Tandläkare och tv-kväll


Tittar på uppdrag granskning och jakten på syndabockar, löshår och superbär. 

LoLo babba tjok sover, Charlie tittar på mind craft klipp på Youtube…och Filip småslumrar

Reklam eller samarbete???

Nix pix mina vänner! Icke sa nicke! 

Bara grymt, prisvärt och BÄST! Jag betalar för mina besök och bokar online som vem som helst.

MEN gillar jag något? Så TIPSAR jag gärna!!


Denna kvinna! Måste hylla henne till skyarna! 


Bra, lätt, smidigt och PRISVÄRT! Rekommenderar verkligen AQUA DENTAL

Jag har alltid varit rädd för att gå till tandläkaren, haft en klump i magen och skjutit på besöken. Det har resulterat till att jag misskött mina gaddar.

Helrenovering! Pedagogiskt och genomtänkt! Många möten. Vi testar oss fram, inget är slafsigt eller halvdant. Känner mig i oerhört trygga händer 

(Jag hittade hit av en händelse, någon hade delat ett inlägg på Facebook. TACK!!)


Min mall är klar! 

Mina trasiga söndergnisslade tänder ska lagas ”Min stora Gary-tand ska slipas ner och bli porslinstand” jag ska få bettskena och tandställning.


Jag vet att det inte är GRATIS!! Men fanken vad fint det kommer bli när det är klart… Värt det! Jag vill ticka av ”friska’ välvårdade tänder över 40+” på min bucketlist. 

A1-A2 är färgen jag har nu. (De två till höger, längst ner)

Jag vill INTE ha kritvita tänder, OCH  det vägrar min tandläkare att-göra- på mig. Hon är BÄST! Lagom är BÄST säger hon.

Färgen hon ska göra MINA skalfasader av är den på bilden över till vänster… B1

En varm ljusare ton, absolut inte blå-bländande-Hollywood-självlysande-vita

Jag frågade henne vad alla galna Hollywoodstjärnor hade för färg när de ser sådär blå-självlysande-kritvita ut….

Detta är några av färgvarianter du kan välja på

Min blivande färg är den tredje nerifrån. VILKEN HADE DU VALT??

Längst upp är Hollywood-leendet

Jag höll den vitaste protesen mot MINA tänder. ALLDELES FÖR VIT, tycker INTE det var fint… Men smaken är som baken…


Jag vill inte ha någon JÄTTESKILLNAD på färgen då jag INTE ändrar något på min undre tandrad.


Den övre är mina lite spruckna, södergnisslade tänder. Den under är SLARV-MALLEN för hur de ungefärligt kommer att se ut när det är klart

Ingen större skillnad kanske någon tycker.?

Det bästa av allt är ju att det är min mun. JIPII, och JAG är superexalterad och förväntansfull!!! 

Snart ILAR det inte!! Och snart behöver jag inte vara orolig att tänderna kommer spricka när jag tuggar på en kola…


Imorgon ska jag ut på stan och springa lite ärenden.. Följa med Lance på en arbetsintevju, gå på några möten och hämta upp glömt gods på Arlanda.


Ps åt du någon kanelbulle idag?


Skär Bullen på mitten och smöra ett tjockt lager Bregott på

Bästa bästa!!

 1. Hej! En 30+ are här som fick tandställning i januari! Jag hade ”tur” att mina tänder var så snea och vindna och att jag hade korsbett, så försäkringskassan stårför mer än hälften av kostnaden! Längtar tills tandställningen är borta, då kommer mitt leende lysa ända till Norrland Så jag förstår din känsla!

 2. Jag har gjort likadant med mina tänder, jag skulle nog ändå ta nästa färg 040 hur som helst blir dom aningens tonade med tiden av kaffe the o rödvin m m! Tänk 2 ggr! Det blir snyggt!

 3. Jag hade nog tagit den du har valt, tror faktiskt jag har den själv på det jag fixat i käften. Naturligt men fräscht och framförallt, som du skriver, så passar det fint till undertänderna. Grejen är att du ju har rätt vita från början, det är bara ( som på mig och de allra flesta) längst upp de ”gulnar till” och det försvinner ju med fasaden och bara det gör såå mkt för fräschören av tandraden. Nej, kritvita ser inte klokt ut, ser ut som löständer tycker jag, el som om man dragit ett varv med tipp-ex på tänderna.

 4. Fattade inte riktigt.. Menar du att du ska ha fasader på hela övre tandraden, eller bara på nån enstaka tand? Jag som tycker du har så fina tänder redan! Den där lite sneda framtanden är ju DU! Tycker det personliga försvinner i utseendet när allt är spikrakt och perfekt.. Men alla är vi ju olika. Vet inte varför egentligen, men hade ALDRIG trott att du skulle hoppa denna ”trend”.
  Men jag hoppas du blir nöjd med resultatet, det är ju det viktigaste!

  1. Håller med dig Ellinor. En sned framtand är sååå charmigt och personligt.
   Ska du fixa till så dina blir helt raka Magdalena?

  2. Gillar också charmen med din lite sneda framtand, den gör att du ser lite busig ut :):) Men det är du som ska vara nöjd och inte vi läsare 😉 Bra att du inte tog inte kritvit ser såååå konstigt ut )

   Höstkram

  3. Min sneda tand är jag, vad jag gör är att bygga på tandhalsar som ilar, och lägger ett tunt lager över de tänder som är spruckna, min plastbit på framtanden och de tänder hag gnisslat sönder

 5. Morning fina, otroligt , känner precis likadant. Värsta tandläkarskräcken och har nu hittat Aqua D där jag har varit några ggr. Kommer även att gå dit på årlig koll, så skönt att äntligen har hittat nåt ställe där man trivs. På folktandvården är det olika personer varenda gång , jobbigt när man har skräcken…
  Hoppas att du får en bra dag <3

 6. Tack för tips! Har tappat en lagning och bara väntar på att hela tanden ska rasa samman. Det här ligger nära jobbet så jag får tummen ur och lagar det snarast.
  Bokar man på nätet går det inte välja din tandläkare tror jag, bättre ringa kanske?

 7. Önskar jag bodde I Stockholm så jag kunde gått dit! Undras om det finns någon liknande i Malmö så jag oxå kunde gå till tandläkare utan oro

  1. Åhh ja det tänkte jag också. Skulle också vilja fixat en framtand som är rotfylld och mkt gulare än övriga tänder, plus blottade tandhalsar som ilar. Finns det i Malmö tro???

 8. Fan va du är underbar, du bjuder på dig själv i alla sorters vinklar på alla sätt. Även fast du har lite mer stålar än majoriteten av dina läsare lite glamigare liv emellanåt så är du så jävla jordnära och det är inge spel för galleriet. Snälla skaffa en podd med ex. Sofie eller någon annan av dina vänner som också har lite krut i sig och inte är rädd för att bjuda på sig själv. Älskar dig helt seriöst

 9. Så glad jag blir över att du inte gör dina tänder ”Anna Book vita ” de ser för hemska ut så onaturliga : den färg nyansen du valt eller den bredvid ovanför skulle jag oxå valt o vilken snygg son du har .. var super stolt över hon9m ❤️

 10. Bettskena att ha på natten är otroligt bra. Jag hade med sned käke. Var trött i käkarna på kvällen. Jag gnisslade också tänderna. Har haft i många år och är så nöjd. Det knakar inte heller i käkarna längre. . I början kan det göra ont men går över efter några dagar.

 11. Precis detta funderar jag själv på att göra. Har så slitna, fula och söndetgnisslade tänder. Vad kostar en fasad? 8-10 tusen? Hur många besök räknar du med? Åh vill våga…

 12. Tänkte jag kommenterar för att fråga om någon kan tipsa om tandläkare i Göteborg, jag vill nämligen också fixa till trasiga framtänder . Tack för en bra blogg och att du är dig själv! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..