En ödmjuk fråga

En liten ödmjuk fråga så här på morgonen. Kan ju ha missat något när jag gick i skolan för 40 år sedan.

Kim Jong galningen som styr över Nord Korea?

Han plågar sitt folk? Torterar, fängslar, låter dem äta hund, svälter, hjärntvättar. Han är fullständigt från vettet

Hur kan vi. Omvärlden? FN, alla ”nationer som ska tycka och tänka om allt”

HUR kan alla vettiga länder låta det här fortgå? Bara stå och titta på, skaka på huvudet och rycka på axlarna?

Varför går inte världen ihop och stoppar eländet?

Jag fattar inte, det är ju helt sjukt?

 1. Håller med, så fruktansvärt.
  FN kan inte gå in i konflikter inom ett land, men organet gör det de kan, fördömer etc. De flesta demokratiska länder gör inte affärer med landet så det står ensamt, men Ryssland och Kina gör det.

 2. Håller fullständigt med dig. Det är sinnessjukt och skrämmande. Man undrar vart världen är på väg. Likaså våra äldre hemlösa här hemma. Att en del ska behöva bo på gatan är helt absurt. Blir så ledsen. Ha en fin dag. Stor kram <3

 3. Min man har varit där tre ggr på jobb. Han vill aldrig mer åka dit. Inga kameror, mobiler de hade vakter med k-pist med sig hela tiden. Det är värre än man kan ana. De visar upp en fasad som ibland ser ok ut men det är långt ifrån sanningen. De försökte ”nätverka” för att befolkningen ska få det lite lättare på ngt litet sätt. Men det är nästan lönlöst de har stenkoll.
  Fruktansvärt

 4. Man har infört sanktioner och dom får ex inte exportera kol och järn etc och tappar inkomster. Det är ju också en balansgång att inte starta ett kärnvapenkrig….

 5. Sverige är ju också på väg åt samma håll, men det sker gradvis, åsiktsförtryck har vi redan,
  folket har tystats, saker mörkläggs hela tiden och vi ska acceptera alla grova orättvisor i vårt
  samhälle. Skrämmande!

 6. Jo det ÄR helt sjukt. Tycker samma sak om katastrofen i Syrien, världens ledare tittar på. Människor flyr hem oxh hus, lever i svält! Gissar att det handlar om den där jävla politiken, rädsla för att stöta sig med ryssen, iranierna, kärnvapen som ska avfyra/inte avfyras, gasledningar genom Ryssland osv. Sjukt är det

  1. Mnja… Sverige är ju rätt duktiga på att kunna vara med och göra reklam för Saabs vapentillverkning,, sist var det väl saudi de kammade medhårs så de fick till ett bra köpekontrakt till. Så indirekt är ju Sverige för krig = tjäna pengar.

   Tycker mest hela världen är korrupt,, se på Burma…får rohingerna nån hjälp?? Men å andra sidan har dom väl ingen olja det går att lägga vantarna på

   Brukar följa Magda Gad , krigskorrespondent. Hon har varit runt i både Syrien och Irak, och inte är hon rädd att tala klarspråk heller.

 7. Tycker också det är läskigt och varför gör ”ingen” något. När man ser bilder därifrån, alla som står uppradade och klappat händer och ser jätteglada ut. Även den kvinnliga nyhetsreporter som läser nyheter, ser ut som hon hoppar av glädje när hon berättar att han skickat iväg en misil….undra vad som hade hänt med henne och alla andra om dom inte är glada, klappar händer…..sjukt

 8. Skulle jag gissa så kan man inte stoppa eländet genom att bomba från luften utan vi (övriga länder) måste skicka dit landtrupper (unga pojkar och män) som kommer få sätta livet till för en galning. Fruktansvärt beslut för makthavare att behöva ta.

 9. Minst sagt skrämmande , Jag håller fullständigt med dig. Vågar inte tänka på vad som komma ska med bor värld . Ha en fin dag å tack för att du finns fantastiska Maggan❣️. Kram ann

 10. Det är förfärligt. Känner exakt som dig. Det är väl av rädsla för världskrig osv Kina är välutrustade när det kommer till ”krig och försvar” kan jag gissa på. Ingen som vågar. För då hade väl omvärlden stoppat denna vidriga människa för längesen?! Usch det är hemskt. Man blir tacksam för hur vi har det i Sverige, inga vidriga ledare på det sättet åtminstone. Sen att SD ökat är ju också ett tecken på rädsla tror jag … jag är halvblatte men förstår ändå varför folket stödjer samt röstar på SD. Folk är rädda för att det som hände i Sthlm skall hända igen, att en ny Rakhmat Akilov incident skall inträffa och SD är väl enda alternativet om det skall ske en förändring på den fronten? Vill vara tydlig med att jag inte tänker rösta på SD … det är inte lösningen, även om många verkar tro det. Jag vet inte vad lösningen är på all terror som sker i världen … man står maktlös. 🙁 Peace love and understanding ♥

 11. Håller med fullständigt, man pratar om detta på nyheterna som om man sitter o fikar med gott wienerbröd, bara då där, nu skjuter dom raketer hit o dit. O så går vi vidare, det blir bättre väder i Norrland, o så sitter man där o tänker, va fan håller dom på med???….
  Idioter over Therese, stoppa det för helvete.. gör nåt!!! Detta är ju helt galet!!!

 12. Hörde en intervju med danska fd statministern ,Anders Fogh Rasmussen, tidigare även generalsekreterare för Nato. Han sa att vi inte ska göra samma misstag som med Irak. Vi störtas dess ledning utan att ha en plan för folket efter det. Men kan bara hålla med att det bör göras fortare för Syrien och även Nord Korea.
  Sen Koreas ledning, den lilla grisen, är en trigger happy krabat. Livsfarlig. och jag tror tyvärr han har hjärntvättat många nära honom.

 13. Håller helt med! Men som redan sagts, så görs nog tyvärr allt man kan givet omständigheterna med deras ledare, kärnvapen, pengar, globala maktspel mm. Det är ju FN som organ som oftast har hand om sånt här, t ex genom att införa handelsrestriktioner mm. Det kan ju vara ganska effektivt men mest effektivt såklart om alla länder är med på det. Nu verkar ju inte Ryssland vara med på en handelsbojkott… USA fördömer ju Nordkorea själva, utanför FN så att säga, och det är ju inte så populärt heller – varken i USA eller av omvärlden. Jag tycker det är bra att åtminståne någon står upp emot dom, men samtidigt blir man ju rädd för konsekvenserna… Man är rädd för krig, helt enkelt. Och sen att en ledare behandlar sitt folk illa mm är ju fruktansvärt, men det är också svårt för ett internationellt organ, eller annat land, att gå in och överta makten. Det krävs speciella situationer och stora uppoffringar från arméer mm och det är ju inte alltid som länder är villiga till det.

 14. Har precis fått hem All in one julpaketet och är sååå förväntansfull! Men herrejävlar vilka enorma kapslar! Och då brukar jag inte ha problem att svälja tabletter.

  1. Fyll munnen med vatten höj dig framåt när ju sväljer INTE huvudet bakåt. Luft i kapslarna… ”de flyter upp till ytan. BÖJ DIG FRAM

 15. Pengar pengar allt handlar tyvärr bara om pengar. Bor i Finland sonm med sina fem miljoner invånare är ett väldigt litet land jämfört med de flesta länder.
  Tyvärr har vi nu den mest rasistiska regeringen vi haft sedan jag blev född för snart 40 år sen i dethär landet. De är inte intresserade av att hjälpa andra länder vilket jag tycker är väldigt tråkigt.

  1. Eller hur? Finland borde göra som Sverige. Vilket land vill inte ha samma
   utveckling som hos oss? https ://www.europaportalen.se/2016/04/sverige-gav-nast-flest-flyktingar-asyl

 16. Vi får inte.

  Det är en del av vår demokrati. Vi måste respektera andra länders statsskick – på samma sätt som de måste respektera vårat.

  Jag skulle absolut inte vilja att t.ex. USA la sig i hur Sverige styrs…

 17. Vi lever ju loppan på pengar från vapenindustrin. Ingen med makt vill avbryta. Hyckleri att tro att nån annan än man själv väljer vilka som styr. Vi som flyger till samma medelhav och frossar, där flyktingbarn drunknar. Bara att gå till sig själv och titta sig i spegeln. Både vid val, pengaanvändning och livsstil. Att tro att nån annan ska förändra/rädda världen, när man själv sitter med näsan i telefon o söker bekräftelse. Tänker alltså på mig själv. Det goda börjar från det egna hemmet, vill jag hoppas o tro. Kapitalismen inte åtm svaret på fred och lycka.

 18. Det är inte jättelätt att stoppa ett land med så stora hjärntvättade armér, kärnvapen osv. Det är inte bara att stoppa. Det hade antagligen blivit kaos och många hade fått sätta livet till.

 19. Har en familjemedlem som jobbat flera år med fredsmäkleri inom FN. För en tid sedan frågade jag henne varför världen inte bara går in och ”tar bort” dessa diktatorer. Hon svarade att även om man skulle lyckas göra sig av med själva huvudet så står det flera st på rad, av samma skrot och korn, som är redo att ta över om deras ledare ”försvinner”.

  Sedan är det ju som någon nämt redan, man får inte bara gå in i andra läder och styra och ställa, det är så oerhört komplicerat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..