Flyttfirma och paradiset

Nu är vi hemma från en fantastisk vecka. Äventyr, hemmakvällar, kusinmys och min älskade syster. WOW vilket liv hon kommer få därnere. Vilket liv hon kan ge sina barn.

Varmt, rent, lugnt och nästan som på låtsas. En låtsasvärld…

Själv landade jag i kyla, mörker, till nyheterna av handgranater, sammandrabbningar, misshandel, dödsskjutningar och massvåldtäkter. Det gör mig ont. JAG upplever det så. Det gör mig ledsen och det ger mig en riktig klump i magen. Jag vill INTE ge mina barn det här. När jag hörde om handgranaten i Stockholms tunnelbana. Tänkte jag Tristan, Odenplan, terror….

Fick nästan en panikattack

Hatar min ständiga oro. Ja nu ska vi ju flytta ifrån innerstockholm. MEN hade jag inte haft mitt jobb? Då hade jag nog velat bo i Norrland/skogen eller i Ystad.

Jag ska jobba arslet av mig! Spara och skramla i ett par år. Sen flytta efter syrran. Tristan får gå ut nian först…

Väskan packad. Varma koppen. Och en nystart!

Vägen har spräckt 70 + jag har inget flås och ont i höfterna. Ju jäklar ska jag vända seglet

Post i drivor

Kul att komma hem till…

Mina favoritbrevkompisar idag är:

Killarna var svåra att få i säng. De sov på planet, och var inte mottagliga för ryggläge

Kudden och kollega på tåget mot nya äventyr.

Reser inte utan kudde! Tåg och kudde är den bästa kombon

Utdelning på hemlig ort. Lång dag men kul. Mumin stannar hemma och hjälper mig med killarn tills Filip kommer hem.

Nu måste jag be om hjälp,

Vi har ringt runt till ett gäng flyttfirmor i Stockholm. Överpriser och fullbokade.

Har du någon firma du kan rekommendera som inte kostar skjortan?

Vilket gäng vi var! Längtar redan tillbaks.

Fina älskade Hannah!! TACK för de hör underbara dagarna❤️

 1. Det är säkert underbart och lätt att leva i Spanien men Marbella har hög kriminalitet och inbrott med gas etc är vanligt. Sånt finns där människor finns tyvärr. Spanjorer tycker inte alltid om alla svenskar som flyttar dit…….
  Man kan inte skydda de sina mot allt.

  1. Vilken trist kommentar. Skit och kriminalitet finns ju såklart överallt, men det är väl den upplevda tryggheten som är det viktigaste? Jag känner precis som Magdalena en oerhörd otrygghet här i Stockholm efter allt som hänt. Åker sällan eller aldrig tunnelbana, undviker platser med stora folksamlingar och vill helst inte gå ut efter mörkrets inbrott. Skulle mer än gärna om jag kunde, ta med mig nära och kära och flytta till skogs.

   1. Jag har upplevt det i Marbella. Men Hanna kanske bor mer utanför själva kärnan Marbella. Vi sålde vår lägenhet pga flera inbrott i området och människor som var hemma och de skickade in gas medan de sov. Bilen fick både vindrutetorkare och däck stulna etc.

    1. Skulle gissa att de bor ner mot Puerto Banús, rätt nära svenska skolan och det är väl fortfarande den finare delen? Har inte varit där sedan början av 2000-talet.

 2. Det blir bara ett råare och råare klimat 🙁
  Jag anmälde mig till mammafitness pt-online igår för nu ska jag komma i mina jeans igen!! Fast huvudsakligen är att jag ska bli starkare inifrån för nu är sista bebisen ute!
  lotte4.blogspot se

 3. Vi är vana flyttare och har använt oss av elefantflytt 3 gånger och varit väldigt nöjda.
  Har inte kostat skjortan och dom har kommit med kartonger till låns och varit väldigt trevliga
  Rekommenderar!

 4. Vi flyttar till Simrishamn 1/2! Har lejt flyttfirman flytta.se! Suveräna, hjälpsamma! Tog dem efter rekommendationer!
  Lycka till!

 5. Hej!
  Att bo i Spanien är inte bättre annat än solen skiner oftare… Värsta kokainlandet i Europa, folk kör drogade i massor, skjutningar, mord och rån och inbrott dagligen. Kvinnomisshandel och våldtäkter. 500 ryska maffiagäng förutom rumänska, bulgariska och latinska. Bara för man inte kan läsa spanska tidningar och se TV så tror man att det är paradiset. Ja för att solen skiner.
  Läs Spaniaavisen, Sydkusten, Svenska Magasinet, där står lite av vad som händer.

  1. Läste just I Svenska magasinet….

   Spanien har 2,65 anmälda våldtäkter per 100.000 invånare jämfört med 56,88 anmälningar på 100.000 invånare i Sverige. Det visar siffror från Eurostat för året 2015.

  2. Håller man sig i dom finare kvarterna i marbella och lever i sin bubbla. Inte blir en invånare på riktigt i Spanien så är det nog underbart…. ett tag vem vill leva i the Truman show ett helt liv.

 6. Hej!
  Kan tipsa om Ramstedt s hemnära tjänster, de kör både flyttstädning o flytt;) ja har själv bokat dem till 19/1-20/1

  Ja vilket underbart liv din syster får i värmen. Själv hatar ja att frysa haha..!
  Tack för en underhållande blogg <3

 7. Fina Magdalena! Ni verkar haft det helt underbart hos syrran din och vad underbart att få bo i Spanien! Angående vikten så sprängdes min våg oxå på över 70 kg efter jul- och nyårshelgerna, så här är det inte tal om något annat heller än en nystart
  Jag funderar på att blrja med att rensa ur kroppen ordentligt och kom att tänka på theet?! Du brukar dricka ( som du även hav Filip och han fick ha blöja på sig på jobbet) vad det the och var köper du det? Går det att beställa på nätet? Hur brukar du annars göra för att detoxa kroppen? Tänker att det nog är väldigt bra att rensa ur gifter m.m i mellan åt!
  Många kramar och lycka till i nya bostaden

 8. Änglarnas flytt o städ. Inte billigast i stan men bra. Med tanke på hur stort ni bor blir det ju svindyrt oavsett vem ni väljer

 9. Jag tänker hela tiden på var man går, har alltid ett öga o nacken, om man går i skog e annat skymt ställe… gillar inte t banan, cyklar.. Sverige har blivit så annorlunda… tråkigt …

  1. Ja Sverige har verkligen inte utvecklats till de bättre när det gäller våld iaf. Undrar egentligen vad det beror på? Det är ju lätt att säga att det är invandrare som ligger till stor last men jag har inga belägg för det. Jag menar att våldet har ju pågått i mer än 10 års tid med mer brutalitet än förr och massinvandringen 2015 kan ju liksom inte varit med då.

   Straffen är ju låga anser jag, och undrar egentligen om våldet skulle minska med hårdare straff? Nej det är nog så att klyftorna har ökat i Sverige och folk vill inte vara fattiga o utanför så dom skapar gäng som rånar och begår våldsbrott med uppgörelse i den undre världen. Skjutningar o mord varje dag. Hemskt!

   Saknar mitt Sverige faktiskt men det får man ju knappt säga nuförtiden. Peace

   1. Japp enligt en engelsk forskning ju större samhällsklyftor desto mer brott. Och dom rikare blir ju rikare och tvärtom.. Snart kommer vi väl ha grindar och vakter till dom ” finare områdena”. Nej fy fan jag är för hela Sverige och ett rättvist Sverige. Självklart kommer och ska det vara olika i lön beroende på jobb och utbildning men någon måtta lär det vara och ge alla lika chans gällande skola .

    1. Klyftor pratar du om? Du skyller på att dom rikare blir rikare. Vilket struntprat!

     Det går väl knappt att tjäna bra med pengar då 50% går till skatt! Och vart går dom pengarna till?

     Skola? Sjukhus? Äldreomsorg? Nej dom blir bara sämre och sämre.
     Dom går till tex Mohammed som flyttade till Nacka kommun med sina 3 fruar och 15 barn!
     17 miljoner köpte dom lgheter till dom. Bidrag RENT 100000kr i månaden! av svenska skattebetalarna. Och det är EN familj!! Vi snackar många många miljarder svenska kronor som går rakt ner i toaletten!

     För en vanlig svensk att få ut dom pengarna i ”lön” så är det 200000 kr i månad. Tjänar ens super dåren Löfven ens det i månaden?

     Sverige är rassister mot sitt eget folk! Vi ska inte ta hand om våra egna först, priotera vårt land och säkerhet. Så jävla mjäkigt!

     Kolla hur bra Finland och Norge har det! Dom har oss som skräckexempel.

   2. Snälla Charlotte, integrationsproblemen vi har i dag är pga den misslyckade integrationen vi hade för 20 år sedan. Har Sverige noll integrations/assimilation-politik, så blir det så här.
    Om 10-15 år kommer vi med skräck få se vad invasionen av folk från 2015 har fört med sig.
    Lite av detta, gruppvåldtäkter osv har vi redan fått erfara, då det de facto är 95 % nyanlända/invandrare som står för dem. Läs P. Jonassons rapport om detta. Han har studerat massor av våldtäktsutredningar/åtal. Fakta är INTE rasistiskt.

    Magda och alla ni andra; ni har ETT val i höst Valet2018. Sen är Sverige KÖRT! Ni kan välja att rösta på det ENDA partiet som varnat och haft framförhållning i åratal. Nu apar en del andra partier efter, men kom i håg: Det är bara valfläsk, för de är såå rädda. Men vem kan ha respekt för dessa partier som gett 2,2 miljoner människor asyl sedan 80-talet, utan assimilationspolitik för fem öre? Vem kan tro på vad de säger i dag när de inte haft någon plan för hur integrering av dessa ska gå till?
    SD2018. Inget annat är ens ett alternativ.

    1. Seriöst hitta andra källor än fria tider och andra rasister. Men det går inte att argumentera med sånna som er. Dyrkar ni Hitler oxå. Usch och fy.

    2. Till Sigrid här nedan:
     Som vanligt när det gäller såna som dig; inga argument, inga fakta, inget sakligt eller något verklighetsförankrat. Bara smutskastning, brunsmetning (Hitler, really?) och personangrepp.
     Det är allt du klarar av, va´? Väx upp, vet jag. Eller fortsätt stick huvudet i sanden, ditt val. Det jag säger stämmer och det skrämmer skiten ur dig.

    3. Ja ” snälla” charlotte reflekterade lite allmänt om vad det är som händer med Sverige o dess våldsinslag o jäklar vad folk gick igång. Kul med åsikter tycker jag, men hade önskat att vuxna kunde ventilera saker utan att låta så arga t.e.x.

 10. https://orkarinte.se/

  Underbart gäng som kom och hjälpte oss med den smidigaste flytten ever. De var varsamma, smidiga och snabba. Att se dom fylla lastbilen var en fröjd för ögat, de utnyttjade varenda centimeter av utrymmet.

  Rekommenderas varmt.

 11. Du kan inte hitta någon billigare än städ och flyttfirman Finemang. De har inte kontor i Stockholm men flyttar allt inom hela Sverige. Jag har anlitat dem till det mesta. Priset är oslagbart. Ring dem du kommer aldrig att ångra dig.

 12. I Spanien har det tyvärr skett terrorbrott med många döda. Har också varit stora våldsamma demostrationer då jag inte skulle velat vara där.
  Tyvärr kommer våldet allt närmare. I min hemstad tiotusen invånare har det skett två mord på kort tid. Tyvärr har polisen inte hittat någon skyldig. Trodde aldrig att det kunde hända i min lilla hemstad.
  Ja att vissa i Spanien har tröttnat på turister kan man läsa om i tidningar där spanjoner säger att det fått nog av turister. Samma sak i Italien och Grekland andra länder med många turister.

 13. Läs Katerina Janouch´s Magazin.
  Den är övergripande om hur läget är i Sverige i dag.
  Yttrandefriheten hotas så länge folk inte vet… strutsarna är många (mest svenska kvinnor) och väljer att titta bort, för verkligheten är så jobbig. Att flytta hjälper inte, då måånga länder har samma problem, fast Sverige är extraordinärt på det viset.
  Läs Ledarsidorna.
  Läs Fria Tider.
  Läs Nyheter i Dag.

  Skaffa twitter. Vidga er. Få en bredare syn på världen. Skippa FB = åsiktsförtryckande och kontrollerande.
  Tro inte på allt ni läser/ser i daglig mainstreammedia. De är mest vänster-människor som jobbar inom media. De har en egen agenda. Ta inte demokratin för givet. Läs mer om detta på katerinamagazin.se. Ett kanon-magazin! Hon är så himla bra och modig!

 14. Hej Maggan!

  Tack för en bra blogg, om allt och inget. Jag läser den och älskar att du bjuder på dig själv
  Jag kan tipsa om en bra flyttfirma i Sthlm, min kusin o hennes man driver den. Den heter Flytteliten Stockholm AB
  http://flytteliten.nu

  Fortsatt trevlig kväll
  Kram Sandra

  1. Om man har möjlighet till sponsring är det väl självklart man tar det?! Kan det vara lite avundsjuka i din kommentar kanske… om inte så var det en onödig kommentar.. 🙂

 15. Spanien så underbart!Ser fantastiskt ut!
  Nacka flytt och städ har vi använt 2 gånger och varit nöjda.Bra pris,snabba och trevliga.Dem fick även packa allt bägge gångerna.Prata med Anna,maila på infoadressen på hemsidan eller ring.Lycka till!

 16. http://www.cbsolutions.se/ fick jag tips om genom Isabella Löwengrips blogg för ca 4 år sedan.
  Superbra kille, Carlos, som äger firman, var enormt proffsig och smidig att ha att göra med. Flexibla och tillmötesgående..vi hade ett STORT flyttlass…hälften skulle magasineras och hälften vidare till ett temporärt boende. Allt hanterades prickfritt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..