Måndag och tandpanik

Måndag morgon. Lite svårt att vakna för alla. Kaffet sängen och Bolibompa 


Inte utan min böööööll säger LoLo


Vilket trist väder! Det är hällregn ute. 

Tappade en stor lagning/tand i helgen. Hakade fast tandtråden i kanten och ryckte lite för hårt. Måste ställa in lite möten och smita upp till tandläkaren senare idag grrrr


Kan jag typ vara den enda i Sverige som har munnen full av amalgam? Ser nästan ut som Hajen vid närmare titt


Jaja, inget jag lider av 


Måste fräscha upp Sten innan vi ska träffa Lance idag. Har ringt runt halva Stockholm efter hundtrim. Fullt eller väntetid tills typ nästa sommar.

Bor du i Innerstan, har du något ställe du skulle kunna rekommendera? PLEASE tips!


Sofforna har snart fått på sig sina nya kläder


Täcker över dem. Livrädd för första nutellamackan. Haha 

Egentligen borde man spilla ut något över dem bara för att ha det gjort..


Och den gamla lila hörnsoffa trivs som fisken i vatten hos sin nya familj i norr

Hälsa och nyttig mat i fokus! 

Mindre kolhydrater och noll alkohol. Det går i hälsosam fart neråt. 60 kg är mitt mål! ( jag är 165 cm)  

Jag är 42 år gammal och jag gör vad jag vill. Hade hag varit 20år, hade du kunnat anklaga mig för vikthets. Nu är jag kärring! Älskar vågen! Den stod på 69.7 för en månad sedan. 

Älskar att se resultat. Man blir mer motiverad då. Det mesta är till större del vätska såklart. Men jag verkligen känner att kroppen blir lättare. Hälen mår bättre och snart förhoppningsvis höften oxå


Jag har så fruktansvärt ovårdade fötter haha att INTE ENS JAG kan ha med dem på bild

Jag ska ultraljuda/röntga höften i veckan, värken lägger sig inte. Jag VILL  röra på mig. Kroppen skriker efter att få sträcka på sig. Ta ut sig i h gå långpromenader igen


Ska möta upp Lance nu. Köpa en ny regnjacka..

Beställt matkasse till vecka. Som kommer


Helt ok!! För en stor familj,  638 kr eller?

Vilken matkasse tycker du är mest prisvärd?

Har testat de flesta nu….. Mathem och Matkomfort ligger topp 5

Fina gamle grannen Helena från Sigtuna kikade förbi mig precis. Världens bästa husgrannar ❤️

Måste koll upp om min grannnomineringsfilm för SVENSKA HJÄLTAR  ligger ute på nätet ännu? 

KUL! Har du någon granne du vill nominera för något speciellt och hedersvärd? BERÄTTA GÄRNA

Syns lite senare x

 1. Välkommen tillbaks! <3
  Uppfriskande att du uppfostrar oss på bloggen lite.. kan uppenbarligen behövas. Synd bara att inte föräldrarna lyckades med det så du slapp 😉

  Kram, och ha en fin vecka 😀

 2. Vill bara önska grattis! I efterskott så klart. Du ser inte en dag ut över 30 fina du. Snygg och hälsosam ser du ut. Angående uppfräschning av hund skulle jag varmt kunna rekommendera ett par stycken men jag bor i östersund så det funkar inte.. Ha en bra dag!

 3. Jag vet att det sitter i en själv så att säga, men jag tycker att din figur är fantastisk även om du inte går ner mer.
  Jag har svårt att tappa vikt. Försöker hålla kost och vågen står någorlunda still, men ner går den ej. Då tränar jag ändå varierat och 4-6 ggr i veckan. Nåt fel gör jag och kass ämnesomsättning har jag, men vad f-n..Någon här som sitter inne på ett supertips för en kärring om nästan 43 år?

  1. Hej! Jag vet att det inte är någon självklarhet för den ekonomiska möjligheten har inte alla men mitt tips är att anlita en pt. En person som kan hjälpa dig på rätt bana. Du kan få både tränings- och kostupplägg anpassat efter dig, din tid, din budget, dina mål osv.
   Även om man tränar och tycker man äter ”rätt” är det inte säkert att det är optimalt för en.
   Jag skaffade en löpcoach och märkte otrolig skillnad. Väl värda pengar tyckte jag!
   Lycka till:)

   1. Jag önskar att jag hade 500 kr/veckan att lägga på en PT för att piska mig till styrketräning, men det är inte riktigt möjligt.
    Jag äter ca 1300 kcal per och tränar. Jag är 155 cm och väger 50 kg. Behöver egentligen inte gå ner, måste bli av med kroppsfett och bygga muskler.

    Tack för svar!!

    Och ja, 800 kcal per dag, det är väldigt lite. Jag skulle balla ur totalt.

  2. Jag är 54 och också haft svårt att gå ner. Jag anlitade PT som tyckte jag skulle göra en sak i taget. Först lägga om kosten och när jag fått det att fungera (1300 kcal/dag) ska jag börja träna. Efter att ha provat allt går jag nu ner och när jag tappat 8 kg, ca 3 månader, ska jag börja träna men tills dess bara promenader.

   1. 1300 kcal / dag? Det är ju ingenting. Då skulle jag bli en gnällkärring kan jag säga. Men när du ska börja träna måste du väl äta mer?

    1. 1300 ?? Ingen aning….
     Är det inte lite individuellt beroende på hur mycket man rör sig. Personligen brukar jag äta ca 800 per dag kram

    1. 800 kcal per dag? Då förstår jag att du är trött o orkeslös, som du ofta klagar på att du är. Enligt må bra:s kaloriuträkning är mitt dagliga behov ca 2000 kcal per dag. Kanske tom lite mer då jag har ett fysiskt arbete. Så att du då skulle klara dig på 800 har jag svårt att tro. I så fall borde du ju rasa i vikt. Men det låter det ju inte som att du gör.

     1. Förlåt! Jag var inte tydlig…
      när jag kör ”spurt” och kör 5:2 eller itrim någon gång då och då..
      Annars har jag ingen aning. Försöker bara äta bra (men säkert förmycket) jag tror man ska äta ca 1500 per dag om man inte tränar? Det låter väl rimligt? ”500 per mål”?

     2. Att jag sen ”klagar”på att jag är trött har nog ingenting med levande eller mat att göra. Jag trodde jag varit rätt tydlig med att jag har en 1.1/2 som är uppe hela nätterna

      Kram

 4. Härligt att du är tillbaka och grattis i efterskott. Jag har hela munnen full med amalgam, har tänkt att jag ska försöka boka en tid för att ta bort det men det har inte blivit av så det får väl va kvar i munnen ett tag till. Tack för en underbar blogg.

 5. Grattis i efterskott! Trist med tanden. Jag har också haft sönder en lagning med tandtråd. Jobbigt när man har tandläkarskräck och vet att man måste pallra sig dit. Hoppas du får en fin dag! Kram.

 6. Välkommen tillbaka <3 Så saknad ska du veta!! V kör citygross flexkasse mellan varven.Det jag gillar med den är att man själv kan byta ut rätter om det är något man absolut inte gillar. Är supernöjd med den ! Kram Fina

 7. Lovar att du inte är den enda med munnen full av amalgam, jag har hur mycket som helst och har inga planer på att byta ut det så länge det sitter, gillar inte tandläkaren

 8. Vi kör också citygross flexkasse. Vi har provat flera olika matkassar men återkommer alltid till just citygross. Enligt mig mest prisvärd och godast recept

 9. Du får säga åt Gubben din att komma in och skälla på alla elaka kärringar….haha nää skoja bara en stark kvinna reder sig själv .Så försätt få lite utbrott då och då det kan behövas.

 10. Mina tänder ser förjävliga ut!! Fullt med stora amalgamfyllningar i nästan varje tand! Min tandläkare sa att på 70-80 talet var tandläkarna extra generös med att laga även om det knappt var något hål. Dom borrade dessutom mer än vad som egentligen behövdes….. 🙁 Nu börjar lagningarna spricka…buuhuuu!!!!

  1. Samma här, men nu är ALLT amalgam borta, utbytt mot nytt fräscht, OCH! lagningar håller inte hur länge som helst sa min tandläkare.. Nu håller han på att slipa ner mina tänder, fick dra ut några också, sen blir det ”a la Book, fast utan X-large eller bländande vitt, bara min egna storlek och normalvita. Kan upplysa om att det gör svinont periodvis och MÅNGA bedövningar har gått åt, bara å stå ut, timme ut och timme in…

  2. Hej Camilla, du undrade vad det kostar, beror på. Om din t-läkare på folktandvården tycker att du behöver en bedömning hos tandprotektik så får du en remiss och kallelse dit. Om de bedömer att du verkligen behöver vård hos dem så görs en nogrann genomgång av tänder, en tidsplan, en ekonomisk plan, allt måste ske inom loppet av ett år om den ekonomiska planen ska hålla.Detta kan man googla sig fram till hos försäkringskassan, m.m. I mitt fall får jag betala ca 25000 kr själv, inte allt på en gång, utan per månad, beroende på vad de gjort. Googla på priser som folktandvården har gällande allt från rotfyllning, tandutdragning, lagning,kronor, ”bryggor”,röntgen, m.m och ring och fråga! Lycka till.

 11. Välkommen tillbaka och stort grattis i efterskott! Känns tråkigt att ha samma namn som näthataren här inne men vad ska man göra 😉

  Kram och var rädd om dig/er! <3

 12. Vi har ICAs familjekasse för 4 pers och 5 dagar. Kostar 619kr om jag inte missminner mig. Bra menyer och lagom storlek på portioner. Ofta har vi till matlådor dagen efter.
  Grattis i efterskott!

 13. Lite sent men till nästa gång så är Stockholms tandhälsa vid Vasaparken absolut bäst! Karina är underbar, längtar alltid till tandläkaren!

 14. Finaste DU Maggan ❤️Välkommen tillbaka härligt att äntligen få läsa din blogg igen❣️❣️❣️. Stort Grattis i efterskott ❣️. Hoppas Du har haft en härlig födelsedag o firat med nära o kära. DU är efterlängtad o saknad med din fantastiska blogg. Det gör så jäkla ont att vissa här överhuvdtaget . Kan med att uppföra sig så illa emot dig. Finner inga ord, men man blir rent av förbannad… . Nu äntligen har jag fått hem mina 6 st burkar all in boost . Tack fina förr Du finns, hs en fin kväll. Kram Ann i Götet

 15. Vi klippet vår Bichon frise på Gärdet brantningsgatan 49 finfinas hundkompis. Hon har öppet vissa helger oxå.
  076-3937647 vi är jätte nöjda med Natali. 750kr för klipp tvätt kloklippning.
  Hälsningar Millo

 16. Vi har ICAs matkasse, familjevarianten 3 dagars. Super nöjda med den, fräsch och en hel del ekologiskt . Fick tyvärr köttfärs som hade ”gått ut” från citygross matkasse en gång, vilket fick mig att byta! (Fick såklart kompensation men ändå…)

 17. Vill tipsa om ICAs vegokasse. 3 vegetariska rätter för 4 personer 469 kr). Känns fräscht och nyttigt. Nästan bara ekologiska matvaror och klimatvänligt (lågt CO2 värde).
  Idag blev det Phad thai, supergott.
  Generösa portioner, det blir alltid över så att det räcker till matlåda.
  Kram!
  Mvh Jenny

 18. Du gör vad fan du vill men att ett råbanta var fjärde månad och rasa 7 kg på en månad är ju inte ett dugg hälsosamt! Du förstör bara din ämnesomsättning. Ät ordentligt, minst 1800 kalorier (bra sådana) och styrketräning! Du kan lätt anpassa övningarna efter din onda höft. Löpning sliter bara på kroppen. Så tycker jag 🙂 du är så jävla bäst och din blogg är så jävla bra, Keep it Up!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..