Godmorgon, och låt mig presentera vår nya vän Gary 

Det fullständigt ÖSER ner! Himlen har öppnat sig och det forsar vatten längst gator/trottoarer.

Vandring på schemat för ett tonårsbarn idag. Han VÄGRADE gummistövlar VÄGRADE regnjacka VÄGRADE plastpåsar i gympaskorna VÄGRADE keps. FICK under muntligt HOT på honom en bomberjacks över luvtröjan.

Skyll dig själv dig. Du får väl lära dig den blöta och förkylda vägen? Ja, jag var väl säkert likadan som tonåring.

Men vet du vad det lustiga är? 

HAN blir blöt, HAN har valt det själv. Men det enda som MALER i huvudet på mig. Det är att lärarna ska tycks att jag är en ”usel och värdelös mamma” en skitmamma som släpper iväg ett tonåringsbarn i gympadojor” på utflykt

Är jag knäpp, eller kan du tänka så ibland. Typ tänka lite extra på vad du lägger ner i matsäcken mm för att du inte ska uppfattas som en 7 11/färdigmatsmamma, när de tappat vantarna 7 gånger på en vecka och man vägrar köpa nya. Frys!  hehe


Sov på soffan inatt. Nu har vi ställt in alla barnens sängar i vårat sovrum, för att få sängen för oss själva. Tror du att de hjälpte?


Underbart, men så jobbigt med allt bök, sparkar i ryggen och snarkande


Men visst blir man varm i ❤️ tja, om ett par år kommer jag sakna det och vilja spola tillbaka tiden


Får jag INTE klättra??


Då måste jag SJÄLVKLART klättra!


Bokat in en ”nyfikentid” hos tandläkaren igår. En konsultation

Frågorna löd: Vad kostar det, vad kan jag göra, hur ser status ut på mina gaddar. Har jag hål, tandröta, fickor, plasttanden…?

Jag har en gammal gul plasttand som jag skulle vilja byta. Kanske putsa upp resten och få dem lite ljusare i färgen.

Den där kommentaren för ett par år sedan ”har du gurglat munnen med gyttja, och när Charlie spontant säger -Pappa!! Dina tänder är bruna och mammas är gula!! Fast jag vet att de var skoj OCH Charlie är ett litet barn så skaver det hehe

Jag är OERHÖRT nöjd med min form och och hur tänderna ser utöverlag. Skulle aldrig vilja ha ett HELT jämnt och ”PERFEKT” bett. Mina tänder är perfekta som de. FÖRUTOM färg och plasttand då.

Jag har gjort LASER/blåljus tidigare, förstörde dem helt! Skulle aldrig rekommendera det till någon. På vissa blir det bra, och som för mig, gick det helt fel. 

Tandkrämer och skenor.. njaaaa tycker bara att de drog åt sig mer smuts. Bortkastade pengar (för mig)

 SALTVATTEN och hygienist har funkat bäst.


Oerhört intressant!! Detta är mitt ”gnisselbet” 

1 hål PLUS att jag gnisslar tänder (det visste jag iochförsig) många av mina tänder är helt nedfilade och det saknas bitar/flisor

Jag har en stor visdomsgadd som ”inte har haft en kompis i undre raden” den har vuxit ut och hänger ut som en riktig rednecksvulst

Detta är mitt bett när jag biter ihop vanligt. Inte undra på att jag ser lite förvriden ut när jag ler 


Svulsten gör att jag inte kan bita ihop ”rakt” 

Mina vänner! Det här är GARY!! Han bor i min mun! 


SÅ HÄR snett ser det ut när jag ”biter ihop vanligt” SJUKT!! har aldrig tänkt på det tidigare?

Kan vi inte bara bygga in alla hål och skit i nån härlig fasad?? Undrade jag

”Här finns inga SHOOP SHOOP inga genvägar”  säger min gulliga tandläkare med bestämd och en mycket respektingivande röst. Inga fuskbyggen, inget kladd. Vi måste laga, kanske slipa ner GARY 

Faktiskt den första och ända tandläkare jag haft (förutom Tony i Kallhäll) som inger lugn och förtroende. Annars är jag LIVRÄDD för tandläkare

Bygga på och skydda de nergnisslade tänderna. Göra en nattskena, ta en mall FÖR ATT SEN, och diskutera om vi sätter på en skalfasad på plasttanden och någon till, eller slipar ner den. Men hon lovade INGET. I like!! Ärligt och eftertänksamt 

LETS DO IT!! Nu är det på tiden! Nu tänker jag satsa på mina tänder en sista gång, innan jag blir förgammal. Hehe


Filip är SÅ KLART sen, springer runt som en yr och svettig höna. När alla gått ska jag fixa med lite med papper, sen skynda till jobbet❤️


En promis med hunden. För mig är stilen VÄLDIGT viktig… Jag skulle ALDRIG gå ut hursomhelst 

Kram ❤️

 1. Haha, jag älskar bilden med Charlie som ligger och sover med en blöjrumpa i ansiktet 🙂
  Jag har haft plastframtand sedan jag var 8 år. Till slut gulnade den. För massa år sedan bytte dom ut den till porslin och jag har sluppit missfärgningar sedan dess. Dom tog snabbt bort plasttanden och byggde och skulpterade upp den nya. Det var smidigt! Lycka till!

 2. Heeeej Magdalena ❤️ Mona här igen ☺️ (Sjuksköterskestuderande 3 barns mamman)
  Jag gör likadant som dig. Vi sover allihoop i vårt sovrum. Men jag inhalerar det till Max. Snart skaffar de pojkvänner och mobiler och allt vad det innebär och då vill de nog inte ens sitta brevid mig. Jag tror inte på att låta barnen sov i eget rum. Jag tror det ligger genetiskt stt man vill samsova. Man har ju lixom gjort det i 1738300 år. Det är lyx att ha eget rum, det tillhör 1950 talet och framåt. Jag väljer att samsova. Sen har jag tre barn under 4 och då blir samlivet kanske inte lika aktivt som innan Men man kan faktiskt åka till pippaloss i andra rum Du är min inspiration här mitt i kaoset, jag bara älskar dig ❤️ Kramar från mig

 3. Nope, ingen idé att trycka på en tonåring något praktiskt, det har jag gett upp för längesedan, ojjade mig lite i vintras när de vid minusgrader går med bara anklar, upprullade jeans och gympaskor. Men, jag vet att jag också frös när jag var i den åldern – så är det bara :-D.. Nu däremot så är mitt motto ”våga vägra frysa” 🙂 Och det där med matsäck, jag försöker ju alltid lägga ner någon god bulle eller annat gott (men det får de ju inte ha med sig, suck) – struntar i det ändå, jag själv vill väl ha med mig något gott om jag har matsäck någon gång :)!!! Kram

 4. Hoppas tänderna blir bra! Jag tänkte på det när jag läste din bok i somras, att du måste ha blivit väldigt skadad även fysiskt under den relationen. Det syns inte men ärren i själen går väl aldrig bort?! Fruktansvärt hur du har fått lida och kämpa samt förlora vackraste Magdalena.

 5. Åh – minns hur jobbigt det kunde vara med fullt i sängen. Den stora kom varje natt upp till lågstadiet. Men åh – vad man kan sakna det idag när grabbarna är 13 och 16. Ingen som kommer och myser längre…
  Men ja – mina ungar har också vägrat allt vad regnkläder heter de senaste åren. Men nej, jag bryr mig inte. Säkert snackas det! Garanterat! Men orka! Låt dem snacka – du vet hur det är! Det går inte att tvinga på ”stora” barn kläder de inte vill ha. Kram!

 6. Haha du ser ut som Mästerkatten i stövlarna – bäst å lägga ut bilden ,Du är så himla härlig att följa ,vet du det? Både i det sorgliga och i det roliga.Du lever bara livet ocj delar liksom….Jag har en dum idé kanske? Hur skulle det bli om ”bröderna natt-terror” delade rum med varandra? Skulle de känna trygghet då? Om du ger dem ett hemligt uppdrag?Näe kanske dum idé. Men jag vet att det funkade på min lillasyrra. Jag var väl en sju år då och vi i familjen hade flyttat till hus från en tvåa, där alla sov i samma sovrum(jooo vanligt då)och syrran var lagom glad åt att bli lämnad ensam.Efter några veckor med mig som storasyster valde hon dock självmant att bli ”stor”.Kan inte uttala mig om varför det funkade och hur hon tänkte, men huvudsaken är ATT det funkade….

 7. Har en 13åring som skulle på friluftsdag i vintras och pimpla. Han vägrade vinterskor skulle ha sina sneakers.Packade ner kängor som han lämnade kvar i skolans skåp. Men fick iaf på han långkalsonger under jeansen. Men ja man var likadan själv men inser idag hur dum man var. Kommer försätta tjata om hur mycket jag älskar din blogg. Du är så öppen delar med dig av så mycket och verkar så äkta.

 8. Nu har jag beställt boosten! Är skeptisk, men provar. Sonen i familjen är 14 år och har ADHD, vilket för honom innebär att han inte äter grönsaker och frukt. Kan han ta boosten?
  Det kunde vara en ny produkt: vitamintillskott med Omega-3 som ju ska vara bra för de med ADHD!?
  Kram Jessika

  1. Jag jobbar på det. Kommer snart! Har ju själv mina små killar med olika behov. Jag kollar med BY, mina barn får. Men vet inte om jag får rekommendera blaaa ”fråga din läkare ska jag svara”

 9. Hej och tack för många härliga stunder med din blogg. Fick upp den här på fb och log lite☺Den skulle jag blivit miljonär på när mina två var små. Och att få på tonåringar regnkläder….omöjligt projekt. Kram till dig
  MAMMABURK
  Har du hört talas om ”svärburk”?
  Jag har startat en mammaburk.
  Barnen måste betala 1kr varje gång de säger mamma.
  Jag är uppe i 27 miljoner kronor.
  Vi startade för 30 minuter sedan.

 10. Gjort mina tänder under våren. Samma process, byggt på nedpressade tänder o sedan betskena. Skön känsla när det känns ”helt”i munnen. Värt både pengar o obehag

 11. ”Tips till mer harmoni för familjen i sovrummet”

  – Ta ut speglar & tv det är otroligt negativ energi.

  Du och din fina familj är så härliga

 12. haha, älskar bilden när du står i regnet och den på sovandes barn med pappan, så mys. Saknar verkligen tiden när man sov ihop med barnen. Stor kram <3

 13. Godkväll Du bästa Maggan ❤️ , I Love din humor och skrivande . Hur du bjuder på dig själv , och ger oss många härligt skratt ❣️. Spännande imorgon ska jag hämta ut mina paket . Har passat på och laddar upp med 6 st burkar av boosten . Åter igen Tack för Du finns och förgyller livet / kram från Ann i ett regnigt Göteborg .

 14. Har jobbat i skola, och kan säga att bland tonåringar är det oändligt många fler som har sneakers och hoodie än gummistövlar och regnjacka! Och halvfabrikat har de flesta med sig i sin matsäck 🙂

 15. Loui Loui Loui. Vad är det med småbarn och att ligga på tvären?! Så där ligger vår snart 1-åring också. Är det något fel på deras feng shui som gör att de inte kan ligga åt rätt håll i sängen. Men kämpa på, en dag från ingenstans slutade vår 8-åring att komma på natten och dessutom började han sova som en stock.❤️❤️

 16. Är på jakt efter en riktigt bra tandläkare i Stockholm som kan ta hand om och som inger förtroende till en tandvårdsrädd… (läs blir skjutsad till tandläkaren och låtsas gå in för att vända i receptionen och lägga benen på ryggen och drar) ?? Har aldrig kommenterat tidigare så vill bara passa på att ge dig en hjärtlig kram och säga att You go girl!

 17. Har oxå en plast tand so. Sitter i en fast brygga.. tycker den e ful då det är silver på baksidan…. frågade min tandläkare om råd att byta hon så att det var det bästa alternativet(har haft den i ca 25år) kan ej sätta in ”fast”tand då jag saknar ben i käken just där….. önskar att det fanns bryggor med vit baksida då skulle det inte synas lika väl att det är en plast tand…. kanske någon kunnig här som vet alternativ?? (Har alltid haft komplex för mina tänder…)

 18. Glöm alla dyra tandblekningar. Blanda gurkmeja (kryddan, ej färsk rot) med kokosolja och borsta tänderna med denna blandning några minuter. Båda ingredienserna bör vara ekologiska för att slippa kemikalier. Mina tänder har aldrig varit vitare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..