjatar vidare…. Det absolut enda som hjälpte mot min trochanterit , inflammation i muskelfäste höft var stötvågsbehandling! Innan dess ätit antiinflammatorisk medicin, fått corisonspruta etc etc . Ont i ett och ett halvt år o det var inte kul! Stötvågsbehandling på Adolf Fredriks Fysiocenter Drottninggatan var räddningen! Ingen remiss, sjukvårdstaxa o mkt nära dig. Innan flytt ialla fall…
  Lycka till med höfter flytt o allt annat! Mvh/Annika

 3. Hej Magdalena! Du har den bästa blogg, du bjuder på dig själv, är ärlig, svarar på frågor. Jag skulle vilja fråga dig om en fåtölj som du hade i något inlägg, (lappfåtölj) och skulle gärna vilja köpa dessa.
  Vänliga hälsningar Anki

  1. Tack…
   TACK SNÄLLA!!!!❤️❤️
   ingen aning. Såg den i en butik någonstans i Sverige när jag jobbade…
   Googla så hittar du säkert. Kram

 4. Testa att äta antiinflammatorisk kost. Finns konstböcker med mattips. Bort med socker, mejeriprodukter osv. Då får du inga inflammationer sen! Jag vet för jag har kämpat mot inflammationer. I bihålor, fot, höft osv.. Gäller att hitta orsaken till problemet! Jag ogillar svältkost och anser att du bör hitta en bättre balans på kosten. Förbereda kyl och frys med bra mellanmål så du inte hamnar i svackor och hetsäter/svälter dig! En väldig dum och ångestladdad metod.. ett ätstört beteende.. finns hjälp att får för att arbeta med det. Om man nu inser att man kan ha ett problem. (Jag går i behandling för det nu) Maila mig och du vill ha tips och råd. Sen förespråkar jag pilatesträning! Grymt bra för kropp och knopp! Du jobbar på hållning, grundstryka i nål och bäckenbotten – extra bra om man fött barn! Plus att du kommer kunna stärka din höft på ett skonsamt sött. Jag bor i en annan stad och kan tyvärr inte rekommendera ställe men tror att alla ställen har bra kvalité om de specialiserat sig på just Pilates. Kan vara bra att köra några PT omgångar först för att få allra bäst hjälp! Efter ett pass pilates känner man sig, lång, stark, smidig och mentalt lugn! Inget hetspass utan ett med kontroll och fokus på inre styrka! Lycka till

 5. Tack snälla! Nu ska jag ge ljudboken en chans! Älskar böcker!!! Toppen med familjeabonnemang, Fille 7 år får oxå prova! MEN, det står att koden är fel ifylld när jag försöker registrera?!?!

 6. Ah, du måste lyssna på nesbos böcker i rätt ordning, de är sjukt bra!!
  Och sen måste du köra Jussi adler Olsens böcker om avdelning q och Carl mörk. Men, i rätt ordning! Sjukt sjukt bra och spännande. Jag och min kollega började åka omvägar och sitta kvar i bilen medan vi lyssnade på dem !

 7. Jag skulle aldrig ha hörlurar på mig utomhus, måste höra vad som händer runt omkring mig. Särskilt i dessa tider, förstår inte dom som springer i motionsspår i skogen med hörlurar på, ensamma. NEJ, aldrig!

   1. Ja… men lastbilen på drottninggatan hade du nog inte hört i tid om du lallat runt o lyssnat på bok. Det händer inte bara saker på ödsliga platser…
    Du har ju själv sagt att du är helt nojjig över att det ska hända igen.
    Så tråkigt när reklam inte känns ärlig.

 8. Jag älskar ju prasslet av bokens sidor som vänds, att få hålla boken i handen. Har ett helt bibliotek hemma, ca 1400 böcker, som ständigt fylls på.
  Har försökt mig på att lyssna på ljudbok i bilen, den enda jag kunde lyssna på var ”Gömda” av Liza Marklund, allt annat gick inte, kunde inte koncentrera mig.
  Får läsa de få stunder jag ligger i badet, och stänga av tv:n ibland istället..

  1. Har samma problem som du med att inte kunna koncentrera mig när jag lyssnar. Men jag kan sitta i timmar och läsa en bok utan problem:)

 9. Hörlurar utomhus är big no no för mig efter 7 april. Måste ha koll och kunna höra trafik ovs. omkring mig när jag är ute. Var själv på väg ut på Drottninggatan fr Centralbadets innergård ca 3 sek efter han dundrat förbi…

  1. Jag går alltid längst väggar, har tyst volym och ser mig över axeln hela tiden. Dont you worry, jag är lika observant som dig❤️

 10. Jag är 165 cm och mitt viktmål är 68 kg. Hmmmm. Borde kanske tänka om Då kommer jag precis under gränsen för övervikt enligt BMI

  1. ja kanske det…. jag är 174 cm o väger 65. Vill inte gå upp om det är löst flubber. Men ett par kilo till skulle inte göra nåt, om det är i form av muskler.

  2. Det är så oerhört individuellt. Jag gillar mitt ansikte bättre när jag väger mer. Men får både hälsporre och höftont av extrakilona
   Man gör det man själv känner för.❤️

 11. Vill gärna testa ljudbok!!! Dessvärre fungerar inte din kod ”Magdalena” (som dessutom är för-ifyllt på startsidan ).. Gör jag nåt tossigt månne???

 12. Du har säkert fått hundratals tips om din höft. Jag har hade liknande problem som du.
  Efter smärtstillande, kortisonsprutor och träning hos sjukgymnast blev jag tipsad om att gå till en osteopat. Du kanske redan har varit i kontakt med en sådan. Men det var min räddning. Tre besök. Inte haft ont på 3 år och kan träna och springa!!

 13. Hej!
  Måste bara berätta att jag fick ”diagnosen” höftmuskelinflammation och gick på behandling i över 9 månader när min sjukgymnast till slut slog näven i bordet och sa att det är något som inte stämmer. Hon fick mig att gå tillbaka till läkaren och efter en magnetröntgen av ländryggen så upptäcktes diskbråck på två ställen vilket fick nerver att komma i kläm och orsaka smärtan och domningskänslan i mina höfter. Efter rätt träning och sjukgymnstik så har jag inte ont alls och detta är 6 år sedan. Var rödd om dig!

 14. Håller helt med dig angående Malmsjö!! Jag går också extrasvängar för att få mer lyssnatid 🙂
  Kepler vågar man knappt lyssna på om man är ute och går, men de böckerna är ju så bra så man måste ju!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..