Finland 100 och Marocko

Idag är det en stor dag för Mumin!

-4 krig under hundra år viskar Mumin med vördnad och ömhet i rösten. Vi är ett starkt folk som fått genomgå mycket sorg och smärta

GRATTIS Finland säger jag!!

(Läs med finlandssvensk dialekt)

Mumin berättade stolt imorse att hon allt ringt in till TV 4 vid ett flertal gånger (några år sedan) och klagat hehe

-VARJE år ska det fjompas om Norges 17 maj, åhhh vad vi ska ”fira” i morgonsoffan

-Men Finlands självständighetsdag/nationaldag?? Den nämns knappast!

-Vi är ett undanskymt, diskriminerat land av finska pinnar, ”acne” och tomtar

MEN IDAG säger hon stolt, och nickar mot tv’n med en leende Tilde De Paula på kanal 4, -Nu uppmärksammas vi allt!

Vårt land, vårt FOLK!

Älskar Mumin!!

Hon har humor och huvudet på skaft!

Vi överraskade henne med en tårta imorse

Och en god frukost med färska frallor

Om fem minuter hämtar taxin upp mig. Jag ska till Marocko!

En vännina har dragit ihop ett grupp vänner/kvinnor och bjuder oss på en tjejweeekend Marrakech

Vi blir ett kul gäng tjejer i olika åldrar. Känner inte alla, så det blir trevligt! Träffa nya bekanta. Marknad, lyxhotell och goda middagar. Verkligen fint ordnat av Susanne!

Någon som vill följa med? Sten har lagt sig i väskan

Filip är hemma under veckan och sköter markservice, barn, fotboll och skola… (med lite hjälp av Mumin)

Härligt att vi kan unna varandra upplevelser och egentid. Syrran ska med. Så det här blir som hennes ”avskedshelg” innan flytten

Skojäkeln pajade precis! Orkar inte byta. Slet av ”ploppen” när jag skulle snöra ihop dem.

Hoppas ingen ser att jag kommer trasig. Skitsamma!

Väskan packad! Och humöret är på topp. Eftersvettas lite, ska bli skönt att lyssna på ljudbok och koppla av. Behöver den här resan. Känner att jag måste få ladda batterierna inför jul. Börjar få lite hjärtklappning och svårt att sova. Huvudet snurrar.

”Nu smiter Maggan från vardagslivet”

Jepp mina vänner, det för jag med ett sant nöje!

I vår familj så är det bra att Filip får ta huvudansvaret ibland. Så himla enkelt att alltid hitta utvägar och snitthål för att få jobba lite extra.

Nix, kallepix! Nu kan inte Maggan rycka ut. För jag är i Afrika tills på lördag haha

 1. Hatten av för Suomi 100 år!! Min farfar var med i sista kriget och hjälpte finnar över gränsen. Mina föräldrar är födda och uppvuxna på gränsen. Finland är icket ett bortglömt land!!

  (Däremot, som en finska sa till mig idag, varför firar vi alla andra länder, men inte vår egen nationaldag?)

 2. Da ses vi pa Djemaa el Fna! Vi flyger imorgon, aker nagon dag till Essaouira och tillbaka pa tisdag. Marrakesch är ALLTID en resa värt!

 3. Åh så skönt för dig att få resa bort och ladda batterierna det behöver du!
  Och grattis till Finland på deras dag
  Ha en skön resa
  Kram

 4. Ge nu faan i att få dåligt samvete Du är mamma ja men det finns ju en pappa oxå, som tur är så har detta blivit bättre sedan jag hade småttingar På 70 talet hade detta vart något så hemskt idag bara helt rätt ha det nu så himla skönt i värmen ❤️

 5. Tänker på min morfar som var med i kriget. Han berättade hur han fick sitta i ett träd i en varga vintertid. Finland har kämpat och kommit igen. Vi tog med en massa smör och socker i bilen till mormor och morfar på 70- talet. Härliga somrar på landet med kor och mjölken som såldes. Min mormor slet hårt.
  Grattis till Suomi och njut av resan!

 6. Åååh, NJUUUT nu fina Maggan! Så underbart att man kan ge sin partner lite egentid, man behöver det för att orka med vardagen ♥

 7. Blir ni bjudna på resan eller missuppfattar jag? Alltså om det är så, guuuud så nice!! Verkligen skönt att komma iväg nu så här innan jul o rusket här hemma. Ibland tänker jag att det kan väl knappast uppskattas att resa såpass som många av ni offentliga personer gör, men jag tror nog att jag har fel där.

  Är det nåt som människan aldrig tröttnar på så är det nog att få komma till nya ställen o få uppleva världen liksom. Att ha råd o lägga pengar på dyra restaurang besök, handla massa kläder, o använda dyra kosmetologiska grejer etc kan man nog tröttna på i längden men inte att kunna hantera lyxen att få resa.
  Sååå avis på er! Ha en nice resa!

   1. Din lilla avundsjuka bitter kärring, lek inte smart här va. Bara för att Kenza är med betyder inte det att det är reklam avundsjuka svenne banan.

    1. När folk anmäler människor som fuskar med försäkringskassan eller stjäl pengar från lunchrummet på jobbet är dom också bitterkärringar, den svenska avundsjukan osv. Säger inte att detta är spons det vet jag inget om. Men tidigare inlägg när Maggan ”glömt” skriva ut reklam då folk tar det i försvar. Förstår inte vad skillnaden är.

 8. Åker till Marrakech på tisdag! Tar tacksamt emot resetips samt vad man ska packa ner i klädväg . Är det kallt eller varmt, eller både och?? En del säger att kvällarna är väldigt kalla?
  Ha en underbar resa! Stor kram

 9. Hälsningar till Mumin! Här har vi firat vårt fina land hela dagen!! Tacka henne för att hon håller flaggan högt för sitt gamla fosterland!

 10. Såg en dokumentär om 100- åringar som berättade om Karelens krig då ryssarna angrep,de 100 åringarna var piggare än mej- fulla av förtröstan på nåt sätt,heja Suomi.:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..